Home Latest Headlines Biden, Trump, geheime documenten: zou dit allemaal een partijdige hype kunnen zijn?

Biden, Trump, geheime documenten: zou dit allemaal een partijdige hype kunnen zijn?

4
0

Laten we beginnen met de stelling dat er aan beide kanten voldoende hypocrisie bestaat.

Wanneer Donald Trump bleek honderden geheime documenten naar Mar-a-Lago te hebben gebracht, was de opschudding in de media oorverdovend. De pers en de Democraten schilderden hem praktisch af als bereid om ze aan de hoogste bieder te verkopen. De gebruikelijke parade van juridische experts stond erop dat hij zou worden aangeklaagd.

Republikeinen en conservatieven, van hun kant, hielden vol dat dit geen probleem was of probeerden te vermijden om over de documenten van Trump te praten. En velen waren het eens met het argument van de voormalige president dat de FBI zijn landgoed in Florida nooit had moeten ‘overvallen’ (zij het met een gerechtelijk bevel).

Dan Jo Biden, die Trumps omgang met geheimen bekritiseerde als “onverantwoordelijk”, bleek ook onzorgvuldig en slordig te zijn geweest met geheime documenten. Het Biden-team zat twee maanden op het verhaal en bracht onvolledige en misleidende verklaringen uit. Er was een Keystone Kops-routine waarin voortdurend nieuwe documenten werden opgegraven. De FBI voerde afgelopen vrijdag eindelijk een 13 uur durende huiszoeking uit in het huis van de president in Wilmington – dat het Witte Huis pas zaterdagavond openbaar maakte.

Biden, Pence en Donald Trump worden intensief onderzocht op geheime documenten die bij hun persoonlijke eigendommen zijn gevonden.

Biden, Pence en Donald Trump worden intensief onderzocht op geheime documenten die bij hun persoonlijke eigendommen zijn gevonden.
(Geassocieerde pers)

VAN RON KLAIN TOT JEFF ZIENTS, WAAROM BIDEN’S NIEUWE STAFFELCHEF VEEL MINDER ZICHTBAAR ZAL ZIJN

Plots behandelden de Republikeinen, die grotendeels ongeïnteresseerd waren in de documentproblemen van Trump, dit als een nationale veiligheidscrisis met vijf alarmen. De acties van Biden waren schandalig en onvergeeflijk, vooral omdat de documenten dateerden uit zijn VP- en Senaatsdagen.

Deze keer was het de Democraten draai om verdediging te spelen. Biden had volgens de regels gespeeld. Het waren zijn advocaten die de eerste documenten vonden, het ministerie van Justitie en het Nationaal Archief op de hoogte brachten en ze vrijwillig overdroegen.

Elke poging om dit te vergelijken met Trump, die volhoudt dat hij het recht heeft om de documenten te bewaren, is belachelijk.

Maar er was één groep die niet meespeelde. De media keerde zich tegen Biden omdat de leden zich bespeeld, misleid en belemmerd voelden. Verslaggevers leken zichtbaar boos terwijl ze op antwoorden aandrongen.

ZULLEN REPUBLIKEINEN DEBATTEN? ZAL TRUMP TWEET? DE MEDIA KUNNEN TERUG IN HET SPEL ZIJN

Om een ​​voorbeeld te geven: toen het Witte Huis de eerste primeur van het CBS bevestigde over de eerste partij documenten die in het Penn Biden Center was gevonden, wisten ambtenaren al dat er een tweede partij was gevonden in Wilmington. Maar ze zeiden niets, en toen het nieuws over de tweede batch bekend werd, rook het naar een dekmantel. (Dit was vele batches geleden.)

