Home Latest Headlines Burgemeester DC ontwijkt of Biden goed bezig is met grenscrisis: ‘Iedereen moet...

Burgemeester DC ontwijkt of Biden goed bezig is met grenscrisis: ‘Iedereen moet harder werken’

7
0

Washington, gelijkstroomToen burgemeester Muriel Bowser rechtstreeks werd gevraagd of president Joe Biden goed werk heeft geleverd bij het aanpakken van de grenscrisis, antwoordde burgemeester Muriel Bowser vaag dat “iedereen harder moet werken”.

Woensdag zouden Bowser en andere Amerikaanse burgemeesters achter gesloten deuren bijeenkomen om de toestroom van migranten naar hun steden te bespreken, aangezien de federale overheid, staten en lokale gemeenten asielzoekers uit overweldigde grensgemeenschappen hebben vervoerd of anderszins hebben verplaatst. De Amerikaanse Conferentie van Burgemeesters houdt haar winterbijeenkomst en houdt woensdag een besloten zitting op “Reageren op de toestroom van migranten.”

Vooraf werd aan Bowser gevraagd of de reactie van Biden voldoende was.

“Ik denk dat iedereen harder moet werken om ervoor te zorgen dat mensen kansen hebben waar ze wonen en dat we legale wegen hebben voor mensen om te komen”, vertelde Bowser aan Fox News. “Luister, ik geloof dat we in het beste land ter wereld leven, en zolang mensen geen kansen hebben waar ze wonen, zullen ze in het beste land ter wereld willen zijn. En dus moeten we laat onze nationale leiders ervoor zorgen dat we een immigratiebeleid hebben dat eerlijk is, dat voorspelbaar is en dat werkt en dat werkt voor Amerika.”

NEW YORK CITY BURGEMEESTER ERIC ADAMS EISEN ‘NATIONALE TSAAR’ OP MIGRANT SURGE, EEN ROL DIE VP KAMALA HARRIS AL HEEFT

‘Denk je dat de president dat doet?’ Fox News-correspondent Hillary Vaughn vroeg.

Burgemeester Muriel Bowser van het district Columbia spreekt verslaggevers toe op 11 januari 2023.

Burgemeester Muriel Bowser van het district Columbia spreekt verslaggevers toe op 11 januari 2023.
(Craig Hudson voor The Washington Post via Getty Images)

“Ik denk dat de president de wet niet kan veranderen. Dat is de taak van het congres,” zei Bowser. “En dus verwacht ik dat iedereen, van de administratie tot het congres, werkt. We zijn op de bijeenkomst van de Amerikaanse burgemeestersconferentie. Het is niet de taak van de burgemeester om het immigratiebeleid te veranderen, maar het is onze taak om ermee om te gaan wanneer het staat voor onze deur. En dus roepen we iedereen op, van het congres tot de president, om ervoor te zorgen dat we een nationaal immigratiebeleid hebben dat eerlijk en voorspelbaar is en dat werkt voor ons land.”

Deze week zei de burgemeester van New York, Eric Adams, dat alleen al de toestroom van zo’n 40.000 migranten naar de Big Apple de stad alleen al dit fiscale jaar naar schatting minstens $ 1 miljard zal kosten. Maar de burgemeester zei dat hij meer nodig had dan alleen financiering van de federale overheid, en riep op tot een “nationale tsaar” om beter te helpen bij het coördineren van huisvesting voor de migranten. Hij stelde een “decompressiestrategie” voor om de migranten uit de Big Apple naar andere voorstedelijke gemeenschappen of steden te verplaatsen, waar migranten, als ze toestemming krijgen om dit te doen, kunnen helpen bij het aanvullen van het personeelstekort.

President Joe Biden houdt op 5 januari 2023 opmerkingen over grensbeveiliging.

President Joe Biden houdt op 5 januari 2023 opmerkingen over grensbeveiliging.
(Bill O’Leary / The Washington Post via Getty Images)

Adams, wiens regering noodonderkomens en een tentenkamp op Randall’s Island opende om asielzoekers te huisvesten, zei dat Burgemeester Lori Lightfoot van Chicago heeft migranten gehuisvest in de kelders van openbare bibliotheken, en hij merkte op hoe Washington, DC, “al te maken heeft met hun eigen huisvestingscrisis, waar mensen in tenten moeten wonen.”

“Wat betreft immigratie, je hebt gezien dat veel migranten met bussen naar DC werden vervoerd. Dat heeft een financiële last voor je stad veroorzaakt. Ben je gefrustreerd dat er niet meer wordt gedaan om de immigratiecrisis aan de grens aan te pakken om te voorkomen dat deze hierheen komt?” vroeg Vaughn woensdag aan Bowser.

Burgemeester Muriel Bowser van het district Columbia spreekt tijdens een persconferentie op 9 november 2022 in Washington.

Burgemeester Muriel Bowser van het district Columbia spreekt tijdens een persconferentie op 9 november 2022 in Washington.
(AP-foto / Jacquelyn Martin)

“Nou, je hebt me vaak horen zeggen dat we een nationaal immigratiebeleid dat werkt, en we hebben het congres nodig om daarmee om te gaan, zodat we legale immigratie hebben, legale manieren waarop mensen naar ons land kunnen komen, en dat we legale manieren hebben waarop mensen kunnen werken als ze hier aankomen, ‘zei Bowser.

Ook Bowser deed een beroep op de federale regering om meer hulp bij het herplaatsen van migranten.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“We zijn heel duidelijk geweest dat we denken dat de federale overheid een deel moet zijn van hoe mensen zich door het land verplaatsen. Het mogen geen ad-hocgouverneurs zijn die beslissingen nemen over hoe ze mensen op zeer onvoorspelbare en soms onmenselijke manieren kunnen verplaatsen. , belovend, beloften doen die niet worden nagekomen aan de andere kant van busreizen, ‘zei Bowser. “Dus ik denk dat er manieren zijn, en we hebben andere voorbeelden gezien van hoe de federale overheid deel kan uitmaken van die bewegingen.”

Adam Shaw van Fox News heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleTrevor Lawrence van Jaguars op reis naar beroemde ontbijtketen: ‘Misschien de eerste reservering bij Waffle House’
Next articleAustralian Open 2023: Jessica Pegula, dochter van de eigenaren van Bills, stuurt speciaal bericht naar Damar Hamlin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.