Home Politics Biden’s competentie in twijfel getrokken terwijl het schandaal met geheime documenten voortduurt:...

Biden’s competentie in twijfel getrokken terwijl het schandaal met geheime documenten voortduurt: ‘Ongelooflijk onzorgvuldig’

12
0

Er zijn verschillende geheime documenten gevonden op Het huis van president Biden in Delaware, waardoor sommigen speculeerden dat de ontdekking zijn “bekwaamheid” in functie zou kunnen uitdagen.

In 2020 bood Biden kiezers een contrast met kiezers die verder wilden met de controverses van de regering-Trump, maar twee jaar later Democratische voorzitter heeft zijn eigen aandeel in schandalen, waaronder nu het verkeerd omgaan met geheime informatie.

“Een ondragelijke week van ongemakkelijke onthullingen en de aanstelling van een speciale raadsman om geheime documenten te onderzoeken die zijn gevonden in zijn huis in Delaware en een voormalig kantoor dat dateert uit zijn tijd als vice-president, begint zijn aanspraak op bekwaamheid onder druk te zetten”, schrijft The Associated Press White House. Correspondent Zeke Miller.

Miller, die sinds 2017 het presidentschap voor The Associated Press verslaat, voegde eraan toe: “Het is een schande voor Biden, en de selectie van een speciale raadsman om mogelijk crimineel wangedrag in deze zaak te onderzoeken, stelt de president bloot aan een nieuw, zelf toegebracht risico. “

DEMS NOG STIL NA DE LAATSTE BATCH VAN GERUBRICEERDE DOCUMENTEN GEVONDEN BIJ BIDEN’S DELAWARE THUIS

BESTAND - President Joe Biden in het South Court Auditorium in het Eisenhower Executive Office Building op de campus van het Witte Huis, donderdag 12 januari 2023, in Washington.

BESTAND – President Joe Biden in het South Court Auditorium in het Eisenhower Executive Office Building op de campus van het Witte Huis, donderdag 12 januari 2023, in Washington.
(AP Foto/Andrew Harnik, Bestand)

Richard Painter, de hoogste ethiekfunctionaris in de regering van George W. Bush, zei dat het gedrag van Biden “ongelooflijk onzorgvuldig en echt behoorlijk schokkend” was.

“Je pakt nooit zomaar spullen in en sleept het daar weg”, zei Painter, opmerkend dat assistenten en advocaten zorgvuldig de officiële documenten zouden moeten doorzoeken die eigendom zijn van het Nationaal Archief.

Painter zei dat geheime documenten “deze kenmerkende markeringen bevatten” en beschreef de ontdekking als “zeer zorgwekkend”.

Hij voegde eraan toe: “Het is een ernstige inbreuk op de nationale veiligheid.”

CONSERVATIEVEN VALLEN BIDEN UIT OVER DE NIEUWSTE BATCH VAN GECLASSIFICEERDE INFORMATIE DIE IS GEVONDEN: ‘FBI-RAID GEBEURT WANNEER?’

Het laatste schandaal met geheime documenten bemoeilijkt ook de achtervolging door het ministerie van Justitie van Trump en het al dan niet vervolgen van hem voor geheime documenten die zijn gevonden op zijn landgoed Mar-a-Lago in Florida.

Door het schandaal herinneren sommige mensen zich ook de woorden van vroeger President Obama, die in 2020 zei dat een regering-Biden niet “uitputtend” zal zijn zoals die van Trump.

“Het zal gewoon niet zo vermoeiend zijn”, zei Obama tijdens de campagne van 2020, waarbij hij de ambtstermijn van Biden vergeleek met die van Trump. We zullen “niet hoeven nadenken over de gekke dingen … en dat is veel waard”, voegde hij eraan toe.

In het licht van de ontdekking zijn ook Biden’s eigen eerdere opmerkingen over de controverse van Trump weer opgedoken.

BIDEN KAN GEEN GECLASSIFICEERDE DOC’S IN DIE GARAGE BEWAREN, EX-WITTE HUIS ETHIEK ADVOCAAT ZEGT: ‘DIT IS EEN DUMPSTER BRAND’

President Joe Biden tijdens een bijeenkomst in het Oval Office van het Witte Huis, vrijdag 13 januari 2023, in Washington.

