Home Politics Biden’s ‘onverantwoordelijke’ omgang met geheime documenten groter ‘lek’-risico dan dat van Trump,...

Biden’s ‘onverantwoordelijke’ omgang met geheime documenten groter ‘lek’-risico dan dat van Trump, zeggen experts

15
0

Beveiligingsexperts peilen naar de manier waarop president Biden met geheim materiaal omgaat, wat suggereert dat de documenten mogelijk gevoeliger waren voor lekken dan die gevonden in voormalige Die van president Donald Trump Landgoed Mar-a-Lago vorig jaar.

Onder toezicht van Republikeinen heeft procureur-generaal Merrick Garland donderdag een speciale raadsman aangesteld om de geheime materialen te onderzoeken, waarvan Biden beweert dat ze “onbedoeld zoekgeraakt” waren.

Het ministerie van Justitie escaleerde het na een seconde naar een onderzoek van een speciale raadsman van een loutere beoordeling stapel geheime documenten werd gevonden in de garage van Biden’s huis in Wilmington, Delaware. De eerste documenten werden gevonden in de kantoren van de denktank Penn Biden Center in Washington, DC. Garland tikte Robert Hur, een voormalige Amerikaanse advocaat, aan om het onderzoek af te handelen.

Charles Marino, de CEO van Sentinel Security en een voormalig Afdeling Binnenlandse Veiligheid adviseur die gespecialiseerd is in wetshandhaving, vertelde Fox News Digital dat Biden’s behandeling van de documenten, in vergelijking met die van Trump, had kunnen resulteren in een groter potentieel voor “lekkage”.

WIE HAD TOEGANG TOT GECLASSIFICEERDE DOCUMENTEN VAN BIDEN? REPUBLIKEIN EISEN WITTE HUIS RELEASE DELAWARE BEZOEKERSLOGBOEK

President Biden houdt op 12 januari 2023 in Washington, DC opmerkingen over de economie en inflatie in het Eisenhower Executive Office Building

President Biden houdt op 12 januari 2023 in Washington, DC opmerkingen over de economie en inflatie in het Eisenhower Executive Office Building
(Kevin Dietsch/Getty Images)

“De opslag van geheime documenten was op geen van deze locaties toegestaan, maar er zijn verschillende verschillen met betrekking tot het mogelijke ‘lekken’ van de informatie in de documenten via controles die waarschijnlijk ongeoorloofde toegang tot de locaties zouden hebben voorkomen of beperkt. ‘ zei Marino.

Marino merkte op dat Trump “de macht had om te declassificeren, terwijl Joe Biden als vice-president dat niet deed”, en suggereerde dat de extra bescherming van de geheime dienst van Trump de documenten iets meer bescherming bood.

“Voormalige presidenten krijgen nog steeds bescherming van de geheime dienst en zetten beveiligingstechnologieën in, terwijl voormalige vice-presidenten dat niet doen, na een aanvankelijke verlenging van zes maanden. Dit betekent dat er geen Amerikaanse regering was die beveiliging bood in de residentie in Wilmington, Delaware, of op het Biden-UPenn-denktankkantoor in Washington, DC gedurende bijna zes jaar, ‘zei hij.

“Voormalige presidenten komen in aanmerking om zowel beveiligde communicatie als faciliteiten te blijven ontvangen. Voormalige presidenten komen bijvoorbeeld in aanmerking om voortzetting van het ontvangen van de geheime presidentiële dagelijkse briefings te vragen. Voormalige vice-presidenten zijn dat niet.”

Bidens bewering dat hij niet wist dat hij geheim materiaal bezat, draagt ​​volgens Marino, ook een voormalig speciaal agent van de geheime dienst, bij aan de bezorgdheid over hoe goed de documenten op beide locaties waren beschermd.

“Niet wetende dat iemand in het bezit is van geheime documenten, zoals Biden heeft beweerd, betekent dat er absoluut geen aanvullende maatregelen waren om de informatie te beschermen en te beschermen”, zei hij. “Voormalig president Trump erkende dergelijk bezit, ondernam stappen om ze op één locatie te beveiligen (hoewel nog steeds niet in overeenstemming met de opslagvereisten voor geheime informatie), en krijgt nog steeds aanvullende beveiligingsmiddelen voor afschrikking en opsporing.”

Charles Marino, de CEO van Sentinel Security en een voormalig adviseur van de afdeling Binnenlandse Veiligheid die gespecialiseerd is in wetshandhaving, vertelde Fox dat Biden's behandeling van de documenten, in vergelijking met Trump, had kunnen resulteren in een groter potentieel voor "lekkage."

