Home World Aanhangers van oppositieleider Navalny plaatsen replicacel buiten Russische ambassade

Aanhangers van oppositieleider Navalny plaatsen replicacel buiten Russische ambassade

13
0

Aanhangers van het Russisch oppositieleider Aleksej Navalny plaatste een replica van de kleine “strafcel” waarin hij dinsdag herhaaldelijk werd vastgehouden buiten de Russische ambassade in Berlijn, in een poging zijn lot onder de aandacht te brengen.

Ongeveer 100 mensen – onder wie Navalny’s broer Oleg – woonden de demonstratie op de beroemde Unter den Linden-boulevard van de Duitse hoofdstad bij, sommigen met borden die opriepen tot de vrijlating van alle politieke gevangenen in Ruslandanderen voor de berechting van de Russische president Vladimir Poetin voor oorlogsmisdaden in Oekraïne.

“Er is een verband tussen wat er met Aleksej Navalny gebeurt en de oorlog in Oekraïne”, zei organisator Leonid Volkov, voorzitter van de conferentie. anti-corruptie organisatie Navalny meer dan tien jaar geleden opgericht.

Volkov zei dat de vergiftiging van Navalny in 2020 en zijn daaropvolgende gevangenisstraf bij zijn terugkeer uit Duitsland – hij zit nu een gevangenisstraf van negen jaar uit straf voor oplichting — maakten deel uit van het optreden van het Kremlin tegen de Russische oppositie voordat de aanval op Oekraïne werd gelanceerd.

RUSSISCH CONSULAAT IN NYC GEVANDALISEERD OMDAT POETIN OEKRAÏENS GRONDGEBIED BIJLAGT

Aanhangers van de Russische oppositieleider Alexei Navalny hebben dinsdag een replica van een cel geplaatst buiten de Russische ambassade.

Aanhangers van de Russische oppositieleider Alexei Navalny hebben dinsdag een replica van een cel geplaatst buiten de Russische ambassade.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Hij zei dat Navalny zich tijdens rechtszittingen herhaaldelijk tegen de oorlog had uitgesproken. “Elke keer dat hij dat doet, wordt hij gestraft”, voegde hij eraan toe.

Volkov zei dat de Russische autoriteiten gevoelig blijven voor druk van buitenaf, zoals toen honderden dokters een verzoekschrift indienden om Navalny te geven medische behandeling onlangs.

“Er zijn misschien tekenen dat ze daadwerkelijk luisteren in het Kremlin,” zei hij. “Niet omdat het goede mensen zijn – dat zijn ze niet – niet omdat ze humanistisch zijn, maar omdat ze kwetsbaar zijn.”

Volkov suggereerde dat Poetin zou kunnen proberen Navalny te gebruiken bij mogelijke toekomstige vredesbesprekingen.

“Hij weet dat hij op een bepaald moment gedwongen zal worden tot onderhandelingen en dan, oké, er zullen veel opties op tafel liggen”, zei hij.

Previous articleBrock Nelson van de eilandbewoners trekt zijn eigen tand uit tijdens het spel
Next articleTexas leads 20 Republican states in suing Biden admin over migrant parole program

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.