Home Politics Advocaat in impeachment Trump prijst Biden voor omgaan met geheime documenten: ‘Volgens...

Advocaat in impeachment Trump prijst Biden voor omgaan met geheime documenten: ‘Volgens het boekje’

10
0

Rep. Dan Goldman, DN.Y., die eerder diende als afzettingsadvocaat van het Huis tegen voormalig president Donald Trump, prees de regering-Biden voor de manier waarop zij de kwestie van geheime documenten op Die van president Biden home – in tegenstelling tot een soortgelijke zaak waarbij Trump betrokken was.

Vorige week had Goldman gezegd dat het aanstellen van een speciale raadsman in de Biden-zaak niet nodig zou zijn, maar nu dan Robert Hur in die rol is geplaatst, steunde Goldman de beslissing.

“Ik denk niet dat het een vergissing was. Ik denk niet dat iemand van ons echt een goed begrip heeft van de informatie die de procureur-generaal had toen hij besloot meneer Hur aan te stellen als de speciale raadsman,” vertelde Goldman aan “Face the Nation” presenteerde Margaret Brennan in een CBS-interview. “Maar ik denk dat het gaat om een ​​heel belangrijk feit dat hier over het hoofd wordt gezien, namelijk dat deze regering de dingen volgens het boekje doet. Er is een kloof en een scheiding tussen het ministerie van Justitie en het Witte Huis die dat zeker niet deed.” bestaan ​​in de laatste administratie.”

Goldman lichtte toe door op te merken dat het team van Biden contact opnam met het ministerie van Justitie en het Nationaal Archief en zei dat “ze er alles aan hebben gedaan om samen te werken”. Goldman zei dat dit “in schril contrast staat met wat oud-president Trump heeft gedaan, waar hij de gerechtigheid bij elke beurt heeft belemmerd.”

JIM JORDAN LANCEERT EERSTE ONDERZOEK ALS GERECHTELIJKE VOORZITTER NAAR BIDEN GERUBRICEERDE DOCS-SCHANDAAL

VERENIGDE STATEN - 12 JANUARI: Rep. Dan Goldman, DN.Y., spreekt met verslaggevers over Rep. George Santos op de House-stappen na stemmen op donderdag 12 januari 2023. (Bill Clark/CQ-Roll Call, Inc via Getty Afbeeldingen)

VERENIGDE STATEN – 12 JANUARI: Rep. Dan Goldman, DN.Y., spreekt met verslaggevers over Rep. George Santos op de House-stappen na stemmen op donderdag 12 januari 2023. (Bill Clark/CQ-Roll Call, Inc via Getty Afbeeldingen)
(Bill Clark/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images)

Het huis van Trump in Mar-a-Lago was overvallen door de FBI vorig jaar hebben de federale autoriteiten geheime documenten uit het pand gehaald. Trump en zijn team hebben beweerd dat de voormalige president voorafgaand aan de inval samenwerkte met het Nationaal Archief.

JUSTITIE AFDELING ‘SPEELT POLITIEK’ MET TRUMP GEDWONGEN AG GARLAND’S HAND IN BIDENN DOCS, ZEGT ANDY MCCARTHY

Brennan vroeg Goldman naar een opiniestuk dat hij vorig jaar schreef over de Trump-inval, waarin hij vier criteria schetste om de situatie te beoordelen. Deze omvatten of er de intentie was om het materiaal te verspreiden, duidelijke kennis van het belang van de documenten, de omvang van het materiaal en of iemand tegen onderzoekers had gelogen. Goldman zei dat dezelfde criteria “absoluut” op Biden zouden moeten worden toegepast.

Ondanks dat hij eerder in het interview erkende dat hij niet over alle informatie beschikte die procureur-generaal Merrick Garland had toen hij Hur aanstelde, sprak Goldman zijn vertrouwen uit dat Biden duidelijk is als het gaat om zijn onderzoekscriteria.

“Die vier factoren zijn volgens mij van toepassing op president Trump, en geen ervan is van toepassing op president Biden”, zei Goldman.

Een vraag waar Goldman geen antwoord op had, was waarom de persoonlijke advocaten van Biden – die geen veiligheidsmachtiging hadden – zijn huis doorzochten op zoek naar geheime documenten.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Ik weet het niet zeker. En de omstandigheden daarvan kennen we niet’, zei de voormalig federaal aanklager. ‘Maar de documenten verlaten zeker het kantoor van de vicepresident en moeten ergens worden opgeborgen. Ik hoop dat we er meer over te weten komen.”

Goldman citeerde echter een verklaring van Biden’s persoonlijke advocaat Bob Bauer, waarin hij zei dat het aantoonde dat het team van Biden “alles volgens het boekje doet”.

Previous articleToeschouwer schopt Aaron Ramsdale van Arsenal na Premier League-wedstrijd
Next articleDe Iraakse premier verdedigt de aanwezigheid van Amerikaanse troepen, zegt dat het nodig is om ISIS te bestrijden

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.