Home Latest Headlines Atheïstische groepering beschuldigt sheriffkantoor van Indiana van ‘het opdringen van het christendom’...

Atheïstische groepering beschuldigt sheriffkantoor van Indiana van ‘het opdringen van het christendom’ aan gedetineerden nadat honderden gedoopt waren

16
0

EEN prominente atheïstische groepering heeft meerdere klachten ingediend waarin het kantoor van een sheriff in Indiana wordt beschuldigd van “het christendom op gedetineerden te drukken” nadat honderden gedetineerden de afgelopen jaren zijn gedoopt.

Een advocaat van de in Wisconsin gevestigde Freedom From Religion Foundation heeft meerdere brieven naar voormalig Decatur gestuurd Provincie sheriff David Durant beschuldigt het detentiecentrum van Decatur County van “meerdere schendingen van de grondwet” door “het christendom te promoten en gedetineerden te dwingen deel te nemen aan religieuze oefeningen”.

Op 29 december, het kantoor van de sheriff geplaatste foto’s op zijn Facebook-pagina van tientallen gevangenen die worden gedoopt.

“Wat een geweldige manier om Kerstmis en Nieuwjaar te vieren! DCDC-aalmoezenier Dave Burnett doopte samen met REC-leden bijna 40 mannen en vrouwen na een persoonlijke, openbare belijdenis van Jezus Christus in hun leven”, aldus de post.

“In de afgelopen vier jaar hebben bijna 300 mannen en vrouwen hun leven aan Jezus Christus gegeven terwijl ze vastzaten in het detentiecentrum van Decatur County. Alle eer aan GOD!”

GEVANGENIS FELLOWSHIP MINISTRIES GEDWONGEN BIJBELPROGRAMMA IN IOWA GEVANGENIS TE SLUITEN

Het Sheriff's Office van Decatur County schreef in december dat er de afgelopen vier jaar meer dan 300 gevangenen zijn gedoopt.

Het Sheriff’s Office van Decatur County schreef in december dat er de afgelopen vier jaar meer dan 300 gevangenen zijn gedoopt.
(Decatur County Sheriff’s Office)

Op 13 januari schreef de advocaat van het stichtingspersoneel, Christopher Line, een brief aan Durant, die niet langer sheriff is, waarin hij klaagde dat zijn kantoor geen acht had geslagen op een eerdere klachtenbrief hij stuurde afgelopen juli.

In de brief werd geëist dat de gevangenis stopte met “de promotie van en officiële band met het christendom op zijn officiële socialemediapagina’s en via zijn religieuze evenementen, programma’s en activiteiten die in strijd zijn met de oprichtingsclausule van het eerste amendement.”

Durant, die zijn ambt op 1 januari verliet na een termijn van vier jaar als sheriff, legde tijdens zijn ambtsperiode de nadruk op zowel op geloof gebaseerde als op niet-geloof gebaseerde rehabilitatieprogramma’s voor gedetineerden. volgens het lokale Greensburg Daily News.

De verklaarde missie van Residents Encounter Christ, een van de rehabilitatiegroepen in de gevangenis, is “Jezus Christus bekendmaken aan mannen en vrouwen die in de gevangenis zitten”, volgens zijn website. Ze houden een evangelisatieretraite voor gevangenen in Indiana, waarin ze worden “uitgenodigd om deel te nemen aan een driedaagse ervaring van gebed, collegiale gemeenschap en zelfonderzoek in een on-site Walk to Emmaus-achtige ervaring die velen lijkt te hebben veranderd voor het goede”, aldus het plaatselijke verkooppunt.

Mannelijke gevangenen in het Decatur Detention Center staan ​​in de rij om gedoopt te worden op een foto die op 29 december 2022 op de Facebook-pagina van het Decatur County Sheriff's Office is geplaatst.

Mannelijke gevangenen in het Decatur Detention Center staan ​​in de rij om gedoopt te worden op een foto die op 29 december 2022 op de Facebook-pagina van het Decatur County Sheriff’s Office is geplaatst.
(Decatur County Sheriff’s Office)

duur vertelde het plaatselijke verkooppunt in 2019 dat “iedereen weet dat de langste af te leggen afstand de 45 cm tussen het hoofd en het hart is.”

TIM TEBOW VERRAST DE GEVANGENIS VAN TEXAS NA EEN BRIEF VAN DE VADER VAN DE GEVANGENEN: ‘MIJN NIEUWE BROERS IN CHRISTUS’

“Als je tijdens die reis het hart kunt veranderen, zal alles volgen. Of het nu gaat om alcohol, drugs of armoede die de cyclus creëren, we hoeven alleen maar hun hart te veranderen om het proces te stoppen”, zei Durant.

Vrouwelijke gedetineerden wachten op hun doop in de gevangenis van Decatur County op 29 december 2022.

Vrouwelijke gedetineerden wachten op hun doop in de gevangenis van Decatur County op 29 december 2022.
(Decatur County Sheriff’s Department)

Durant, die destijds zei dat ze een loterijsysteem moesten gebruiken omdat de belangstelling voor de retraite van de groep zo groot was, vertelde hoe een gevangene die hij “persoonlijk had gearresteerd” hem twee keer een briefje stuurde waarin hij hem bedankte voor het programma.

“Ik wil jou en je vrouw bedanken voor het brengen [Residents Encounter Christ] naar onze gevangenis’, schreef de gevangene. ‘Mijn leven is voor altijd veranderd door jouw gouden hart. In Jezus’ naam.”

In lijnen Brief van januaribeschuldigde de stichting de gevangenis van “het actief dwingen van gedetineerden om deel te nemen aan haar religieuze programma’s, die overal in het departement hoogtij vieren. Elke gedetineerde die op de hoogte is van de [the jail]’s officiële steun voor, en viering van gedetineerden die deelnemen aan religieuze programma’s, zullen niet vrij zijn om deelname te weigeren.”

Gedetineerden nemen deel aan een op geloof gebaseerde rehabilitatiegroep in de gevangenis van Decatur County.

Gedetineerden nemen deel aan een op geloof gebaseerde rehabilitatiegroep in de gevangenis van Decatur County.
(Decatur County Sheriff’s Office)

“Dit is grondwettelijk ontoelaatbaar. De regering kan wettelijk gezien zelf geen sektarische religieuze evenementen organiseren in haar faciliteit, of ze promoten in haar officiële hoedanigheid. Evenmin kan ze een districtsgevangeniscentrum gebruiken, met een letterlijk gevangen publiek, om gevangenen te bekeren en te bekeren tot het christendom. ‘, voegde de brief eraan toe.

KLIK OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Het Sheriff’s Office van Decatur County heeft op het moment van publicatie niet gereageerd op het verzoek van Fox News Digital om commentaar. Het kantoor had eerder vertelde The Christian Post dat de binnenkomende sheriff Bill Meyerrose de brieven van FFRF niet had gezien en er niet op had gereageerd, maar op de hoogte was van dopen die plaatsvonden in het detentiecentrum onder de vorige sheriff.

Previous articleDaniel Jones, Saquon Barkley geven commentaar op de toekomst van Giants na het verlaten van de play-offs
Next articleTerquavion Smith van de NC State stretchte van de vloer na een enge val, het team zegt dat hij ‘van dag tot dag’ is

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.