Home Politics Adams zegt dat NYC op ‘breekpunt’ staat, aangezien asielzoekers in recordaantallen blijven...

Adams zegt dat NYC op ‘breekpunt’ staat, aangezien asielzoekers in recordaantallen blijven aankomen

13
0

Burgemeester Eric Adams van New York zei vrijdag dat de Big Apple op zijn “breekpunt” staat, aangezien recordaantallen migranten blijven aankomen.

De leider diende dit weekend een dringend verzoek om wederzijdse hulp in bij de staat New York voor onmiddellijke hulp om de asielzoekers op te vangen.

“We staan ​​op ons breekpunt. Op basis van onze projecties verwachten we dat we niet in staat zullen zijn om op eigen kracht aankomende asielzoekers te blijven opvangen en hebben we een wederzijdse noodhulp ingediend. hulpverzoek aan de staat New York “Dit soort verzoeken, die alleen zijn gereserveerd voor ernstige noodsituaties, vragen de staat om steun om aankomende asielzoekers op te vangen, aangezien de stad onmiddellijk behoefte heeft aan extra capaciteit”, zei hij in een verklaring. Ons eerste verzoek is om onderdak voor 500 asielzoekers, maar aangezien New York City steeds meer cijfers ziet stijgen, zal deze schatting ook toenemen.”

De stad heeft naar verluidt de afgelopen week meer dan 3.100 asielzoekers ontvangen, waarvan er afgelopen donderdag alleen al 835 zijn aangekomen.

DHS HELPT ‘NIET-BURGERWERKERS’ DEPORTATIE TE VOORKOMEN WANNEER ZE AMERIKAANSE ARBEIDSOVERTREDING MELDEN

Burgemeester Eric Adams wordt in oktober op Times Square gefotografeerd.

Burgemeester Eric Adams wordt in oktober op Times Square gefotografeerd.
((Luiz C. Ribeiro/New York Daily News/Tribune News Service via Getty Images))

Dat markeert de aankomst op één dag sinds de instroom begon.

“Drie maanden geleden sprak ik er rechtstreeks met New Yorkers over de asielzoekerscrisis dat heeft ons opvangsysteem naar recordniveaus gedreven en onze stad onder druk gezet. Op die dag zei ik dat we het hoogste aantal mensen in de geregistreerde geschiedenis in het opvangsysteem van onze stad zouden overtreffen en dat we elke dag daarna een nieuw record zouden vestigen, “zei Adams. “We zien nu meer mensen aankomen dan ooit tevoren gezien – de afgelopen week gemiddeld meer dan 400 mensen per dag, met 835 asielzoekers die alleen al op één dag aankwamen, de grootste aankomst op één dag die we tot nu toe hebben gezien. Dit alles duwt New York City naar de rand.”

Migranten die aankomen uit Del Rio, Texas, stappen op maandag 19 december 2022 uit een bus bij Port Authority in Manhattan.

Migranten die aankomen uit Del Rio, Texas, stappen op maandag 19 december 2022 uit een bus bij Port Authority in Manhattan.
(Josephine Stratman/New York Daily News/Tribune News Service via Getty Images)

MAN uit NYC pleit schuldig aan het doodslaan van een Chinese immigrant

Sinds het voorjaar van 2022 merkte hij op dat de stad ongeveer 40.000 asielzoekers had opgenomen, 74 noodopvangcentra en vier humanitaire hulpcentra had geopend.

Migranten stappen in MTA-bussen om naar een hotel te worden vervoerd nadat burgemeester Adams van NYC had aangekondigd dat de tijdelijke wooneenheid voor onbepaalde tijd zou worden gesloten, 15 november 2022.

Migranten stappen in MTA-bussen om naar een hotel te worden vervoerd nadat burgemeester Adams van NYC had aangekondigd dat de tijdelijke wooneenheid voor onbepaalde tijd zou worden gesloten, 15 november 2022.
(Lokman Vural Elibol/Anadolu Agency via Getty Images)

“Het ontbreken van de hoognodige federale immigratiehervorming mag niet betekenen dat deze humanitaire crisis alleen op de schouders van steden valt”, voegde Adams eraan toe. “We hebben steun en hulp nodig van onze federale en staatspartners en kijken ernaar uit om samen te werken om deze crisis frontaal het hoofd te bieden.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Volgens Politico zei Adams dat de kosten om de asielzoekers te behandelen bijna $ 2 miljard bedragen, en belde de gebrek aan een federaal antwoord op de crisis “onmenselijk” en “onverantwoordelijk”.

Previous articleVoormalig minister van Justitie van Bolsonaro gearresteerd wegens rellen in Brazilië | Nieuws
Next articleGreta Thunberg sluit zich aan bij anti-kolenactivisten om Duits dorp te redden | Nieuws over de klimaatcrisis

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.