Merrick Garland, zoals het hoort, heeft speciale raden benoemd om beide presidenten te onderzoeken. Maar wat voor sommige Biden-bondgenoten toondoof leek, was toen hij eindelijk een verklaring voorlas waarin hij zei dat hij “geen spijt” had van alles wat hij had gedaan. Werkelijk? Heeft de president, gezien de druppel-druppel-druppel van onthullingen – die het op zijn beurt vrij onwaarschijnlijk maakt dat Trump ergens van beschuldigd zal worden – niets te betreuren? Zou hij meer sympathie krijgen door te zeggen mensen, we hebben het verpest, maar we probeerden het juiste te doen?

De Amerikaanse procureur-generaal Merrick Garland houdt op 18 november 2022 opmerkingen in het gebouw van het Amerikaanse ministerie van Justitie in Washington, DC.

De Amerikaanse procureur-generaal Merrick Garland houdt op 18 november 2022 opmerkingen in het gebouw van het Amerikaanse ministerie van Justitie in Washington, DC.
(Anna Moneymaker/Getty Images)

De aankondiging gisteren dat Mike Pence in zijn huis in Indiana geheime documenten had gevonden, zal alleen maar bijdragen aan een collectieve nationale schouderophalen: ze doen het allemaal.

Jim Geraghty van National Review zegt dat hij weet dat zijn hoofdrol zijn grotendeels conservatieve publiek kwaad zal maken: “Het Joe Biden-schandaal met geheime documenten is meestal een nietsburger.”

Maar dan komt zijn volgende zin: “Zo was het Donald Trump-schandaal met geheime documenten.” De massale dubbele standaarden in de media die we hebben waargenomen tijdens de berichtgeving over de twee situaties, zijn echter helemaal geen burger; ze zijn een echt probleem dat we moeten aankaarten.”

Geraghty’s bottom line: “Geen van beide gevallen, objectief bekeken, was waarschijnlijk een gigantische deal. Biden moet worden onderzocht tenminste in de mate waarin Trump dat was, maar geen enkel ademend persoon gelooft serieus dat een van beide mannen een Emirati-agent is. En nadat Big Jim Comey het bezit van geheime informatie feitelijk tot een misdaad met actieve intentie maakte – althans voor Special Humans – tijdens de Great Hillary Clinton Email Wars van 2016, is er een kans van 0,000 procent dat een van beide ooit zal worden vervolgd voor zijn indiscreties.

ABONNEER U OP HOWIE’S MEDIA BUZZMETER PODCAST, EEN RIFF OP DE HEETSTE VERHALEN VAN DE DAG

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump steekt zijn vuist op terwijl hij op 10 augustus 2022 naar een voertuig buiten de Trump Tower in New York City loopt.

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump steekt zijn vuist op terwijl hij op 10 augustus 2022 naar een voertuig buiten de Trump Tower in New York City loopt.
(STRINGER/AFP via Getty Images)

Op één centraal punt ben ik het niet eens met Geraghty. Ja, de media gingen aanvankelijk standaard over op “niets om hier te zien”, volhoudend dat de Trump-puinhoop zoveel erger was dan de Biden-puinhoop. Ja, ze beginnen misschien terug te keren naar hun gebruikelijke hoeken. Ja, partijdige commentatoren als James Carville en Lawrence O’Donnell zeggen dat de media zo bezorgd zijn dat ze links als soft worden gezien, dat ze democratische schandalen hypen tot valse gelijkwaardigheid.

Maar toen ik Ed O’Keefe van CBS en Kristen Welker van NBC, samen met Peter Doocy van Fox, zag hameren Karine Jean-Pierre als het aangewezen offerlam zag ik een niveau van agressie dat zelden werd waargenomen in de berichtgeving over het presidentschap van Biden.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Sinds het begin van de republiek heeft elke partij zich op de schandalen van de andere kant gestort. Huis Republikeinen maken zich op om precies dat te doen. Er zijn gevallen in de geschiedenis waarin leiders hun eigen kant verantwoordelijk hebben gehouden, maar dat kan een overblijfsel zijn uit minder gepolariseerde tijden.

Previous articleSports betting battle pitting casino owner against tribes could go all the way to Supreme Court
Next articleJustin Bieber sells music rights for $200m | Arts and Culture News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.