Home Latest Headlines Biden brengt memorandum uit om de toegang tot abortuspillen te beschermen

Biden brengt memorandum uit om de toegang tot abortuspillen te beschermen

6
0

President Biden heeft zondag een presidentieel memorandum uitgegeven op wat de 50e verjaardag van Roe v. Wade zou zijn geweest in een poging de toegang tot abortuspillen in het hele land te beschermen.

Vice-president Kamala Harris maakte de aankondiging tijdens haar opmerkingen in Florida toen ze sprak over de inspanningen van de regering om abortusrechten uit te breiden.

“Leden van ons kabinet en onze administratie hebben nu de opdracht om op bevel van de president belemmeringen voor de toegang tot voorgeschreven medicijnen te identificeren en maatregelen aan te bevelen om ervoor te zorgen dat artsen legaal kunnen voorschrijven, dat apotheken kunnen verstrekken en dat vrouwen veilige en effectieve medicijnen kunnen krijgen. ‘, zei Harris tijdens haar opmerkingen in Tallahassee, Florida.

Het presidentieel memorandum over verdere inspanningen om de toegang tot reproductieve gezondheidszorg te beschermen, zal de minister van Volksgezondheid en Human Services (HHS) samen met de procureur-generaal en de minister van Binnenlandse Veiligheid (DHS) opdragen “nieuwe richtlijnen te overwegen” voor entiteiten en individuen – inclusief patiënten, medische zorgverleners en apotheken – die “legaal toegang willen krijgen tot, voorschrijven of verstrekken van mifepriston” in de VS, volgens een verklaring van het Witte Huis.

OP DEZE DAG IN DE GESCHIEDENIS, JAN. 22, 1973, HOOGGERECHTSHOF GEEFT ZIJN LANDMARK ROE V. WADE-BESLUIT UIT

De Amerikaanse president Joe Biden, op 31 maart 2022.

De Amerikaanse president Joe Biden, op 31 maart 2022.
(REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo)

Het memorandum geeft de secretaris van HHS ook opdracht om samen met de procureur-generaal en de secretaris van DHS te kijken naar andere manieren waarop patiënten toegang kunnen krijgen tot “legale reproductieve zorg”, waaronder abortus medicatie van apotheken, “vrij van bedreigingen of geweld.”

De procureur-generaal en de HHS- en DHS-secretarissen zullen ook samenwerken met de witte Huis Interagency Task Force on Reproductive Healthcare Access bij het aanpakken van “barrières” waarmee patiënten, apotheken en medische zorgverleners momenteel worden geconfronteerd bij pogingen om abortusmedicatie te verkrijgen.

MARCH FOR LIFE-DEELNEMERS ROEPEN OP VOOR ABORTUSVERBOD EN STEUN VOOR ZWANGERE VROUWEN

“Tegelijkertijd dat we werken aan de bescherming van dit aspect van reproductieve zorg, zijn veel staten zelfs nog verder gegaan en hebben nu een totaal verbod van kracht”, zei Harris tijdens haar opmerkingen voordat ze verder ging met het opsommen van verschillende staten die al bijna volledige verboden hebben uitgevaardigd. abortus verboden.

De Amerikaanse vice-president Kamala Harris spreekt tijdens het Democratic National Committee Women's Leadership Forum in Washington, DC, VS, op vrijdag 30 september 2022.

De Amerikaanse vice-president Kamala Harris spreekt tijdens het Democratic National Committee Women’s Leadership Forum in Washington, DC, VS, op vrijdag 30 september 2022.
(Leigh Vogel/Abaca/Bloomberg via Getty Images)

Harris deed ook een beroep op Congres om te slagen een wetsvoorstel voor reproductieve rechten, waarin staat dat Biden het zal ondertekenen als dat zo is.

HUISGERECHTELIJKE COMMISSIE ONDERZOEKT LEKKAGE VAN OPINIE VAN HOGER HOF NA SCOTUS WHIFFS

“Dus tegen alle vrienden en leiders zeg ik: laten we niet moe of ontmoedigd zijn omdat we aan de goede kant van de geschiedenis staan”, zei Harris.

Pro-choice-activisten reageren op de historische uitspraak van het Hooggerechtshof om Roe vs. Wade ongedaan te maken.

Pro-choice-activisten reageren op de historische uitspraak van het Hooggerechtshof om Roe vs. Wade ongedaan te maken.
(Fox News digitaal)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Harris’ opmerkingen komen enkele maanden na de Hooggerechtshof van de VS vernietigde het historische besluit in juni 2022, maakte een einde aan het grondwettelijke recht op abortus en gaf staten de individuele bevoegdheid om abortus toe te staan, te beperken of helemaal te verbieden. De uitspraak kwam in de Dobbs. tegen de mening van de Jackson Women’s Health Organization, waarin de staat Mississippi het Hooggerechtshof vroeg om een ​​uitspraak van een lagere rechtbank te schrappen die een abortusverbod van 15 weken stopte.

Previous articleNFL-scheidsrechter heeft een hot mic-moment tijdens de playoff-wedstrijd Chiefs-Jaguars
Next articleCanucks ontslaat Bruce Boudreau als hoofdtrainer en stelt Rick Tocchet aan als vervanger

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.