Home World Afrikaanse varkenspest ontdekt in Griekenland van wildboard

Afrikaanse varkenspest ontdekt in Griekenland van wildboard

12
0

Griekenland heeft ontdekt Afrikaanse varkenspest bij een wild zwijn in het noorden van het land, meldt de Wereldorganisatie voor diergezondheid (WOAH) maandag.

De ziekte, onschadelijk voor mensen maar zeer besmettelijk onder varkens, werd gevonden in een dood wild zwijn in een bos in de Serres-regio, die grenst aan Bulgarije en Noord-Macedonië, zei WOAH, daarbij verwijzend naar een rapport van de Griekse autoriteiten.

WOAH zei dat het de eerste zaak was sinds begin 2020, toen Griekenland voor het eerst te maken kreeg met een uitbraak van Afrikaanse varkenspest.

De Afrikaanse varkensgriep heeft zich in Europa verspreid en treft landen als Duitsland, Italië en Griekenland.

De Afrikaanse varkensgriep heeft zich in Europa verspreid en treft landen als Duitsland, Italië en Griekenland.

Het Griekse ministerie van Landbouw kondigde ook de nieuwe uitbraak aan in een verklaring, waarin stond dat er maatregelen werden genomen om de verspreiding van de ziekte te voorkomen.

Afrikaanse varkenspest is vaak dodelijk voor varkens en heeft de afgelopen jaren de productie en handel in varkensvlees verstoord na uitbraken onder boerderijkuddes in Azië en Europa.

In Europaheeft de ziekte zich vanuit het oosten van het continent verspreid naar onder meer Duitsland en Italië.

Previous articleBiden bestempeld als ‘serieel geclassificeerde documenthoarder’ na nieuwe FBI-ontdekkingen: ‘Waarom heeft hij deze?’
Next articleSådan finder du noget på en Apple iPhone, iPad og Mac

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.