Home World Canadese bankovervallers plannen al jaren aanslagen op politieagenten; 6 gewonden

Canadese bankovervallers plannen al jaren aanslagen op politieagenten; 6 gewonden

7
0

Tweelingbroers die stierven in een regen van geweervuur afgelopen zomer buiten een Canadese bank waren hun aanval al jaren aan het plannen, met als doel zoveel mogelijk agenten te doden, zei de politie vrijdag.

Een onderzoek door de Vancouver Island Integrated Major Crime Unit zegt dat de 22-jarige Isaac Auchterlonie en zijn tweelingbroer, Mathew, op 28 juni 2022 verschenen bij de Victoria, British Columbia gebiedsbank, gekleed in volledige kogelvrije vesten en met halfautomatische geweren.

Het paar was sterk antiregerings- en antipolitieopvattingen en verwachtte niet voorbij de confrontatie te leven, zei de politie.

“Er werd vastgesteld dat het primaire doel van de verdachten was om politieagenten neer te schieten en te doden in wat zij zagen als een verzet tegen overheidsvoorschriften, vooral met betrekking tot het bezit van vuurwapens”, aldus Royal Canadian Mounted Police Cpl. Dat zei Alex Bérubé tijdens een persconferentie bij de politie van Saanich.

CANADESE POLITIE ARRESTEERT 2DE VERDACHTE BIJ DODELIJKE STEKKER; WAS PAROLEERD VOOR EERDERE GEWELDDE MISDADEN

Toen de tweeling de bank verliet, kwamen leden van de Greater Victoria-noodhulpteamdie in de buurt waren voor een niet-gerelateerde zaak, reden de parkeerplaats op om andere agenten te helpen, aldus de politie.

Bij het daaropvolgende vuurgevecht raakten zes agenten gewond. Volgens een eerder rapport heeft de politie maar liefst 100 kogels op de verdachten afgevuurd, waarbij ze allebei omkwamen.

Bérubé zei dat het paar een soort van “daad van extreem geweld” sinds 2019 en wilde oorspronkelijk dat de shootout medio 2023 zou plaatsvinden.

Canadese tweelingbroers die een bank beroofden waren vooral gericht op het aanvallen van politieagenten.  De verdachten planden dit incident al jaren en lieten zes agenten gewond achter voordat ze dodelijk werden neergeschoten.

Canadese tweelingbroers die een bank beroofden waren vooral gericht op het aanvallen van politieagenten. De verdachten planden dit incident al jaren en lieten zes agenten gewond achter voordat ze dodelijk werden neergeschoten.

Ze besloten hun tijdlijn op te schuiven nadat ze erachter kwamen dat ze het huis moesten verlaten dat ze met hun moeder deelden.

“De verdachten kwamen tot de conclusie dat ze hun wapenarsenaal niet naar een nieuwe locatie konden verplaatsen zonder de aandacht te trekken en dus willekeurig de banklocatie te kiezen”, aldus Bérubé.

In de kofferbak van hun voertuig ontdekte de politie meer dan 30 geïmproviseerde explosieven, vier extra vuurwapens en meer dan 3.500 munitie.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

De broers hadden licenties voor beide niet-beperkte en beperkte vuurwapenszei Bérubé.

De politie zegt dat de 22 personeelsleden en klanten die door de mannen werden vastgehouden gedurende de 16 minuten dat ze in de bank waren, geen doelwit waren en alleen werden vastgehouden om een ​​reactie van de politie te krijgen.

Previous articleNevada overweegt wetsvoorstel waardoor niet-staatsburgers bij de politie kunnen dienen te midden van personeelstekorten
Next articleEx-Republican candidate held for shootings at Democrats’ homes | Politics News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.