Home Latest Headlines Actrice Vivica A. Fox veegt stigma’s van geschoolde handelsbanen uit: ‘Die nee-zeggers...

Actrice Vivica A. Fox veegt stigma’s van geschoolde handelsbanen uit: ‘Die nee-zeggers bestuderen’

5
0

Actrice Vivica A. Fox ontkracht enkele van de stigma’s rond handelsbanen in een interview met Fox News Digital voorafgaand aan de release van de nieuwe documentaire “SKILLED”.

“SKILLED”, geproduceerd door 3M en Generous Films en geregisseerd door Julio Palacio, dit weekend vertoond op het Sundance Film Festival in Salt Lake City, Utah. De documentaire laat vier personen in hun werkomgeving zien die openhartig vertellen over hun keuze handelsschool boven de universiteit.

Fox, de actrice, regisseur en filantroop die bekend staat om haar iconische rollen in ‘Kill Bill’, ‘Independence Day’ en meer, vertelde dat haar persoonlijke connecties met bekwame vakmensen en het werk dat ze doen haar ‘trots’ maken.

“Ik ben helemaal voor meisjeskracht, en ik ben erg trots op een paar van mijn vriendinnen die in de handelsposities zitten, zoals mijn vriendinnen Vanessa en Alicia,” vertelde Fox aan Fox News Digital. “Ze zijn een moeder en dochterduo dat vorkheftrucks bestuurt in Detroit. En ik ben gewoon zo trots als ze me hun kleine video’s sturen terwijl ze hun vorkheftrucks besturen terwijl ze bij hun bedrijf werken.”

Andrea Martin, specialist valbeveiliging bij 3M.

Andrea Martin, specialist valbeveiliging bij 3M.
(Foto met dank aan 3M)

VIVICA A. FOX REFLECTEERT OP HAAR DECENNIA-LANGE CARRIÈRE: ‘HAAR MAAKT ME ZO TROTS’

“En ik was echt weggeblazen toen ze me hun video’s voor het eerst stuurden, omdat ze gewoon een beetje – ze gaan allemaal over haar en make-up,” vervolgde Fox. “Je zou nooit geloven dat deze vrouwen met vorkheftrucks rijden en veiligheidshelmen dragen. Nog een meisje… die in de gezondheidszorg werkt en haar uiterste best doet, en het heeft ons door COVID heen geholpen en zoveel opgeofferd voor onze gemeenschap.”

De film bevat vier bekwame handelsarbeiders, waaronder Paige Knowles, een 20-jarige loodgieter en auteur van het kinderboek “Plumber Paige”, die in de zomer een uniek bouwkamp voor alleen meisjes organiseert. Hoewel het misschien niet glamoureus is, zei Knowles dat ze haar passie voor loodgieterswerk gedeeltelijk had gevolgd omdat ze gefascineerd was om meer te leren over water en hoe het ‘ergens begint en bij je huis komt’.

“Je neemt het min of meer als vanzelfsprekend aan”, zegt ze in de film. ‘Omdat je die gootsteen aanzet en er altijd water komt.’

Elk individu in de documentaire had een unieke reden om zijn vak uit te oefenen. Cedric Smith werd geïnspireerd door zijn grootvader als werktuigbouwkundig ingenieur om “richting” te vinden en lasser te worden. Anni Martinez werd een film gaffer bij Amazonas Electricas, een volledig vrouwelijk grip- en elektrisch team dat diversiteit bracht in de Mexicaanse filmindustrie, na haar ervaring als figurant op een filmset, en Andrea Martin, een valbeveiligingsspecialist bij 3M die er een werd genoemd van de Top Women in Safety 2022 door Canadian Occupational Safety, was gepassioneerd om anderen te leren over veiligheid op het werk.

Vivica A. Fox deelt met Fox News Digital hoe bekwame handelsarbeiders haar maken "trots."

Vivica A. Fox deelt met Fox News Digital hoe bekwame handelsarbeiders haar ‘trots’ maken.
(Amy Sussman)

AANGEZIEN GEN Z ZICH AFZET VOOR HANDELSWERK IN AMERIKA, DELEN DE EXPERT HET VOORDEEL VAN HET LEREN VAN EEN HANDEL

Elk individu zei dat ze waren beoordeeld door collega’s, vrienden en zelfs familieleden voor hun gekozen beroep.

“Toen ik terugging naar mijn thuisschool, voelde het alsof iedereen zich schaamde om bij mij in de buurt te zijn”, zei Knowles, die zei dat ze het contact met al haar middelbare schoolvrienden had verloren nadat ze had besloten om naar de technische school voor loodgieterswerk te gaan.

