Home World Australian Open: Ons Jabeur hoopt ‘geen finales meer te verliezen’ | ...

Australian Open: Ons Jabeur hoopt ‘geen finales meer te verliezen’ | Tennisnieuws

7
0

Voorafgaand aan de Australian Open zei de Tunesische pionier dat ze ernaar streeft haar Grand Slam-ambities waar te maken.

Terwijl ze zich voorbereidt op de Australian Open, Tunesië Ons Jabeur streeft ernaar om dit jaar de nummer één van de wereld te worden in het vrouwentennis en “geen finales meer te verliezen” na een gebroken hart in twee wedstrijden.

Jabeur is gestaag gestegen naar de nummer twee in haar carrière en denkt dat dit het jaar zal zijn waarin ze de laatste stap zet naar de hogere regionen van het vrouwentennis. Ze was tweede bij Wimbledon en de US Open vorig jaar.

“Ik doe er alles aan om een ​​Grand Slam te winnen. Voor mij ga ik er gewoon voor gaan. Dit jaar, 2023, gaat over ‘wees gewoon vrij’ en speel mijn spel op het veld’, zei ze in Adelaide, voorafgaand aan de Australian Open, de eerste major van het jaar, die maandag begint in Melbourne Park.

“Ik zal proberen die ervaring van vorig jaar te gebruiken, want het was nogal zwaar”, zei de Tunesiër.

“Mijn doel is om geen finales meer te verliezen, maar die gewoon te gebruiken om klaar te zijn voor de volgende.”

De 28-jarige pionier werd de eerste Arabische vrouw die bereikte een Grand Slam-finale en de eerste Afrikaanse vrouw die de finale van de US Open bereikte in het open tijdperk, maar Elena Rybakina en Iga Swiatek sloot de deur voor haar kansen om geschiedenis te schrijven.

Jabeur verliet Flushing Meadows in tranen, maar beloofde sterker terug te komen, vol vertrouwen dat ze opnieuw een Grand Slam-finale zou bereiken met haar “nooit opgeven”-houding.

Jabeur, bijgenaamd de “Minister van Geluk”, is erg geliefd bij haar collega’s vanwege haar hoffelijkheid op en naast het veld, zozeer zelfs dat ze eind 2022 werd uitgeroepen tot winnaar van de WTA’s Sportsmanship Award.

Jabeur’s charme op het veld en op sociale media heeft haar veel fans opgeleverd, waarbij voormalig nummer één Naomi Osaka de Tunesiër omschreef als de “aardigste persoon die ik ooit heb ontmoet” nadat ze grappen maakte en haar op haar gemak stelde als ze zenuwachtig was. nieuwkomer op de tour.

Jabeur neemt het dinsdag in de eerste ronde op tegen de nummer 88 van de wereld, Tamara Zidansek.

Ze zei dat ze niet langer tevreden zou zijn met het evenaren van haar beste vorige Australian Open uitvoering.

“Ik ben misschien niet zo blij als in 2020 toen ik de kwartfinale bereikte”, zei ze. “Het doel als tweede van de wereld is om in de tweede week finales te halen.”

Laatbloeier Jabeur was 26 toen ze in 2021 in Birmingham haar eerste WTA-titel in de wacht sleepte en vorig jaar Madrid en Berlijn won.

“Ik wil de nummer één van de wereld zijn, niet alleen het nummer maar ook het niveau en de discipline eromheen. Ik wil zeker meer titels winnen en die Grand Slam-titel pakken’, zei ze. “Ik weet dat veel spelers honger hebben naar meer. Het wordt erg interessant deze twee weken.”

Previous articleFIFA gaat Argentinië onderzoeken naar gedrag WK-finale | Qatar WK 2022 Nieuws
Next articleOppositieleider Tanzania beëindigt ballingschap nadat rallyverbod is opgeheven | Nieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.