Home World Britse wetenschappers geloven dat vervuiling niet de oorzaak is van de massale...

Britse wetenschappers geloven dat vervuiling niet de oorzaak is van de massale sterfgevallen door krabben in het VK

6
0

Britse wetenschappers zeiden vrijdag dat ze niet denken dat vervuiling duizenden krabben heeft gedood die erop aanspoelden stranden in het noordoosten van Engelandhoewel ze niet zeker weten wat de ongebruikelijke afsterving heeft veroorzaakt.

De schaaldieren werden eind 2021 dood of stervend gevonden langs meer dan 70 kilometer kustlijn, en sommige vertoonden ongebruikelijke “trekkingen” terwijl ze in de greep van de dood waren.

Milieuactivisten vermoedelijke gifstoffen die vrijkomen bij het baggeren het uitbreiden van een haven in Teesside, een zwaar industrieel gebied, zou verantwoordelijk kunnen zijn geweest. Onderzoek vorig jaar door academici, gesteund door de visserij-industrie, suggereerde de industriële verontreinigende stof pyridine, mogelijk afkomstig van baggeren aan de monding van de rivier de Tees, als een mogelijke oorzaak.

Maar een panel van wetenschappers en experts uit de industrie, opgericht door de Britse regering zei dat het geen bewijs vond dat verontreinigende stoffen de schuld waren.

MAN IN FLORIDA GEARRESTEERD VOOR VERGIFTIGING VAN MEERDERE BUURTDIEREN MET ANTIVRIES

Vissers protesteren tegen vervuiling van de Noordzee op 19 mei 2022 in South Gare nabij Redcar, Verenigd Koninkrijk.

Vissers protesteren tegen vervuiling van de Noordzee op 19 mei 2022 in South Gare nabij Redcar, Verenigd Koninkrijk.
(Photo by Tessa Bunney / In foto’s via Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

De groep, voorgezeten door Gideon Henderson, wetenschappelijk hoofdadviseur van de milieudienst van de regering, zei dat het “zeer onwaarschijnlijk” was dat pyridine of een andere giftige stof veroorzaakte de afsterving.

“We konden gewoon geen bewijs vinden voor hoge niveaus van pyridine in het zeewater aan de kust”, zei milieuchemicus Crispin Halsall van Lancaster University, die aan het rapport werkte.

De groep concludeerde dat het “ongeveer even waarschijnlijk was als niet” dat een ziekteverwekker die nieuw is in de Britse wateren – een mogelijke ziekte of parasiet – de dood van de krab veroorzaakte. De wetenschappers zeiden dat ze niet konden identificeren welke ziekteverwekker verantwoordelijk was.

“We hebben waarschijnlijk meer vragen dan antwoorden bedacht”, zegt Tammy Horton, een onderzoeker bij Het National Oceanography Centre van Groot-Brittannië die aan de studie werkte, zei.

Ze zei dat het “hoogst onwaarschijnlijk” was dat er gevolgen voor de menselijke gezondheid zouden zijn door een ziekteverwekker van krab en dat “zeevruchten veilig zouden zijn om te eten”.

Previous articlePA Supreme Court Justice Debra Todd to be sworn in as state’s first female chief justice
Next articleIndia’s windfall tax hits Reliance Industries | Business and Economy News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.