Charles Marino, de CEO van Sentinel Security en een voormalig adviseur van de Homeland Security Department die gespecialiseerd is in wetshandhaving, vertelde Fox dat Biden’s behandeling van de documenten, in vergelijking met Trump, had kunnen resulteren in een groter potentieel voor “lekkage”.
(Zwembad/Getty Images | Erin Schaff/Getty Images)

DEMOCRATEN SPRINGEN OM DE BEHANDELING VAN BIDEN MET GECLASSIFICEERDE MATERIALEN TE VERDEDIGEN, WIJS VINGERS NAAR TRUMP

Speciale raadsman van president Richard Sauber bekendgemaakt in een verklaring Zaterdag dat donderdagavond vijf extra pagina’s met documenten met geheime markeringen werden gevonden in Biden’s huis in Delaware, waardoor er in totaal zes geheime documenten uit het huis zijn opgehaald – naast de documenten die in de garage zijn ontdekt.

Sauber legde uit dat toen de persoonlijke advocaten van Biden woensdag een geheim document bij Biden thuis identificeerden, ze stopten met zoeken naar aanvullende documenten, omdat ze niet over de vereiste veiligheidsmachtigingen beschikten om die materialen te bekijken.

De eerste partij geheime documenten in het bezit van Biden werd op 2 november gevonden in het Penn Biden Center, net voor de tussentijdse verkiezingen van 2022, en werd pas maandag onthuld. Op 20 december werd een huiszoeking uitgevoerd in de garage van Biden bij zijn huis in Wilmington, en de rest van het huis, volgens de advocaten van Biden, werd deze week doorzocht, toen aanvullende documenten werden ontdekt.

Bided beantwoordde donderdag een vraag van Fox News-verslaggever Peter Doocy door te beweren dat de geheime documenten samen met zijn Corvette in een afgesloten garage lagen. ‘Trouwens, mijn Corvette staat in een afgesloten garage, oké?’ zei de voorzitter. “Dus het is niet alsof ze op straat zitten.”

Jamil Jaffer, oprichter en uitvoerend directeur van het National Security Institute, benadrukte het feit dat het “riskant en onverantwoordelijk is om geheime informatie op een niet goed beveiligde locatie te bewaren” tegen Fox dat Biden’s behandeling van de documenten “zeker zorgwekkend” is.

“Het feit dat President Biden het vinden van geheime documenten in de afgelopen week, zelfs na dit probleem begin november voor het eerst te hebben geïdentificeerd en in december meer documenten te hebben geïdentificeerd, is zeker zorgwekkend, “zei Jaffer. “Tegelijkertijd is het ook buitengewoon zorgwekkend dat geheime documenten werden gevonden in het bezit van voormalig president Trump lang nadat hem was gevraagd dergelijke documenten over te dragen en nadat hij een dagvaarding voor dergelijke documenten had ontvangen.

In een campagnevideo uit 2020 wordt de toenmalige presidentskandidaat Joe Biden gezien terwijl hij achteruitrijdt op wat lijkt op zijn oprit in Wilmington, Delaware.

In een campagnevideo uit 2020 wordt de toenmalige presidentskandidaat Joe Biden gezien terwijl hij achteruitrijdt op wat lijkt op zijn oprit in Wilmington, Delaware.
(Joe Biden 2020)

“Hoewel het nog steeds onduidelijk blijft waarom president Biden dergelijke documenten in zijn bezit had lang nadat hij zijn ambt had verlaten en op onveilige locaties, heeft hij tot nu toe in ieder geval niet beweerd, zoals voormalig president Trump heeft gedaan, dat de documenten op gepaste wijze zijn verwijderd, hetzij omdat ze persoonlijke documenten waren – wat ze niet zijn – of dat ze op de juiste manier waren vrijgegeven, waarvan er nog geen bewijs is dat ze dat wel waren”, voegde hij eraan toe.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Hoewel er geen bevestiging is van de informatie die in de ontdekte documenten stond, was er één naar verluidt gemarkeerd als topgeheim, meldde CNN deze week op basis van een bron die bekend is met de zaak. Volgens de bron bevatten de documenten naar verluidt inlichtingenmemo’s en briefingdocumenten over onderwerpen als Oekraïne, Iran en het Verenigd Koninkrijk.

Bidens advocaten zeggen dat ze geen documenten hebben ontdekt in de woning van Biden in Rehoboth Beach, en Sauber herhaalde zaterdag dat het Witte Huis zou meewerken aan het onderzoek van Hur.

Fox News Digital nam contact op met het Witte Huis voor commentaar.

Anders Hagstrom en Chris Pandolfo van Fox News hebben bijgedragen aan dit artikel.

Previous articleTopdemocraat verzet zich tegen het plan van de regering-Biden om gevechtsvliegtuigen aan Turkije te verkopen
Next articleHoofdschool New York City die ‘liefde en respect’ onderwijst, betrokken bij handgemeen tegen student: rapport

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.