Home Latest Headlines Alec Baldwin ‘Rust’ schiet onvrijwillige doodslag: zijn 4 grootste misstappen

Alec Baldwin ‘Rust’ schiet onvrijwillige doodslag: zijn 4 grootste misstappen

7
0

Alec Boudewijn volgens juridische en merkexperts een handvol fouten gemaakt na de dodelijke schietpartij van Halyna Hutchins op 21 oktober 2021.

Eind januari wordt Baldwin beschuldigd van twee aanklachten wegens onvrijwillige doodslag. De acteur hield het pistool vast dat op de set van “Rust” schoot, waarbij de cameraman om het leven kwam en regisseur Joel Souza gewond raakte.

Hier is een blik op de misstappen die Alec Baldwin volgens experts maakte na de fatale schietpartij:

ALEC BALDWIN SLAAGT MET ONVRIJWILLIGE DOODSLACHT TER DOOD VAN HALYNA HUTCHINS, WAARUIT TOT 18 MAANDEN GEVANGENIS WORDT GEVANGEN

Alec Baldwin deed kort na de dodelijke schietpartij een veelzeggend interview

Alec Baldwin ging zitten met George Stephanopoulos voor een interview in december 2021.

Alec Baldwin ging zitten met George Stephanopoulos voor een interview in december 2021.
(Jeffrey Neira/ABC Nieuws via AP)

december 2021, Boudewijn ging zitten voor een langverwacht alles vertellend interview.

“Het interview was een vergissing”, vertelde de voormalige Amerikaanse assistent-advocaat Neama Rahmani aan Fox News Digital. Rahmani zei dat het idee voor het interview waarschijnlijk afkomstig was van het PR-team van de acteur.

“Ik weet het zeker [his lawyer] wilde niet dat Baldwin het interview deed. Maar Baldwin of zijn PR-team negeerden zijn advies”, suggereerde Rahmani

Tijdens het interview met George Stephanopoulos, Baldwin gedetailleerd het moment dat het pistool afging en andere verklaringen aflegde over het dodelijke ongeval, onder meer dat hij de trekker niet overhaalde.

Rahmani is niet de enige waarnemer die dacht dat het interview een vergissing was.

“Een van de grootste fouten die Alec Baldwin maakte, was om in het programma van George Stephanopoulos te gaan en te zeggen dat hij de trekker niet overhaalde”, vertelde Fox News-medewerker en advocaat Leo Terrell donderdag aan “The Faulkner Focus”. ‘Dat was een leugen. Ik garandeer je dat dat hem zal blijven achtervolgen.’

Halyna Hutchins stierf op 21 oktober 2021, nadat een pistool dat Alec Baldwin vasthield op de set afgevuurd werd.

Halyna Hutchins stierf op 21 oktober 2021, nadat een pistool dat Alec Baldwin vasthield op de set afgevuurd werd.
(Paanse Shea Boyle Ravipudi LLP)

Alec Baldwin bracht zichzelf in diskrediet bij het publiek

Baldwin bracht zichzelf in diskrediet vroeg in het onderzoek met zijn “verschrikkelijke” mediastrategie, aldus merkexpert Eric Schiffer.

“Hij bezeerde zichzelf al vroeg op onvoorstelbare manieren bij het publiek dat dacht: ‘Waarom zou een volwassene denken dat het OK zou zijn om een ​​pistool op iemand te richten, laat staan ​​dat het afgaat?'”, vertelde Schiffer aan Fox News Digital. “En de andere uitdaging voor Baldwin is deze bewering dat hij nooit de trekker overhaalde, wat door het publiek als een grote leugen wordt gezien. Het was niet alleen gruwelijk dom, maar het tart de wapenfysica.”

ALEC BALDWIN MOET ‘ZIJN MOND DICHT HOUDEN’ TE midden van aanklachten wegens fatale ‘ROEST’-opname: JURIDISCHE EXPERTS

De FBI zei dat de pistool Baldwin gebruikt “kon niet worden gemaakt om te vuren zonder de trekker over te halen”, volgens een rapport verkregen door ABC News. De autoriteiten ontdekten dat wanneer de hamer van de .45 Colt-kaliber F.LLI Pietta enkelwerkende revolver zich in de kwart- en halve haanpositie bevond, het pistool niet zou vuren zonder dat de trekker werd overgehaald tijdens een ontladingstest.

Baldwin gaf Amerikanen ook het gevoel dat ze “sukkels” waren, legde Schiffer uit.

Alec Baldwin getoond op de "Roest" film die zich afspeelt op deze foto van de plaats delict.

Alec Baldwin te zien op de filmset “Rust” op deze foto van de plaats delict.
(Santa Fe County Sheriff’s Office)

Openbare verklaringen kunnen “potentiële vooringenomenheid” zijn

Rachel Fiset, mede-oprichter en managing partner bij Zweiback, Fiset & Zalduendo, legde uit dat alle openbare verklaringen die Baldwin naar aanleiding van de schietpartij heeft afgelegd, tegen hem kunnen worden gebruikt tijdens een mogelijk proces als blijkt dat ze niet waar zijn door het onderzoek.

“Over het algemeen, wanneer een mogelijke beklaagde wordt onderzocht, dienen openbare verklaringen over dat onderzoek alleen maar om mogelijke vooroordelen tegen de beklaagde te wekken”, legt Fiset uit aan Fox News Digital. “Het is moeilijk voor mensen in de publieke belangstelling om niet publiekelijk te reageren op beschuldigingen tegen hen, en Baldwin deed wat zoveel mensen doen, namelijk een poging om zichzelf vrij te pleiten terwijl het onderzoek nog gaande was, wat een natuurlijke zaak is.” reactie voor een beroemdheid.

