Home World Baby aangevallen door vermeende ‘moordende verpleegster’ Lucy Letby herstelde nadat ze naar...

Baby aangevallen door vermeende ‘moordende verpleegster’ Lucy Letby herstelde nadat ze naar een nieuw ziekenhuis was overgebracht

6
0

MANCHESTER, Engeland – Een baby die naar verluidt is aangevallen door verpleegster Lucy Letby herstelde “met grote sprongen” nadat ze naar een nieuw ziekenhuis was overgebracht, zo kreeg een jury te horen.

Aanklagers beschuldigen Letby ervan tweemaal vastgebonden te hebben om het kind, bekend als Baby H, te vermoorden op de neonatale afdeling van het Countess of Chester Hospital.

De 32-jarige man staat terecht in Den Haag het Verenigd Koninkrijk wegens vermeende moord op zeven baby’s en poging tot moord op 10 anderen tussen juni 2015 en juni 2016.

Een jury binnen Manchester Crown Court hoorde hoe Baby H, die om juridische redenen niet bij naam werd genoemd, twee keer instortte op de neonatale afdeling, een op 26 september 2015 en een dag erna.

ARTSEN ‘KUNNEN GEEN NATUURLIJKE OORZAAK DENKEN’ VOOR PROJECTIELBRAKEN VAN BABY DIE VERMEEND OVERVOED IS DOOR VERPLEEGKUNDIGE LUCY LETBY

Neonatale verpleegster Lucy Letby, 32, zou naar verluidt zeven baby's hebben vermoord en geprobeerd er nog 10 te doden.

Neonatale verpleegster Lucy Letby, 32, zou naar verluidt zeven baby’s hebben vermoord en geprobeerd er nog 10 te doden.
(Tegoed: SWNS)

Aanvankelijk werd beschreven dat ze het “prima” deed nadat ze zes weken te vroeg was geboren.

Maar de moeder van baby H herinnerde zich hoe ze in de vroege uurtjes werd gewekt door verpleegsters die haar kamer op de kraamafdeling binnenstormden en haar zeiden onmiddellijk naar de neonatale afdeling te komen.

Zij en haar man waren geschokt nadat medici hen hadden verteld dat hun dochter aan een beademingsapparaat was gelegd nadat ze een ingeklapte long had opgelopen.

De moeder van Baby H legde via een schriftelijke verklaring getuigenis af: “Ze legden uit dat hun eerste prioriteit was dat ze voor H.

“We accepteerden dat, maar zeiden wat een schok het was om aan te komen en haar aan een beademingsapparaat te vinden.”

Toen ze op de neonatale afdeling aankwam, zag de moeder het personeel baby H reanimeren en kreeg ze te horen dat ze “bij haar moest gaan zitten en haar hand moest vasthouden”.

Gravin van Chester Hospital 4 november 2022.

Gravin van Chester Hospital 4 november 2022.
(Charlie Purvey/Splash News voor Fox News Digital)

Haar man zei dat zijn dochter een “heel vreemde kleur” en “erg gevlekt” was.

Het personeel slaagde erin Baby H te reanimeren, maar kon niet uitleggen waarom ze een plotselinge hartstilstand kreeg, zo kreeg de jury te horen, en een consulent vertelde haar ouders dat hij “niet kon garanderen” dat ze de nacht zou overleven.

De ouders van baby H bleven die dag naast haar couveuse voordat ze in een nabijgelegen kamer gingen slapen.

MOEDER VAN PASGEBOREN VERMOORD VERMOORD DOOR ‘KILLER NURSE’ LUCY LETBY HOORDE BABY’S ‘VERSCHRIKKELIJKE SCHREEUWEN’

Hoewel Baby H stabiliseerde, werd er niet lang nadat ze naar bed waren gegaan op de deur geklopt. Medewerkers adviseerden hen om terug te keren naar de neonatale afdeling.

De moeder zei dat ze “een bijna identieke scène” tegenkwamen terwijl medici werkten om hun dochter te redden.

Een rechtbankschets toont Lucy Letby die op 12 november 2020 via videolink verschijnt bij Warrington Magistrates Court.

Een rechtbankschets toont Lucy Letby die op 12 november 2020 via videolink verschijnt bij Warrington Magistrates Court.
(SWNS)

Baby H herstelde voor de tweede keer en werd overgebracht naar een ander ziekenhuis, waar tests werden uitgevoerd om de oorzaak van de twee instortingen vast te stellen.

Vanaf dat moment, zo hoorde de jury, verbeterde ze enorm.

Baby H reageerde “sneller en ging met grote sprongen vooruit”, zei haar vader.

Ze was goed genoeg om naar terug te keren de gravin van Chester Hospital twee dagen later en werd uiteindelijk ontslagen.

Baby H, nu 7, heeft geen langdurige gezondheidsproblemen of problemen ondervonden, kreeg de jury te horen.

VIDEO TOONT ​​KAMER OP NEONATALE UNIT WAAR LUCY LETBY VERMOORD VERMOORDE BABY

Letby’s advocaat, Benjamin Myers, vertelde juryleden dat de onverklaarbare instortingen van Child H het resultaat waren van “suboptimale zorg” in het ziekenhuis en “niets te maken” hadden met de beklaagde.

Een politieagent verlaat het huis van Lucy Letby in Chester, Engeland, op 3 juli 2018, nadat ze was gearresteerd op verdenking van moord of poging tot moord op baby's.

Een politieagent verlaat het huis van Lucy Letby in Chester, Engeland, op 3 juli 2018, nadat ze was gearresteerd op verdenking van moord of poging tot moord op baby’s.
(Anthony Devlin/Getty Images)

Er wordt beweerd dat het inbrengen van een thoraxdrain na de ingeklapte long van baby H mogelijk heeft bijgedragen aan haar hartstilstand.

Consultant-kinderarts Dr. Ravi Jayaram, die de procedure uitvoerde, verwierp beweringen dat hij de afvoer op de “verkeerde plaats” had geplaatst, waardoor intern een “risico” ontstond.

Maar Myers wees erop dat Baby H, die drie doses adrenaline nodig had terwijl de dokters 20 minuten lang vochten om haar te reanimeren, drie thoraxdrainages kreeg, wat “zeer ongebruikelijk” was voor een baby.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Hij voegde eraan toe dat de drain die door Dr. Jayaram was ingebracht in een “suboptimale” positie was geplaatst en had moeten worden ingebracht in de vijfde intercostale ruimte, die zich rond de oksel bevindt. Het proces gaat door.

Previous articleSenaatsdemocraten steunen volledig onderzoek naar Biden-documentenschandaal: ‘Onverantwoordelijk en verontrustend’
Next articleDe weduwe van de vermoorde Microsoft-exec lanceert een goed doel ter ere van de dochter die getuige was van de moord

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.