Home Politics Biden-beheerder start proefprogramma waarmee Amerikanen vluchtelingen rechtstreeks kunnen sponsoren

Biden-beheerder start proefprogramma waarmee Amerikanen vluchtelingen rechtstreeks kunnen sponsoren

7
0

De regering-Biden zal donderdag een nieuw proefprogramma lanceren om groepen Amerikanen toe te staan vluchtelingen rechtstreeks sponsorenbevestigden twee bronnen aan Fox News Digital.

Het State Department-programma, Welcome Corps, stelt groepen particuliere Amerikaanse burgers in staat vluchtelingen te sponsoren via het Refugee Resettlement Program als ze genoeg geld inzamelen, antecedentenonderzoeken doorstaan ​​en een plan bedenken om hen te ondersteunen.

Reuters meldde eerst de details van het programma, waarbij groepen van ten minste vijf mensen minimaal $ 2.275 per vluchteling moeten inzamelen voordat ze door de controles komen.

De outlet meldde ook dat het zou streven naar het vinden van sponsors voor 5.000 vluchtelingen vóór het einde van het lopende boekjaar in september. Die details werden bevestigd aan Fox News Digital voorafgaand aan een verwachte aankondiging op donderdag. Het ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

OEKRAÏENSE VLUCHTELINGEN MOETEN WERK IN ONS VINDEN, SOMMIGE AGENTSCHAPPEN WILLEN DAT DE OVERHEID HET VERBLIJF VERLENGT

President Biden ontmoet Oekraïense vluchtelingen en humanitaire hulpverleners tijdens een bezoek aan het PGE Narodowy-stadion op zaterdag 26 maart 2022 in Warschau.

President Biden ontmoet Oekraïense vluchtelingen en humanitaire hulpverleners tijdens een bezoek aan het PGE Narodowy-stadion op zaterdag 26 maart 2022 in Warschau.
(AP Foto/Evan Vucci)

Het ministerie van Buitenlandse Zaken had vorig jaar zijn plan voor een particulier sponsorprogramma aangekondigd in een rapport aan het Congres en was van plan om eind 2022 te lanceren, wat uiteindelijk werd uitgesteld.

ONTSCHOTEN VAN DE VN OP HET GRENSPLAN VAN BIDEN MARKEERT DE LAATSTE OPDRACHT VAN LINKSE GROEPEN

“Het doel van het programma is om de betrokkenheid van lokale gemeenschappen bij effectieve hervestiging van vluchtelingen te vergroten en te verdiepen, waarbij de belangrijke en invloedrijke rol wordt erkend die lokale gemeenschapsactoren lang hebben gespeeld bij het ondersteunen van de opvang en integratie van vluchtelingen die via de Verenigde Staten zijn toegelaten tot de Verenigde Staten. [U.S. Refugee Admissions Program.]” de bureau zei in het rapport. “Het programma is bedoeld als aanvulling op het opvang- en plaatsingsprogramma door nieuwe, aanvullende mogelijkheden te creëren voor individuen en organisaties in het hele land om rechtstreeks betrokken te zijn bij de ondersteuning van de hervestiging van vluchtelingen.”

De afdeling zei dat het wordt gelanceerd als een pilot om het bureau in staat te stellen verschillende onderdelen van het programma te testen en te evalueren, “en de succesvolle elementen van de pilot te identificeren die de basis zullen vormen van een effectieve, duurzame particuliere sponsoring die een fundamenteel onderdeel wordt.” van de hervestiging van Amerikaanse vluchtelingen.”

De regering-Biden heeft de beperkingen op de hervestiging van vluchtelingen die tijdens de Trump-regering waren ingevoerd, drastisch omgekeerd. De regering-Trump verlaagde de jaarlijkse limiet voor vluchtelingen tot 15.000. De regering-Biden veranderde van koers en verhoogde het tot 125.000, maar tot nu toe hebben de hervestigingen van vluchtelingen dat niveau niet gehaald.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Het heeft ook particulieren in staat gesteld om evacués uit zowel Afghanistan als Oekraïne te sponsoren, als onderdeel van een bredere inzet om legale wegen te openen voor migranten en vluchtelingen die op de vlucht zijn voor onheil. De administratie lanceerde vorig jaar een programma om binnen te halen 100.000 Oekraïners via een programma dat gebruikmaakt van humanitaire voorwaardelijke vrijlating na de Russische invasie van Oekraïne, maar dat programma draagt ​​niet bij aan het vluchtelingenplafond.

Meer recentelijk heeft de administratie een uitgebreid humanitair voorwaardelijke vrijlatingsprogramma waardoor tot 30.000 Venezolaanse, Cubaanse, Haïtiaanse en Nicaraguaanse migranten naar de VS kunnen vliegen als ze een in de VS gevestigde sponsor hebben als reactie op een golf van migranten aan de zuidelijke grens.

Previous articleChristchurch, COVID-19: Jacinda Ardern’s ambtsjaren | Politiek nieuws
Next articleZuid-Korea schrapt voorraadregistratieregel voor buitenlanders | Financiële markten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.