“Helaas is er om de een of andere reden gewoon een misvatting dat vrouwen niets kunnen doen,” zei Fox. “En ik ben hier om dat te bewijzen. Ik heb succes in mijn carrière die mijn stoutste dromen overtreft. Producer, regisseur, auteur zijn. Dingen doen waarvan mensen zeiden dat ik ze nooit zou kunnen doen, dus ik was echt trots om te zien die dames die, weet je, die nee-zeggers bestuderen. Zo noem ik dat, dat, ‘Stop me alsjeblieft niet in een hokje.’ Als ik zeg dat ik het ga doen, geef me dan de kans om het te doen.”

Lasser Cedric Smith uit de documentaire 'SKILLED.'

Lasser Cedric Smith uit de documentaire ‘SKILLED.’
(Foto met dank aan 3M)

Sommigen beweren dat de enige manier om echt vooruit te komen in het leven en carrière, is door een hbo-opleiding te bemachtigen. Fox zei dat ze het argument begreep en het belang van onderwijs benadrukte, maar zei dat mensen moeten weten dat ze opties hebben.

“Dat is geen slechte misvatting, maar het is niet voor iedereen beschikbaar”, zei Fox over de universiteit. “En als ik dat financieel zeg, kan niet iedereen het zich veroorloven om naar de universiteit te gaan en dan, weet je, hun MBA’s te halen en al dat soort dingen. Dus sommigen van ons moeten kortere wegen nemen. Omdat we ofwel jonge moeders worden of financieel, onze familie kan het gewoon niet betalen.”

“Dus ja, ik zou graag zien dat vrouwen nu door middel van onderwijs functies bekleden als artsen, advocaten, rechters van het Hooggerechtshof”, voegde ze eraan toe. “Ik bedoel, ik wil altijd de nadruk leggen op onderwijs, alsjeblieft. Ik wil dat mijn meisjes hun onderwijs volgen. Maar als je iets in je leven hebt gehad dat je in een andere richting heeft gebracht, wees dan niet bang om een vaardigheidshandel, iets waarmee je een goed loon en goede voordelen kunt krijgen. Maar leer jezelf over dat vak als je besluit het te doen. “

MIKE ROWE WAARSCHUWT TEKORT AAN GESCHOOLDE WERKNEMERS IS EEN ‘ENORM PROBLEEM’: ‘WE MOETEN IETS AAN DOEN’

Studies tonen aan dat steeds minder Amerikanen essentieel handelswerk op zich nemen. Sollicitaties voor technische vacatures zijn tussen 2020 en 2022 met bijna 50% gedaald, volgens NPR.

Fox zei dat ze hoopte dat de film meer mensen zou aanmoedigen om te beseffen dat ze hun dromen in de vakhandel kunnen najagen.

“Sky is the limit,” zei ze. “Als er iets is dat je wilt doen, laat het feit dat je een vrouw bent of een minderheid bent, je er niet van weerhouden je dromen na te jagen. Dat is wat we willen doen. We willen met deze film is om de negatieve misvattingen over geschoolde handelsarbeiders te veranderen. En zoals ik al zei, ik geloof dat vrouwen alles kunnen.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Fox verraste onlangs fans door haar iconische “Kill Bill”-rol opnieuw op te nemen in een SZA-muziekvideo.

“Mijn telefoon ontplofte die dag”, vertelde ze aan Fox Digital. “Ik hield het geheim, en het was geweldig. Het ging viraal. Mensen zeiden: ‘Oh mijn God, oh kijk hier eens naar. Ze hebben een hele film gemaakt. Ze hebben al ‘Kill Bill Three’ geschreven, oké… Vernita Groen is terug. Ze vonden het gewoon geweldig. Ik had zoiets van ‘Whoa!'”

De actrice plaagde enkele van haar aankomende projecten, waaronder haar hostingtaken voor ‘Secrets of the Interrogation Room’ en haar huidige werk voor het filmen van ‘Twisted House Sitter 2′, dat ze omschreef als ”Single White Female’ meets ‘Fatal Attraction’. ‘” Ze speelde ook in vier nieuwe Car Shield-commercials.

Previous articleFrankie Muniz vertelt hoe hij zijn carrière in de vijfde versnelling heeft gezet, waarom hij Victory Lane najaagt
Next articleMassale schietpartij in Californië: wie is verdachte Huu Can Tran?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.