Home Health Body positivity-beweging afgewezen door gezondheidsbeïnvloeder op reis om af te vallen: ‘morbide...

Body positivity-beweging afgewezen door gezondheidsbeïnvloeder op reis om af te vallen: ‘morbide obesitas is niet gezond’

8
0

De beweging voor positiviteit van het lichaam – hoewel geworteld in goede bedoelingen – is uit de hand gelopen en bevordert levensstijlen die fysiek of mentaal niet gezond zijn, zei een man die midden in een afslankreis zat.

“Ik kan zeggen dat toen ik ongeveer 400 pond woog, dat niet positief was voor mijn lichaam,” Dave Danna, een 30-jarige uit zuid Carolinavertelde Fox News. Ik heb het gevoel dat wat ik nu doe positiviteit van het lichaam is en waar ik naartoe ga is een gezonde maat.”

Danna’s gewichtstoename begon nadat hij was afgestudeerd aan de universiteit en ging jarenlang door totdat hij in 2022 een omslagpunt bereikte. Hij merkte dat alledaagse taken, zoals het strikken van zijn veters, moeilijk werden. Hij worstelde om de verhuizers te helpen hem uit zijn huis te halen. Veiligheidsgordels begonnen hem niet te passen.

Toen hij uiteindelijk op zijn weegschaal stapte, kon de machine hem geen gewicht geven omdat hij de limiet van 400 pond overschreed.

MAN OP AFVALREIS ZEGT LICHAAMSPOSITIEVE BEWEGING ‘NIET VOOR MIJ’:

BEKIJK HIER MEER FOX NEWS DIGITALE ORIGINELEN

“Ik kwam op het punt dat ik me dagelijks zorgen maakte over mijn leven”, zei Danna. “Dat was mijn coming to Jesus-moment.”

De lichaamspositiviteitsbeweging heeft de afgelopen jaren aandacht gekregen en bevordert de acceptatie van alle lichamen, ongeacht grootte, huidskleur, geslacht en fysieke capaciteiten, om onrealistische schoonheidsnormen in Hollywood en andere media te bestrijden. Maar critici beweren dat activisten te ver zijn gegaan met positiviteit van het lichaam en een ongezonde levensstijl zoals obesitas hebben gestimuleerd Harvard universiteitverhoogt het risico op overlijden aan hart- en vaatziekten met meer dan 50% en op een beroerte met 64%.

In december, Tijd tijdschrift publiceerde “The White Supremacist Origins of Exercise”, terwijl het tijdschrift Cosmopolitan in 2021 modellen met een grotere maat op de omslag plaatste met de tekst “This is Healthy!”

Het tijdschrift Cosmopolitan toonde modellen met een grotere maat in een artikel uit 2021 dat las "Dit is gezond!"

Het tijdschrift Cosmopolitan toonde modellen met een grotere maat in een artikel uit 2021 met de tekst “This is Healthy!”
(L: Callie Thorpe; R: Jessamyn Stanley)

BILL MAHER BESLUIT AMERIKA’S ‘VETTE AANVAARDING’-BEWEGING ALS ‘ORWELLIAN’, SUPPORTERS HEBBEN ‘BLOED AAN HUN HANDEN’

“Ik ben het ermee eens dat we andere schoonheid en positiviteit moeten zoeken dan onrealistische schoonheidsnormen,” vertelde Danna aan Fox News. “En dit lijkt me bijna een jojo helemaal in de tegenovergestelde richting.”

“Wat ik niet begrijp, is elk type bericht dat zou hebben gezegd dat er geen gezondheidsprobleem was toen ik meer dan 400 pond woog”, voegde hij eraan toe. “Omdat morbide obesitas niet gezond is.”

Dave Danna zei dat zijn gezondheidsreis is "net begonnen" na het verliezen van 60 pond in de afgelopen 6 maanden.

Dave Danna zei dat zijn gezondheidsreis “nog maar net is begonnen” na het verliezen van 60 pond in de afgelopen 6 maanden.
(Met dank aan Dave Danna)

Danna boekte een afspraak met een dokter om bloedonderzoek te laten doen, ging naar een sportschool en begon zijn eetgewoonten te veranderen. De afgelopen zes maanden verloor hij bijna 60 pond.

“Ik voel me beter”, zei hij tegen Fox News. “Ik heb constructieve en gezonde gewoonten opgebouwd om me te brengen waar ik heen wil. Maar de reis is pas net begonnen.”

Danna staat elke dag om 4 uur op om voor haar werk naar de sportschool te gaan. Hij heeft duizenden volgers op sociale media gekregen sinds hij begon motiverende inhoud plaatsen over zijn reis om af te vallen.

Danna is bijna 60 pond afgevallen sinds het begin van zijn gezondheidsreis zes maanden geleden.

Danna is bijna 60 pond afgevallen sinds het begin van zijn gezondheidsreis zes maanden geleden.
(Met dank aan Dave Danna)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“Het opbouwen van dat zelfvertrouwen, het opbouwen van het dagelijkse gevoel van voldoening heeft meer gedaan voor mijn positieve geestelijke gezondheid dan ik had verwacht,” zei Danna. “Ik denk dat het voor mij persoonlijk een grotere overwinning is dan het gewichtsverlies.”

Danna zei de positiviteit van het lichaam de algemene boodschap van de beweging is “niet voor mij”.

“Om niet te zeggen dat de onderliggende aspecten van het vinden van schoonheid en positiviteit in verschillende soorten lichamen niet legitiem zijn,” zei Danna. “Het is gewoon dat we geen gemeenschappelijke basis kunnen vinden waarop we gezond en positief kunnen zijn.”

Om het volledige interview met Danna te bekijken, Klik hier.

Previous articleRussia-Ukraine war: List of key events, day 335 | Russia-Ukraine war News
Next articleGavin Newsom klampt zich vast aan TikTok-account nadat het Congres in de meeste staten de app in Chinese handen heeft verboden

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.