Home Latest Headlines ‘American Pickers’-ster Mike Wolfe veilt zijn verzameling van 62 vintage motorfietsen

‘American Pickers’-ster Mike Wolfe veilt zijn verzameling van 62 vintage motorfietsen

7
0

Mike echt houdt van fietsen.

“American Pickers”-ster Mike Wolfe verzamelt al meer dan 30 jaar vintage motorfietsen.

Hij bezit er meer dan 110, maar heeft besloten er 62 te verkopen tijdens een aankomend Mecum Auctions-evenement in Las Vegas.

DE ‘AMERICAN PICKERS’ HEBBEN DE AEROSMITH’S TOUR VAN 1970 GEVONDEN EN GERAAKT

“Veel van deze fietsen hebben een speciaal plekje in mijn hart, maar ik heb nagedacht, zoals veel mensen, of het nu gaat om leeftijd of COVID of het leven in het algemeen, wat ik wil dat de komende 20 jaar zijn”, vertelde hij. Fox News digitaal.

Mike Wolfe heeft een collectie van meer dan 130 motorfietsen.

Mike Wolfe heeft een collectie van meer dan 130 motorfietsen.
(Mecum-veilingen)

“Het is duidelijk dat veel daarvan familie is, maar met een verzamelaar worden veel dingen familie, dus er moeten beslissingen worden genomen.”

Wolfe’s fietsen zijn net zo eclectisch als het andere antiek dat hij koopt en verkoopt, en hoe ouder, hoe beter voor hem.

Wolfe verzamelt al meer dan 30 jaar motorfietsen.

Wolfe verzamelt al meer dan 30 jaar motorfietsen.
(Mecum-veilingen)

“Ik ben me aan het honen en concentreer me op Amerikaanse motorfietsen van vóór 1920. Ik denk dat die periode voor mij interessanter is wat betreft het verhaal dat ze vertellen met betrekking tot de Amerikaanse geschiedenis.”

Er waren ongeveer 150 bedrijven aan het bouwen motorfietsen door het hele land in die tijd kwamen er veel voort uit de fietsenhandel.

“Als je kijkt naar Glenn Curtis uit Hammondsport, New York, hij was een van de voorvaderen van de luchtvaartindustrie. Hij begon met fietsen en maakte motorfietsen genaamd Curtis en Marvel en had veel snelheidsrecords over land”, zei hij.

Deze Yale Single uit 1909 is de oudste motorfiets op de veiling.

Deze Yale Single uit 1909 is de oudste motorfiets op de veiling.
(Mecum-veilingen)

“George Hendee en Oscar Hedstrom uit India, die jongens waren allebei fietsen. Albert Pope was een fietsman bij een van de grootste fietsenfabrikanten ter wereld voordat hij motorfietsen begon te maken. Ignatius Schwinn kocht Excelsior in 1911 en begon motorfietsen te maken. Het is onderdeel van die reis met dat bedrijf. Dus je ziet hoe het allemaal met elkaar verweven is.”

Een van de motorfietsen die wordt geveild, is een Excelsior Super X-racer Wolfe uit 1928 die is gevonden in een ingestorte schuur in Maryland.

“Het is een originele verfmotor, maar de eigenaar heeft hem aangepast om hem heel uniek te maken, wat destijds een beetje ongewoon was,” zei Wolfe.

Wolfe zei dat deze Excelsior Super X-racer uit 1928 werd aangepast door de oorspronkelijke eigenaar.

Wolfe zei dat deze Excelsior Super X-racer uit 1928 werd aangepast door de oorspronkelijke eigenaar.
(Mecum-veilingen)

Hij laat de motorfietsen rijden wanneer hij kan, maar herstelt ze nooit. Hij bewaart graag hun geschiedenis. Niet alleen die van henzelf, maar ook wat ze persoonlijk voor hem betekenen.

“Ik wil dat die verbinding van hen ‘zoals gevonden’ is, zoals ik de veiling heb genoemd. Als je naar iets kijkt als gevonden, dan herbeleef je dat moment keer op keer.”

KLIK HIER OM U AAN TE SCHRIJVEN VOOR DE FOX NEWS AUTOS NIEUWSBRIEF

Hij heeft negen van zijn favorieten in huis, waaronder een Harley-Davidson uit 1910 waar hij geen afstand van doet.

“Het kwam van een heer die ik al jaren ken, en hij is een oudere verzamelaar in Florida, iemand die ik respecteerde. Dus het betekent veel voor me om te weten dat ik het van hem heb gekregen,” zei Wolfe.

“En dan heeft hij ook nog iets heel interessants dat er normaal gesproken niet is. Hij heeft de emblemen van de dealer erop. Hij komt uit een Harley-winkel in Savannah, Georgia. Dus hij vertelt me ​​eigenlijk waar deze motor is verkocht en waarschijnlijk waar hij leefde het grootste deel van zijn leven.”

Wolfe verkoopt vier Indian Fours uit de jaren dertig van de vorige eeuw, volgens hem de meest waardevolle in de collectie.

Wolfe verkoopt vier Indian Fours uit de jaren dertig van de vorige eeuw, volgens hem de meest waardevolle in de collectie.
(Mecum-veilingen)

Inbegrepen bij fietsen op weg naar Las Vegas is een kwartet van viercilinder Indianen die volgens Wolfe tot de meest waardevolle behoren.

“Dat zijn altijd fietsen geweest die erg begeerlijk waren.”

Topvoorbeelden kunnen volgens de Hagerty taxatiegids voor verzamelaarsvoertuigen.

Er worden drie Harley-Davidson UL's uit de jaren 30 aangeboden waarop Wolfe vroeger reed.

Er worden drie Harley-Davidson UL’s uit de jaren 30 aangeboden waarop Wolfe vroeger reed.
(Mecum-veilingen)

Er zijn ook drie Harley-Davidson UL’s uit de jaren 30, allemaal in rijdende staat.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“Ik heb op al die motoren gereden. Die zouden goed geld moeten opleveren, want het zijn vooroorlogse Harley-Davidsons, die het meest gewild zijn.”

Het motorevenement van Mecum Auctions loopt van 24-28 januari, met Wolfe’s collectie gepland op vrijdag en zaterdag.

Previous articleBorder Patrol union says agents could back Mayorkas impeachment as crisis rages
Next articleKidnapped women and children freed in Burkina Faso | News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.