Home World Ankara zegt dat de tijd dringt om Zweden, Finland NAVO-biedingen te ratificeren...

Ankara zegt dat de tijd dringt om Zweden, Finland NAVO-biedingen te ratificeren | Nieuws

16
0

Presidentiële woordvoerder zegt dat Zweden vóór mei aan de eisen moet voldoen, wanneer de peilingen in Turkije plaatsvinden.

De Turkse presidentiële woordvoerder zegt dat Ankara bijna geen tijd meer heeft om het NAVO-lidmaatschap van Zweden en Finland te ratificeren vóór de algemene verkiezingen die in mei worden verwacht.

De woordvoerder van president Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin, zei zaterdag dat de Turkse ratificatie van de biedingen van de landen afhing van hoe snel Stockholm de “contraterrorisme”-beloften nakomt die zijn gedaan als onderdeel van een deal met Ankara, en waarschuwde dat dit maanden zou kunnen duren.

“Stockholm zet zich volledig in voor de uitvoering van de overeenkomst die vorig jaar in Madrid werd ondertekend, maar het land heeft nog zes maanden nodig om nieuwe wetten te schrijven die het gerechtelijk apparaat in staat stellen de nieuwe definities van terrorisme te implementeren”, vertelde Kalin op een persconferentie in Istanbul. .

Samen met Finland ondertekende Zweden vorig jaar een overeenkomst met Turkije om de bezwaren van Ankara tegen hun NAVO-bieden weg te nemen, die in mei vorig jaar werden gedaan en de goedkeuring van alle 30 NAVO-lidstaten vereisen. Beide landen dienden een aanvraag in om lid te worden van de NAVO na de Russische invasie van Oekraïne in februari.

Turkije wil een duidelijker standpunt

Ankara heeft gezegd Zweden moest een duidelijker standpunt innemen tegen wat het ziet als “terroristen”, voornamelijk Koerdische groeperingen en de organisatie die het de schuld geeft van een poging tot staatsgreep in 2016.

Vorige week, zei Stockholm dat Zweden er vertrouwen in had dat Turkije zijn aanvraag om lid te worden van de militaire alliantie van de NAVO zal goedkeuren, maar dat het niet kon voldoen aan alle voorwaarden die Ankara voor zijn steun heeft gesteld.

Het Turkse parlement zou het besluit van Ankara over het lidmaatschap van de twee Noordse landen moeten bekrachtigen, en over beide wordt tegelijkertijd gestemd.

Ondertussen hebben Turkse aanklagers een onderzoek geopend naar een incident in Stockholm waarbij een beeltenis van president Erdogan werd opgehangen, wat de Zweedse poging om de steun van Turkije te winnen nog verder onder druk zette.

De Zweedse premier zei vrijdag tegen omroep TV4 dat de daad “buitengewoon ernstig” was en hij beschouwde het als een daad van sabotage tegen de NAVO-aanvraag.

Kalin zei dat de Zweedse regering een duidelijk signaal moest geven aan “terroristische organisaties dat Zweden niet langer een veilige haven voor hen is en dat ze niet in staat zullen zijn om geld in te zamelen, leden te rekruteren en andere activiteiten te ontplooien”.

“We hebben een tijdsprobleem als ze vóór de NAVO-top in juni lid willen worden van de NAVO”, voegde Kalin eraan toe, verwijzend naar de Turkse presidents- en parlementsverkiezingen die in mei worden verwacht.

“Aangezien het parlement enige tijd voor de verkiezingen met reces zal gaan, heb je een tijdsbestek van 2 tot 2,5 maand om dit allemaal te doen,” zei hij.

Previous articleMcCarthy komt op gang terwijl de Republikeinse meerderheid in de eerste week productief wordt
Next articleBedste universelle fjernbetjeninger til 2023

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.