Home World Amerikaanse troepen arresteren wereldwijde ISIS-rekruteerder bij helikopteraanval in Syrië

Amerikaanse troepen arresteren wereldwijde ISIS-rekruteerder bij helikopteraanval in Syrië

9
0

Amerikaanse en coalitietroepen voerden een helikopteraanval uit op een ISIS-bolwerk in Syrië op donderdag, het vastleggen van een extremist die betrokken is bij wereldwijde rekrutering voor de terroristische organisatie.

Centraal Commando van de VS (CENTCOM) voerde de operatie woensdag uit in samenwerking met de Syrian Democratif Forces (SDF). De ISIS-agent, die het leger niet bij naam noemde, was betrokken bij het plannen van meerdere ISIS-operaties en diende ook als wereldwijde rekruteerder.

“De arrestatie van deze ISIS-agent zal de dreigende Amerikaanse burgers van de terroristische organisatie, onze partners en onschuldige burgers verstoren”, zei kolonel Joe Buccino, CENTCOM-woordvoerder.

“ISIS blijft een bedreiging vormen voor de VS en partners in de regio. CENTCOM blijft voldoende en duurzaam aanwezig in de regio en zal bedreigingen voor de regionale veiligheid blijven bestrijden”, voegde hij eraan toe.

ISIS-LEIDER GEDOOD BIJ SPECIALE OPERATIES VAN DE VS IN SYRIË, ZEGT BIDEN

Een gemaskerde IS-soldaat poseert met de ISIS-vlag in 2015.

Een gemaskerde IS-soldaat poseert met de ISIS-vlag in 2015.
(Geschiedenis/Universal Images Group via Getty Images)

Vrouwen lopen in het al-Hol-kamp dat zo'n 60.000 vluchtelingen huisvest, waaronder families en aanhangers van de Islamitische Staatsgroep, velen van hen buitenlandse staatsburgers, in de provincie Hasakeh, Syrië, 1 mei 2021.

Vrouwen lopen in het al-Hol-kamp dat zo’n 60.000 vluchtelingen huisvest, waaronder families en aanhangers van de Islamitische Staatsgroep, velen van hen buitenlandse staatsburgers, in de provincie Hasakeh, Syrië, 1 mei 2021.
(AP Photo/Baderkhan Ahmad, bestand)

Amerikaanse troepen in Syrië werken vaak samen met SDF-troepen voor operaties in het land. CENTCOM zegt dat er geen burgers zijn gedood of gewond zijn geraakt bij de aanval van woensdag, volgens een eerste beoordeling. Ook raakten geen Amerikaanse of geallieerde troepen gewond.

DE MARINE STOPT IRAN OM EEN MILITAIRE DRONE VAN DE VERENIGDE STATEN IN DE ARABISCHE GOLF TE NEMEN

Bij een andere Amerikaanse helikopteraanval in Oost-Syrië kwamen begin december twee ISIS-militanten om het leven. Amerikaanse troepen namen ook zes ISIS-militanten gevangen in een reeks operaties in de week van 20 december. CENTCOM identificeerde een van de mannen als al-Zubaydi, die ze identificeerden als een hoge provinciale officier voor ISIS.

Soldaten van het Amerikaanse leger bereiden zich voor om op 25 mei 2021 vanuit een afgelegen gevechtspost in het noordoosten van Syrië op patrouille te gaan.

Soldaten van het Amerikaanse leger bereiden zich voor op patrouille vanaf een afgelegen gevechtspost op 25 mei 2021 in het noordoosten van Syrië.
(John Moore/Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

De VS vechten sinds 2015 tegen ISIS in Syrië en blijven aanwezig in het land met ongeveer 900 soldaten die daar gestationeerd zijn.

Previous articleBasketbalcoach van Dayton houdt emotioneel pleidooi nadat spelers online haat ontvangen: ‘Het maakt me misselijk’
Next articleFlyers’ Ivan Provorov ‘deed niets verkeerd’ toen hij de Pride-nachtfestiviteiten boycotte, zegt de coach

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.