Home Sports Anton Walkes, verdediger van MLS’ Charlotte FC, overleden op 25-jarige leeftijd

Anton Walkes, verdediger van MLS’ Charlotte FC, overleden op 25-jarige leeftijd

6
0

Anton Walkes, een Major League Soccer-verdediger die voor speelde Charlotte FC, is overleden, maakten de competitie en de club donderdag bekend. Hij was 25.

Walkes, die oorspronkelijk uit Engeland komt, stierf nadat hij kritieke verwondingen had opgelopen bij een bootongeluk in de buurt Miami Marine-stadion in Florida op woensdag, volgens de commissaris van Florida Fish and Wildlife Conservation.

De voetballer werd bewusteloos gevonden en kreeg reanimatie van het Miami Fire Rescue-personeel, volgens de Miami Herald.

KLIK HIER VOOR MEER SPORTVERSLAG OP FOXNEWS.COM

Anton Walkes geeft richting aan zijn verdediging tijdens een voetbalwedstrijd tegen DC United op 3 augustus 2022 in het Bank of America Stadium in Charlotte, North Carolina.

Anton Walkes geeft richting aan zijn verdediging tijdens een voetbalwedstrijd tegen DC United op 3 augustus 2022 in het Bank of America Stadium in Charlotte, North Carolina.
(David Jensen/Icon Sportswire via Getty Images)

Hij speelde sinds 2020 fulltime in de MLS. Hij kwam in 2017 bij Atlanta United en kwam in 2020 weer bij, voorafgaand aan het door het coronavirus getroffen seizoen, en speelde twee jaar voor de club. Hij kwam in 2022 bij Charlotte en speelde in 23 wedstrijden.

“Er zijn geen woorden om het verdriet van iedereen in de Major League Soccer vandaag te beschrijven na het vernemen van het tragische overlijden van Anton Walkes van Charlotte FC”, schrijft MLS in een tweet. “Anton was een getalenteerde en toegewijde speler die geliefd was bij zijn teamgenoten en fans.

“We betuigen ons diepste medeleven aan zijn partner, familie, vrienden en de hele Charlotte FC-familie. MLS werkt samen met Charlotte FC om spelers en familieleden de middelen en ondersteuning te bieden die ze nodig hebben in deze tragische tijd.”

Charlotte FC-teameigenaar David Tepper en sportief directeur Zoran Krneta hebben ook verklaringen vrijgegeven.

TOESCHOUWER SCHOPT AARON RAMSDALE VAN ARSENAL NA DE PREMIER LEAGUE-WEDSTRIJD

Anton Walkes van Charlotte FC passt de bal tegen Philadelphia Union in Subaru Park op 2 april 2022 in Chester, Pennsylvania.

Anton Walkes van Charlotte FC passt de bal tegen Philadelphia Union in Subaru Park op 2 april 2022 in Chester, Pennsylvania.
(Tim Nwachukwu/Getty Images)

“Iedereen bij Tepper Sports & Entertainment is kapot van het tragische overlijden van Anton Walkes”, luidt de verklaring van Tepper. “Hij was een geweldige zoon, vader, partner en teamgenoot wiens vreugdevolle benadering van het leven iedereen die hij ontmoette raakte. Anton maakte de mensen om hem heen beter op alle gebieden van het leven en vertegenwoordigde Charlotte FC op het hoogste niveau, zowel op als buiten het veld. Hij zal door velen enorm gemist en onze gedachten en gebeden zijn bij de familie van Anton in deze hartverscheurende tijd. De club biedt haar volledige steun aan alle getroffenen in deze periode van rouw.”

Krneta voegde eraan toe: “We zijn diepbedroefd door het verlies van Anton Walkes, een werkelijk ongelooflijke vader, liefhebbend persoon en een uitstekend mens. Anton belichaamde wat het betekent om deel uit te maken van Charlotte Football Club en onze hele gemeenschap rouwt om deze tragedie. De de impact die hij maakte in de kleedkamer en in heel Charlotte zal nooit worden vergeten. We denken in deze tijd aan zijn lieve familie en zullen hen volledig steunen op elke denkbare manier.”

Walkes begon zijn voetbalcarrière toen hij 19 jaar oud was bij Tottenham’s Eredivisie 2 ploeg. Hij verhuisde uiteindelijk naar Portsmouth in League One voordat hij naar Atlanta United ging.

Charlotte FC-verdediger Anton Walkes erkent fans na hun gelijkspel tegen Columbus Crew in het Bank of America Stadium op 5 oktober 2022.

Charlotte FC-verdediger Anton Walkes erkent fans na hun gelijkspel tegen Columbus Crew in het Bank of America Stadium op 5 oktober 2022.
(Griffin Zetterberg-USA Today Sports)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Hij verscheen in 140 wedstrijden en had zes doelpunten op zijn palmares.

Previous articleRafael Nadal plaatst bericht aan fans na verlies Australian Open; kon 6-8 weken missen met heupblessure
Next articleCongreslid van Florida brengt nacht door op ICU nadat hij 7,5 meter van ladder was gevallen, verwondingen niet levensbedreigend

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.