Home World BEKIJK: Duikers nemen video van zeldzame zeedieren op voor de kust van...

BEKIJK: Duikers nemen video van zeldzame zeedieren op voor de kust van Japan

10
0

Er is een video opgedoken van een gigantische inktvis zwemmen voor de kust van Japan, een zeldzame waarneming en beelden van deze ongrijpbare wezens.

Yosuke Tanaka, 41, kwam de 2,5 meter lange inktvis tegen tijdens het duiken met zijn vrouw Miki, 34, van de westkust van Japan. Het stel, dat een duikbedrijf runt in de stad Toyooka, ontdekte de inktvis van een verkoper van visuitrusting die hem in een baai had gezien, meldde de Japan Times.

Tanaka en Miki gingen met een boot op zoek naar het wezen en bleven in de buurt van de kustlijn terwijl ze de baai doorzochten.

“Ik kon zijn tentakels zien bewegen. Ik dacht dat het gevaarlijk zou zijn om er hard door gegrepen te worden en ergens heen te gaan”, vertelde Tanaka aan de Times.

WEBCAM VANGT CA BALD EAGLE DIE 2 EIEREN IN NEST LEVERT

“We hebben niet de soorten behendige bewegingen gezien die veel vissen en zeedieren normaal laten zien,” voegde hij eraan toe. “Zijn tentakels en vinnen bewogen heel langzaam.”

Yosuke Tanaka, 41, kwam de 2,5 meter lange inktvis tegen tijdens het duiken met zijn vrouw Miki, 34, voor de westkust van Japan.

Yosuke Tanaka, 41, kwam de 2,5 meter lange inktvis tegen tijdens het duiken met zijn vrouw Miki, 34, voor de westkust van Japan.
(Credit: ViralPress/yosuke_tstyle)

De beelden, gepost op Viral Press, laten zien de reuzeninktvis die drijft dichtbij het oppervlak, zijn tentakels erachter drijven terwijl het paar dichtbij zwemt. De inktvis lijkt zich niet bewust of ongestoord door hun aanwezigheid.

GEBULDE WALVIS WAST OP DE KUST VAN MARYLAND AAN

Een honorair onderzoeker van het Nationaal Museum van Natuur en Wetenschap in Tokio vertelde NHK-nieuws dat de inktvis waarschijnlijk ongeveer 1 of 2 jaar oud was, gebaseerd op zijn grootte. Een reuzeninktvis kan wel 12 meter lang worden.

Tijdens het duiken voor de kust van Queensland, Australië, in 2018, legde Jay Wink, eigenaar en exploitant van Abc Scuba Diving Port Douglas, dit beeld vast van wat lijkt op strengen inktviseieren die bij elkaar worden gehouden door een gelatineus materiaal.

Tijdens het duiken voor de kust van Queensland, Australië, in 2018, legde Jay Wink, eigenaar en exploitant van Abc Scuba Diving Port Douglas, dit beeld vast van wat lijkt op strengen inktviseieren die bij elkaar worden gehouden door een gelatineus materiaal.
(Jay Wink/Abc Duiken Port Douglas)

De enorme omvang van het dier trof Tanaka en hij zei dat hij niet anders kon dan aan verhalen te denken over inktvissen die met walvissen vochten. Hij verzekerde dat de ervaring hem bij zou blijven en zei dat het “erg opwindend” was en “er is niets zeldzamer dan dit.”

VERLATEN ALLIGATOR IN OPSLAGCONTAINER GEVONDEN IN NEW JERSEY: ‘GEVAARLIJKE EXOTISCHE SOORTEN’

Reuzeninktvissen zijn af en toe langs de Japanse kust verschenen, met de laatst bekende waarneming in maart 2022. Het meeste van wat wetenschappers over reuzeninktvissen hebben geleerd, komt uit de magen van potvissen, een van de belangrijkste roofdieren van de inktvis.

In een zeldzaam geval wordt in Japan een levende reuzeninktvis (Architeuthis dux) aan een haak met aas naar de oppervlakte gesleept.  De reuzeninktvis kan van punt tot staart 12 meter lang zijn en bijna een ton wegen.  (Tsunemi Kubodera)

In een zeldzaam geval wordt in Japan een levende reuzeninktvis (Architeuthis dux) aan een haak met aas naar de oppervlakte gesleept. De reuzeninktvis kan van punt tot staart 12 meter lang zijn en bijna een ton wegen. (Tsunemi Kubodera)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Een studie schatte dat potvissen zich elk jaar voeden met tot wel 131 miljoen reuzeninktvissen, meldde Newsweek. De dieren komen het meest voor rond Nieuw-Zeeland en Japan, evenals de Noord-Atlantische Oceaan en wateren rond Afrika.

Previous articleIndiase worstelaars beschuldigen WFI-chef, coaches van seksuele intimidatie | Nieuws
Next articleDennis Quaid zegt dat hij ‘1883: Bass Reeves’ ‘schiet’ voor Taylor Sheridan: ‘Making chaos’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.