Home Latest Headlines Alec Baldwin aangeklaagd: filmgreep ontkracht de onwetendheid van acteurs over vuurwapens

Alec Baldwin aangeklaagd: filmgreep ontkracht de onwetendheid van acteurs over vuurwapens

6
0

Een professionele filmsleutelgreep klonk donderdag op “Tucker Carlson Tonight” na uitgesproken wapenrechten tegenstander Alec Baldwin werd aangeklaagd in verband met het doodschieten van cameraman Halyna Hutchins op de set van zijn film Rust in New Mexico.

Stu Brumbaugh, die eerder met leden van de “Rust” -crew werkte, vertelde “Tucker Carlson Tonight” dat vaak de acteurs die het meest politiek geëngageerd zijn tegen of onwetend zijn over vuurwapens, degenen zijn die er het meest op vertrouwen in hun films.

“In mijn branche hebben we te maken met veel vuurwapenscenario’s. Het is duidelijk dat we veel Hollywood-mensen hebben die vuurwapens belasteren en vervolgens in hun tv-shows en films terechtkomen en ze in die gevallen verheerlijken. En jij weet, het is gewoon de hypocrisie ervan,” zei hij.

“Ik probeer professioneel te zijn op de set, maar je komt die gevallen tegen waarin je iemand uitspraken ziet doen in hun tv-shows of hun interviews. [about guns] en dan zie je ze op de sets aan het werk, en ze proberen, weet je, de vuurwapens te gebruiken. Het is gewoon komisch.”

ALEC BALDWIN IS UITSPRAAK TEGEN AKTIVISTEN VOOR WAPENSRECHTEN

Alec Boudewijn

Alec Boudewijn
(Jim Spellman)

Gastheer Tucker Carlson vroeg Brumbaugh naar zijn mening over mensen als Baldwin, die “denken dat wapens slecht zijn”, maar vervolgens het gebruik ervan in films verheerlijken.

Ondanks Baldwin’s verklaarde afkeer van wapens en wapenrechten, spelen vuurwapens in veel van zijn meest memorabele rollen een centraal aspect – met name zijn rol als CIA-agent Jack Ryan in de verfilming uit 1990 van Tom Clancy’s “Hunt for Red October” en twee recente afleveringen van de “Mission: Impossible”-franchise.

Ik weet zeker dat het salaris ruimschoots opweegt tegen hun gevoelens voor vuurwapens’, antwoordde Brumbaugh, eraan toevoegend dat hij opgroeide rond wapens als een inheemse Montanan en buitenmens – waarbij hij opmerkte dat veel mensen zoals Baldwin vuurwapenmechanica niet op een basisniveau begrijpen.

ALEC BALDWINS ‘ROEST’ FILM 911 OPROEP VRIJGEGEVEN

Alec Baldwin (midden) speelde Jack Ryan in 'The Hunt for Red October' tegenover Sean Connery.

Alec Baldwin (midden) speelde Jack Ryan in ‘The Hunt for Red October’ tegenover Sean Connery.
(Paramount/Getty Images)

“[Many H]beste, hardwerkende burgers … houden van wapens. En, weet je, mijn wapens hebben nooit iemand kwaad gedaan of zijn nooit in handen geweest van iemand die kwaad zou willen doen. En weet je, je kijkt gewoon naar die scenario’s en dan moet je je mond houden op deze filmsets en uiteindelijk met deze individuen werken.

Brumbaugh liet doorschemeren dat veel van de achtergrondprofessionals zoals hijzelf tegengestelde opvattingen hebben over veel kwesties, zoals wapens, dan over de headliners en acteurs waarmee ze werken.

“Maar we verdienen natuurlijk niet het salaris van $ 10 miljoen. Dus, weet je, we zijn er gewoon om ons werk te doen en doen het naar ons beste vermogen”, zei hij.

Van zijn kant is Baldwin al lang een anti-tweede amendement activist – regelmatig sparren met voorstanders van wapenrechten en zich aansluiten bij initiatieven die het opnemen tegen de in Virginia gevestigde National Rifle Association – die vaak wordt erkend als de meest prominente pro-Second Amendment-organisatie.

Alec Boudewijn

Alec Boudewijn
(Fox News digitaal)

In 2018 sloot Baldwin zich aan bij een coalitie van beroemdheden, No Rifle Association (NoRA), wiens doel het was om licht te werpen op de vermeende greep van de National Rifle Association op de regering van de Verenigde Staten.

“We gaan een helder licht werpen op wat u en uw organisatie Amerika aandoen”, schreef het NoRA Initiative in een brief uit 2018 aan NRA Executive Vice President Wayne LaPierre.

“We gaan ervoor zorgen dat de hele wereld je bebloede handen ziet. We komen voor je geld. We komen voor je poppen. En we gaan winnen.”

KLIK OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Een van de figuren die aan de woede van Baldwin is onderworpen, was de conservatieve radiopresentator en voorstander van het tweede amendement, Dana Loesch, die hij eerder op Twitter aanviel met een beroep op ‘dode lichamen’.

‘En het maakt haar niet uit hoeveel dode lichamen ze moet overstappen in die achtervolging. Het tweede amendement is geen morele creditcard waarmee je alle wapens kunt kopen die je wilt. Die wet moet worden heroverwogen.’

Na de dood van Hutchins sloeg Loesch naar verluidt een meer beschaafde toon aan dan de acteur, door te tweeten dat “na alle gekke s — die Alec Baldwin tegen en over mij heeft gezegd, ik nu meer gratie zal hebben dan hij en vertrek het daarbij.”

Lauryn Overhultz van Fox News heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleIndiana police kill one attacker in Walmart store | News
Next articleKenyan security forces kill 10 suspected al-Shabab fighters | Armed Groups News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.