Home World China meldt 60.000 sterfgevallen als gevolg van het coronavirus vanaf december na...

China meldt 60.000 sterfgevallen als gevolg van het coronavirus vanaf december na bezorgdheid over onderrapportage

17
0

China meldde zaterdag bijna 60.000 sterfgevallen als gevolg van het coronavirus sinds 8 december nadat groepen zoals de Wereldgezondheidsorganisatie hadden geklaagd over een gebrek aan informatie van ambtenaren.

Voorheen de Chinees centrum voor ziektebestrijding en -preventie had slechts 36 sterfgevallen gemeld tussen 7 december en 8 januari, volgens de Washington Post.

Het markeert ook een sterke stijging ten opzichte van het eerdere dubieus lage officiële sterftecijfer van 10.775 sinds de ziekte in Wuhan in 2019 werd ontdekt.

De Verenigde Staten hebben daarentegen meer dan 1 miljoen gerapporteerd Covid-19-doden ondanks een veel lagere bevolking.

MCCARTHY SCOERT TWEE PARTIJEN OVERWINNINGEN OP CHINA IN EERSTE WEEK VAN 118E CONGRES

(AP Foto/Mark Schiefelbein)

Ondanks berichten over overvolle ziekenhuizen en uitvaartcentra, zei Jiao Yahui van de National Health Commission zaterdag dat de piek voorbij is. “Uit de gegevens blijkt dat de nationale noodpiek voorbij is”, zei ze.

De Chinese National Health Commission meldde dat sinds 8 december 5.503 mensen zijn overleden aan ademhalingsfalen in ziekenhuizen en dat 54.435 ziekenhuissterfgevallen zijn opgetreden als gevolg van aandoeningen die verband houden met het virus.

De gegevens hadden geen betrekking op mensen die mogelijk thuis zijn overleden en de officiële sterftetotalen omvatten alleen sterfgevallen door ademhalingsproblemen en longontsteking, in tegenstelling tot landen als de VS, die andere sterfgevallen als gevolg van het coronavirus omvatten.

CHINA SCHAT 250 MILJOEN MENSEN GEVANGEN COVID-19 SINDS EINDE VAN ‘ZERO-COVID’-BELEID: RAPPORT

Beijing had ook een zeer restrictieve “zero-COVID-beleid dat hielp het aantal gevallen een tijdje laag te houden, maar stond mensen helemaal niet toe om hun huis te verlaten en leidde tot protesten.

Familieleden van de overledene wachten op de crematieprocedures in een uitvaartcentrum in Shanghai, China op 4 januari 2023. China meldde op zaterdag 14 januari bijna 60.000 sterfgevallen onder mensen die sinds begin december COVID-19 hadden na klachten van de regering verzuimde gegevens vrij te geven over de status van de pandemie.  (Chinatopix Via AP)

Familieleden van de overledene wachten op de crematieprocedures in een uitvaartcentrum in Shanghai, China op 4 januari 2023. China meldde op zaterdag 14 januari bijna 60.000 sterfgevallen onder mensen die sinds begin december COVID-19 hadden na klachten van de regering verzuimde gegevens vrij te geven over de status van de pandemie. (Chinatopix Via AP)
(Chinatopix Via AP)

Die regels werden begin december plotseling versoepeld na enkele van de grootste uitingen van publieke onenigheid tegen de regerende Communistische Partij in meer dan 30 jaar.

De plotselinge verandering en het gebrek aan voorbereiding, waaronder ontoereikende vaccinatieniveaus, leidden tot een stijging van het aantal besmettingen nadat de beperkingen waren opgeheven.

In de recente update zei de Gezondheidscommissie dat de gemiddelde leeftijd van degenen die waren overleden 80 was en dat 90% ouder was dan 65 jaar en dat 90% onderliggende gezondheidsproblemen had.

“Het aantal oudere patiënten dat sterft aan een ziekte is relatief groot, wat suggereert dat we meer aandacht moeten besteden aan oudere patiënten en ons best moeten doen om hun leven te redden”, aldus Jiao.

Begin december stopte Beijing met het rapporteren over sterfgevallen na een toename van het aantal gevallen in oktober en lokale berichten dat miljoenen mensen in het hele land besmet zouden kunnen zijn.

Het land heeft voortdurend kritiek gekregen omdat het naar verluidt het aantal doden en gevallen bagatelliseert, te beginnen met beschuldigingen dat het de opkomst van het virus in 2019 bagatelliseerde voordat het explodeerde tot een wereldwijde pandemie.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Peking nam onlangs wraak op Japan en Zuid-Korea door visa van de landen te weigeren nadat zij, samen met de VS, coronavirustests hadden geïmplementeerd voor mensen die vanuit China reizen.

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleIngebroken in huis in Atlanta-gebied van Cardinals WR AJ Green, politie op zoek naar verdachte: rapport
Next articleBruce Willis deelt zoete omhelzing met dochter Tallulah en trekt grappige gezichten in speelse kiekjes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.