‘ROEST’ TRAGEDIE: ALEC BALDWIN MAG NIET WORDEN GECERTIFICEERD IN EEN STRAFZAAK VOOR HET SCHIETEN VAN DE DOOD VAN HALYNA HUTCHINS

“Het bericht leek echter een beetje ongecontroleerd door zijn juridische team en verklaringen die hij heeft afgelegd, die nu als gevolg van het onderzoek onwaar kunnen blijken te zijn, kunnen later tegen hem worden gebruikt om zijn geloofwaardigheid te verminderen.”

Baldwin legde meerdere verklaringen af voor het publiek na de schietpartij. Hij sprak in een lange tirade tegen Fox News Digital in Vermont op 30 oktober 2021.

“Het is een actief onderzoek in termen van een vrouw die stierf, ze was mijn vriendin”, zei hij destijds over Halyna. “We waren een zeer, zeer goed geoliede crew die samen een film opnamen, en toen gebeurde deze vreselijke gebeurtenis.

“Zoals ik al zei, we wachten vol spanning op de sheriffafdeling om ons te vertellen wat hun onderzoek heeft opgeleverd. Er gebeuren af ​​en toe incidentele ongelukken op filmsets, maar niets zoals dit. Dit is een aflevering van één op de biljoen. Het is een een op een biljoen evenement.”

Hilaria Baldwin verlaat haar flatgebouw met een hoodie met het woord erop "menselijk" erop op 19 januari nadat Alec Baldwin was beschuldigd van twee tellingen van doodslag.

Hilaria Baldwin verlaat haar flatgebouw met een hoodie met het woord ‘mens’ erop op 19 januari nadat Alec Baldwin werd beschuldigd van twee keer doodslag.
(Dario Alequin voor Fox News Digital)

Baldwin bleef verklaringen afleggen op sociale media samen met zijn vrouw Hilaria. De yoga-instructeur zei eerder dat ze bang was dat de acteur PTSS zou krijgen.

“Ik bracht [Alec] hier omdat we moeten rouwen om de dood van Halyna’, zei ze tegen de New York Post. ‘Alec heeft iets heel traumatisch meegemaakt en ik probeer de PTSS te beperken. Als je kijkt naar wat er met soldaten en politieagenten gebeurt als zoiets gebeurt, is dat traumatisch. We kwamen hier alleen voor de rust.”

Hilaria, de vrouw van Alec Baldwin, was openhartig over het onderzoek.

Hilaria, de vrouw van Alec Baldwin, was openhartig over het onderzoek.
(Fox News digitaal)

Alec Baldwin nam onmiddellijk na de schietpartij deel aan een politie-interview

Onmiddellijk nadat Halyna was neergeschoten op de set van ‘Rust’, Boudewijn deed mee in een interview onder leiding van rechercheurs, schijnbaar zonder advocaat.

“Baldwins ondervraging met politieagenten was ook een vergissing”, legt Rahmani uit aan Fox News Digital. “Elke bekwame advocaat zal u adviseren uw mond te houden en niet met de politie te praten.”

De sheriffafdeling van Santa Fe County heeft in april beelden vrijgegeven van Baldwins interview.

“Toen ik het pistool schoot, weg van de cameraman, richtte ik het pistool nooit op de camera, ik draaide me om en ging zo”, zei hij tegen de rechercheurs, terwijl hij met zijn vingers een pistool maakte en zijn arm over een rommelige tafel zwaaide. een verhoorkamer in het kantoor van de sheriff van Santa Fe County. “En ze was daar. En het pistool ging af. En ze viel gewoon op de grond.”

KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN VOOR DE ENTERTAINMENT NIEUWSBRIEF

Dat beweerde hij ook in het interview wapensmid Hannah Gutierrez-Reed overhandigde hem het pistool, in tegenspraak met de verklaringen van de politie dat het pistool aan Baldwin was gegeven door assistent-directeur Dave Halls.

De sheriffafdeling van Santa Fe County heeft het afgelopen jaar onderzocht hoe live rondes de filmset bereikten. Gutierrez-Reed en Zalen waren de enige andere bemanningsleden die vermoedelijk het pistool hanteerden dat op de set vuurde.

Dave Halls zou Alec Baldwin het pistool hebben overhandigd en hem verteld hebben dat het zo was "koud" voordat Halyna Hutchins dodelijk werd neergeschoten.

Dave Halls overhandigde naar verluidt Alec Baldwin het pistool en vertelde hem dat het “koud” was voordat Halyna Hutchins dodelijk werd neergeschoten.
(Instagram | AP Foto/Jae C. Hong | IMDB)

Halls zou Baldwin een .45 revolver hebben gegeven en hem vertelden dat het “koud” of veilig was. Voorafgaand daaraan draaide Gutierrez-Reed de cilinder rond om Halls te laten zien wat er in het pistool zat, zei haar advocaat.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Samen met Baldwin wordt Gutierrez-Reed ook beschuldigd van twee gevallen van onvrijwillige doodslag. Halls tekende een pleidooiovereenkomst en krijgt een voorwaardelijke straf en zes maanden proeftijd.

Previous articleRussia-Ukraine war: List of key events, day 331 | Russia-Ukraine war News
Next articleDeSantis ally warns against donating to ‘Ready for Ron’ as PAC plans to spend $3.3M on ads

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.