Home World Amerikaanse dollar zakt in waarde na renteverhogingen, terwijl Japanse yen stijgt

Amerikaanse dollar zakt in waarde na renteverhogingen, terwijl Japanse yen stijgt

5
0

De dollar gleed donderdag ten opzichte van de belangrijkste valuta’s in schokkerige handel, toen een hele reeks gegevens bleef aantonen dat de Amerikaanse economie vertraagde in de nasleep van meerdere forse renteverhogingen door de Federal Reserve, waarbij de markt een pauze in de verkrapping dit jaar verwachtte.

De yen, aan de andere kant, steeg ten opzichte van de dollar toen traders bleven inzetten op de Bank van Japan (BOJ) zal uiteindelijk afstappen van een ultrasoepel monetair beleid.

Uit de gegevens van donderdag bleek dat de totale start van de Amerikaanse huizenmarkt vorige maand met 1,4% daalde tot een percentage van 1,382 miljoen eenheden. Ook de bouwvergunningen daalden met 1,6% oa een tarief van 1.330 miljoen stuks.

US DOLLAR IS MOGELIJK NIET MEER WERELDWIJDE RESERVEVALUTA: GORDON CHANG

De productieactiviteit in de Mid-Atlantische regio nam in januari weer af. De maandelijkse productie-index van de Philadelphia Fed steeg van -13,7 in december naar -8,9 deze maand, een grotere verbetering dan economen in een peiling van Reuters hadden verwacht. De gemiddelde schatting was voor min 11.

De algemene omstandigheden werden als de minst negatieve in drie maanden bestempeld in een onderzoek onder goederenproducenten waaruit ook bleek dat de inflatiedruk – gemeten aan de hand van de betaalde prijzenindex – daalde van 36,3 vorige maand naar 24,5 in januari. Dat was het laagste in bijna tweeënhalf jaar.

De eerste aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen van de staat daalden echter met 15.000 tot een voor seizoensinvloeden gecorrigeerde 190.000 voor de week die eindigde op 14 januari. Door Reuters ondervraagde economen hadden 214.000 aanvragen voor de afgelopen week voorspeld.

Edward Moya, senior marktanalist bij OANDA in New York zei dat de economie duidelijk aan het verzwakken is.

“De huizenmarkt bevindt zich in een recessie en je krijgt deze regionale Fed-enquêtes die zwak zijn en zullen aantonen dat de bedrijfsactiviteit het moeilijk heeft”, zei hij.

“Maar het eerste rapport over werkloosheidsaanvragen bevestigt dat deze arbeidsmarkt sterk blijft. De arbeidsmarkt moet breken om de inflatie verder te laten dalen”, voegde hij eraan toe.

De Amerikaanse dollar deprecieerde donderdag in waarde, terwijl de Japanse yen opmerkelijke winst boekte.

De Amerikaanse dollar deprecieerde donderdag in waarde, terwijl de Japanse yen opmerkelijke winst boekte.
(REUTERS/Shohei Miyano)

In de late ochtendhandel daalde de dollar met 0,4% ten opzichte van de yen tot 128,475 yen, een dag nadat de BOJ had besloten haar ultrasoepele monetaire beleid te handhaven.

Het herstel van de yen “weerspiegelt ook het feit dat marktdeelnemers nog steeds speculeren (op) een verschuiving in het beleid van de Bank of Japan”, zei Carol Kong, een valutastrateeg bij de Commonwealth Bank of Australia, over de stijging van de yen op donderdag.

De euro was voor het laatst vlak ten opzichte van de dollar op $1,0806. Het bereikte woensdag een hoogste punt in negen maanden van $ 1,089 voordat de winst werd gecompenseerd.

Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank, zei donderdag dat de inflatie veel te hoog is en dat de ECB de rentetarieven zal blijven verhogen.

“We zullen op koers blijven totdat we ons lang genoeg in restrictief gebied bevinden, zodat we de inflatie tijdig kunnen terugbrengen tot 2%”, zei ze in een paneldiscussie tijdens het World Economic Forum in Davos, Zwitserland. .

RUSSEN STELLEN EEN METHODE OP OM DRAADVALUTA OM TE ZETTEN IN CHINESE YUAN, WEERGEVEN DE ANGST VOOR EEN ALLIANTIE

De dollarindex, die de Amerikaanse valuta tegen een korf van leeftijdsgenoten, was voor het laatst vlak tot iets lager op 102,28.

Sterling daalde iets naar $ 1,2344, na een daling ten opzichte van het hoogste punt in een maand van de vorige sessie van $ 1,244.

De Australische dollar zakte met 0,6% naar US$ 0,69, verder onder druk gezet door een verrassende dip in de Australische werkgelegenheid in december.

Ondertussen verloor de Nieuw-Zeelandse dollar 0,9% tot US $ 0,6389.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern maakte donderdag een schokkende aankondiging dat ze uiterlijk begin februari zou aftreden en niet herverkiesbaar zou zijn.

Previous articleMeer Indiase vrouwen kiezen voor een ‘bewust single’-levensstijl, een zware strijd voor een veilige levensstijl
Next articleBasketbalcoach van Dayton houdt emotioneel pleidooi nadat spelers online haat ontvangen: ‘Het maakt me misselijk’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.