Home Latest Headlines Biden kreeg kritiek omdat hij zei dat hij ‘geen spijt’ heeft van...

Biden kreeg kritiek omdat hij zei dat hij ‘geen spijt’ heeft van geheime documenten: ‘Witte Huis blijft tegenwerken’

7
0

President Joe Biden kreeg donderdag kritiek nadat hij zei dat hij heeft “geen spijt” over zijn omgang met geheime documenten en het “irriteert” hem om ernaar gevraagd te worden.

Biden was in Californië om stormschade in de staat te bezichtigen. Aan het einde van zijn opmerkingen bij één stop riep een verslaggever een vraag over de geheime documenten.

“Weet je wat me eerlijk gezegd dwarszit, is dat we hier een serieus probleem hebben waar we het over hebben. We hebben het over wat er aan de hand is”, zei Biden, verwijzend naar de schade. ‘En het Amerikaanse volk begrijpt niet helemaal waarom je me daar geen vragen over stelt.’

Op de vraag of hij spijt had, antwoordde de president: “We ontdekten dat een handvol documenten op de verkeerde plaats was opgeslagen. We hebben ze onmiddellijk overgedragen aan de archieven en het ministerie van Justitie. We werken volledig mee en kijken ernaar uit om dit op te lossen. snel.”

BESTAND - In deze bestandsafbeelding van het Witte Huis spreekt president Joe Biden met de Russische president Vladimir Poetin aan de telefoon vanuit zijn privéwoning in Wilmington, Del., 30 december 2021. Biden erkende vorige week dat een document met geheime markeringen uit zijn tijd als vice-president werd gevonden in de zijne "persoonlijke bibliotheek" in zijn huis in Wilmington, Delaware, samen met andere documenten die in zijn garage werden gevonden, dagen nadat bekend werd gemaakt dat er ook gevoelige documenten waren gevonden op het kantoor van zijn voormalige instituut in Washington.

BESTAND – In deze bestandsafbeelding van het Witte Huis spreekt president Joe Biden met de Russische president Vladimir Poetin aan de telefoon vanuit zijn privéwoning in Wilmington, Del., 30 december 2021. Biden erkende vorige week dat een document met geheime markeringen uit zijn tijd als vice-president werd gevonden in zijn “persoonlijke bibliotheek” in zijn huis in Wilmington, Delaware, samen met andere documenten gevonden in zijn garage, dagen nadat bekend werd gemaakt dat gevoelige documenten ook waren gevonden op het kantoor van zijn voormalige instituut in Washington.
(Adam Schultz/Het Witte Huis via AP, Bestand)

EXPERTS KOMEN UIT HET HOUTWERK OM TE ZEGGEN DAT ONJUIST BEHANDELEN VAN GECLASSIFICEERDE DOCUMENTEN ‘GEBEURT ALTIJD’, ‘GEWOON ONGEVALLEN’

Hij voegde eraan toe: “Ik denk dat je zult ontdekken dat er niets is. Ik heb er geen spijt van. Ik volg wat de advocaten me hebben verteld dat ze willen dat ik doe. Het is precies wat we doen. Er is daar geen. ”

De opmerkingen van Biden stuitten op sterke kritiek van conservatieven op sociale media.

“BIDEN: Verkeerd behandelde geheime documenten zijn geen serieus probleem”, tweette Andrew Kerr, een onderzoeksverslaggever voor de Washington Free Beacon.

Rep. Mariannette Miller-Meeks, R-Iowa, zei: “Weten dat het een serieus probleem is, is de reden waarom we vragen stellen.”

Matt Whitlock, die in de Republikeinse communicatie werkt, tweette: “Uit een nieuwe peiling van vandaag bleek dat 64% van de Amerikanen wil dat Biden wordt onderzocht wegens het verkeerd omgaan met geheime documenten. En ik moet me voorstellen dat dat aantal blijft stijgen terwijl het Witte Huis blijft tegenwerken en zo blijft reageren.”

BIDEN MAAKT GEEN AANKONDIGING VOOR 2024 TOT NA DE STAAT VAN DE UNIE: BRONNEN

“JUST IN: Biden zegt dat hij ‘geen spijt’ heeft van het opbergen van geheime documenten in zijn garage bij zijn huis in Delaware. De advocaten van Biden zweten momenteel als kogels”, tweette Collin Rugg, een Amerikaanse investeerder.

Steve Guest, een adviseur van Senator Ted Cruz, tweette een video van 60 minuten van vorig jaar waarin Biden over de voormalige president Trump zei vanwege zijn vermeende verkeerde behandeling van geheime documenten: “Hoe dat mogelijk zou kunnen gebeuren? Hoe kan iemand zo onverantwoordelijk zijn?” en plaatste dat naast Biden’s uitspraak: “Ik heb geen spijt” van zijn eigen zaak.

RedState-columnist Buzz Patterson wees erop dat andere landen hadden kunnen profiteren van Biden’s losse omgang met geheime informatie.

“Dit is net binnen. China en Oekraïne hebben ook ‘geen spijt’ van hun toegang tot de documenten van Biden”, schreef hij.

De Amerikaanse president Joe Biden loopt om met verslaggevers te praten terwijl hij en first lady Jill Biden het Witte Huis verlaten en naar Marine One op de South Lawn lopen op 27 december 2022 in Washington, DC.

De Amerikaanse president Joe Biden loopt om met verslaggevers te praten terwijl hij en first lady Jill Biden het Witte Huis verlaten en naar Marine One op de South Lawn lopen op 27 december 2022 in Washington, DC.
(Anna Geldmaker)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

President Biden zal naar verwachting aankondigen of hij zich kandidaat stelt voor herverkiezing in 2024 nadat hij dit jaar de State of the Union-adres voor het congres.

Bradford Betz van Fox News heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous articlePro Bowl 2023: Pete Davidson en Snoop Dogg aanvoerder van All-Star game’s NFC, AFC teams
Next articleIndiana police kill one attacker in Walmart store | News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.