President Joe Biden tijdens een bijeenkomst in het Oval Office van het Witte Huis, vrijdag 13 januari 2023, in Washington.
(AP Foto/Evan Vucci)

Trump was “onverantwoordelijk” bij het omgaan met geheime documenten, zei Biden nadat documenten met de geheimen van het land waren gevonden op het landgoed van Trump.

“Hoe dat mogelijk is, hoe iemand zo onverantwoordelijk kan zijn”, zei Biden tijdens een interview op “60 Minutes” in september met Scott Pelley van CBS. “En ik dacht dat de gegevens die erin zaten bronnen en methoden in gevaar zouden kunnen brengen. Daarmee bedoel ik namen van mensen die hebben geholpen of enzovoort.”

De onthulling van zaterdag komt nadat er in december documenten waren gevonden in de garage van Biden en in november, vóór de tussentijdse verkiezingen van 2022, in zijn voormalige kantoren in het Penn Biden Center in Washington, DC. De documenten waren uit zijn jaren als vice-president.

De ontdekking kwam ook te midden van enige verwarring over wat en hoeveel pagina’s er werden gevonden.

NOG 5 GECLASSIFICEERDE DOCUMENTEN GEVONDEN IN HET HUIS VAN BIDEN IN DELAWARE, ZEGT DE ADVOCAAT VAN HET WITTE HUIS

Witte Huis-advocaat Richard Sauber zei zaterdag in een verklaring dat er in totaal zes pagina’s met geheime documenten zijn gevonden tijdens een huiszoeking in Biden’s privébibliotheek in zijn huis in Wilmington, Delaware.

De witte Huis had eerder gezegd dat er slechts één pagina was gevonden met geheime informatie op het landgoed.

De persvoorlichter van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre, zei donderdag dat de Amerikanen er zeker van zouden zijn “aan te nemen” dat er geen aanvullende geheime documenten zouden worden gevonden en dat een “laatste” zoekactie was voltooid.

AG GARLAND STELT EEN SPECIALE ADVISEUR AAN OM GECLASSIFICEERDE DOCUMENTEN VAN BIDEN TE ONDERZOEKEN

Ze zei ook dat het Witte Huis de ontdekking op de “juiste manier” afhandelde en verwees de zaak naar het ministerie van Justitie. Jean-Pierre wees verdere vragen af.

BESTAND - In deze bestandsafbeelding van het Witte Huis, spreekt president Joe Biden aan de telefoon vanuit zijn privéwoning in Wilmington, Del., 30 december 2021.

BESTAND – In deze bestandsafbeelding van het Witte Huis, spreekt president Joe Biden aan de telefoon vanuit zijn privéwoning in Wilmington, Del., 30 december 2021.
(Adam Schultz/Het Witte Huis via AP, Bestand)

Sauber onthulde zaterdag dat er aanvullende documenten met geheime informatie waren gevonden.

Sauber verduidelijkte de volgorde van de gebeurtenissen en zei dat de advocaten van Biden, die geen veiligheidsmachtigingen hebben, stopten met het doorzoeken van de documenten toen ze woensdagavond de geheime markeringen op de eerste pagina zagen.

Vervolgens vond hij donderdag het resterende materiaal en stond het ministerie van Justitie toe ze op te halen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“Terwijl ik het doorgaf aan de DOJ-functionarissen die mij vergezelden, werden vijf extra pagina’s met classificatiemarkeringen ontdekt tussen het materiaal dat erbij zat, voor een totaal van zes pagina’s”, zei Sauber zaterdag. “De DOJ-ambtenaren met mij nam ze onmiddellijk in bezit.”

De voormalige Amerikaanse advocaat Robert Hur is door procureur-generaal Merrick Garland aangesteld als speciale raadsman.

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleChiropractor in Alabama aangeklaagd nadat hij naar verluidt had geprobeerd zijn vrouw te vergiftigen met loden pillen
Next articleNasser al-Attiyah uit Qatar wint voor de vijfde keer Dakar Rally | Motorsport nieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.