Home Politics Biden herhaalt de twijfelachtige bewering dat hij tijdens de burgerrechtenbeweging de zwarte...

Biden herhaalt de twijfelachtige bewering dat hij tijdens de burgerrechtenbeweging de zwarte kerk bezocht

15
0

In zijn opmerkingen ter gelegenheid van de verjaardag van dominee Martin Luther King Jr. President Biden herhaalde de twijfelachtige bewering dat hij tijdens de burgerrechtenbeweging een zwarte kerk bezocht.

Biden hield zondag een toespraak in King’s historische Ebenezer Baptist Church in Atlanta op wat de 94e verjaardag van het gedode burgerrechtenicoon zou zijn geweest. De president opende zijn opmerkingen door een bewering te herhalen – waarmee hij zichzelf in verband bracht met de burgerrechtenbeweging – die in het verleden herhaaldelijk is betwist.

“Laten we een ding ter ruste leggen. Ik mag dan een praktiserend katholiek zijn, maar vroeger ging ik elke ochtend naar de mis van 7.30 uur op de middelbare school en daarna op de universiteit, voordat ik naar de Black Church ging,” zei Biden. ‘Geen grap. Andy weet dit.’

“Andy, het is zo geweldig om je te zien, man,” vervolgde de president, terwijl hij zich richtte tot voormalig VN-ambassadeur en voormalig uitvoerend directeur van de Southern Christian Leadership Conference, Andrew Young. “Je bent een van de beste die we ooit hebben gehad. Andy en ik vochten tegen de apartheid in Zuid-Afrika en nog veel meer. Ze wilden hem niet zien komen. Maar vroeger deden we dat – toen organiseerden we ons om mars en om de stad te desegregeren.”

President Joe Biden houdt de hand vast van senator Raphael Warnock, de predikant van de Ebenezer Baptist Church, tijdens een eredienst in Atlanta, Georgia, op 15 januari 2023, de vooravond van de nationale feestdag ter ere van Martin Luther King Jr.

President Joe Biden houdt de hand vast van senator Raphael Warnock, de predikant van de Ebenezer Baptist Church, tijdens een eredienst in Atlanta, Georgia, op 15 januari 2023, de vooravond van de nationale feestdag ter ere van Martin Luther King Jr.
(Brendan Smialowski/AFP via Getty Images)

BIDEN ZEGT HUIS VERBRAND ‘MAAR MIJN VROUW ERIN’, DAT TOEVOEGT AAN EEN LANGE LIJST VAN VERFRAAIDE VERHALEN

Tijdens zijn presidentiële campagne van 2020 noemde Biden vaak hoe hij zou helpen bij het organiseren van protesten tegen segregatie in de Union Baptist Church, een prominente zwarte kerk onder leiding van wijlen dominee Otis Herring in Wilmington, Delaware.

“Toen ik een tiener was in Delaware, raakte ik echt betrokken bij de burgerrechtenbeweging,” zei Biden in de Bethlehem Baptist Church in South Carolina in januari 2020. “Ik ging naar de mis van 8 uur, daarna ging ik naar de kerk van dominee Herring waar we elkaar ontmoetten om te organiseren en uit te zoeken waar we heen gingen gaan, of we de Rialto-bioscoop gingen opheffen of wat we gingen doen.”

Terwijl Richard “Mouse” Smith, de voormalige president van de Delaware NAACP, Biden verdedigde in een opiniestuk uit 2019 en beweerde: “We kennen Joe als de bondgenoot die naast ons stond om te protesteren tegen het discriminerende beleid van het Rialto Theater om bioscoopbezoekers te scheiden op basis van ras’, werd zijn bewering over het bijwonen van de kerk van Herring betwist.

President Joe Biden houdt op 15 januari 2023 een preek in de Ebenezer Baptist Church in Atlanta, Georgia.

President Joe Biden houdt op 15 januari 2023 een preek in de Ebenezer Baptist Church in Atlanta, Georgia.
(Brendan Smialowski/AFP via Getty Images)

BIDEN HERHAALT ONTSTAAT AMTRAK-VERHAAL VOOR DE VIJFDE KEER TIJDENS HET PRESIDIUM

Oude gemeenteleden vertelde de Washington Free Beacon op het moment dat ze zich niet konden herinneren dat Biden naar de kerk ging. De onthulling kwam ongeveer op hetzelfde moment dat Biden gedwongen werd toe te geven dat zijn herhaalde beweringen over zijn arrestatie met Young in Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid niet waar waren.

“Ik ben nooit gearresteerd en ik denk van niet [Biden] was ook,” zei Young destijds.

“Ik denk dat ik niet werd gearresteerd, ik werd tegengehouden”, gaf Biden toe.

President Joe Biden loopt om verslaggevers toe te spreken terwijl hij en first lady Jill Biden op 27 december 2022 het Witte Huis verlaten.

President Joe Biden loopt naar verslaggevers toe terwijl hij en first lady Jill Biden op 27 december 2022 het Witte Huis verlaten.
(Anna Geldmaker)

Biden erkende in de jaren tachtig ook dat hij geen burgerrechtenactivist was en nooit meedeed aan de beweging.

“In de jaren ’60 maakte ik me in feite grote zorgen over de burgerrechtenbeweging”, zei Biden, die zich destijds kandidaat stelde voor het presidentschap, tijdens een toespraak in 1987. “Ik was geen activist. Ik werkte bij een geheel zwart zwembad aan de oostkant van Wilmington, Delaware. Ik was betrokken bij wat ze dachten, bij wat ze voelden.’

‘Maar ik was niet aan het marcheren, ik was niet in Selma’, vervolgde hij. “Ik was nergens anders.”

Biden’s toespraak zondag in Ebenezer komt terwijl hij verwikkeld is in controverse over de vermeende verkeerde behandeling van geheime documenten uit het Obama-tijdperk.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Procureur-generaal Merrick Garland kondigde donderdag de aanstelling aan van een speciale raadsman om te onderzoeken hoe de president omging met geheime documenten na het verlaten van het vice-presidentschap in 2017. Het Witte Huis onthulde zaterdag dat er vijf extra geheime documenten waren gevonden in het huis van Biden in Wilmington.

Biden was uitgenodigd voor Ebenezer door de democratische senator Raphael Warnock, de senior pastor.

Het Witte Huis heeft niet gereageerd op het verzoek om commentaar van Fox News Digital.

Thomas Catenacci van Fox News en The Associated Press hebben bijgedragen aan dit rapport.

Previous article3 afgørende måder at holde temperaturer høje og lave regninger denne vinter
Next articleRams ‘Aaron Donald wekt razernij op sociale media met een korte verandering van Twitter-bio

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.