Home World China meldt bijna 60.000 COVID-gerelateerde sterfgevallen in de afgelopen maand | ...

China meldt bijna 60.000 COVID-gerelateerde sterfgevallen in de afgelopen maand | Nieuws over de pandemie van het coronavirus

17
0

Van 8 december tot 12 januari waren er in totaal 59.938 sterfgevallen als gevolg van het virus in Chinese ziekenhuizen.

China heeft sinds begin december bijna 60.000 doden gemeld onder door COVID getroffen mensen na klachten het niet vrijgeven van gegevens.

De tol van 8 december tot en met donderdag bestond uit 5.503 doden als gevolg van ademhalingsfalen veroorzaakt door COVID-19 en 54.435 doden door andere aandoeningen in combinatie met COVID-19, kondigde de National Health Commission zaterdag aan, eraan toevoegend dat de “noodpiek” van haar laatste piek lijkt voorbij.

Het zei dat de gerapporteerde sterfgevallen in verband met COVID-19 plaatsvonden in ziekenhuizen, waardoor de mogelijkheid open bleef dat meer mensen thuis zouden zijn overleden.

Het rapport zou het officiële aantal sterfgevallen in China die rechtstreeks aan COVID-19 zijn toegeschreven meer dan verdubbelen tot 10.775 sinds het virus eind 2019 voor het eerst werd ontdekt in de centrale stad Wuhan.

Patiënten krijgen een IV-infuusbehandeling in een ziekenhuis, te midden van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19), in een dorp in de provincie Tonglu, in de provincie Zhejiang, China.
Patiënten krijgen infuus in een ziekenhuis tijdens de recente uitbraak van COVID-19 in China in een dorp in de provincie Tonglu, provincie Zhejiang [Reuters]

China stopte met het rapporteren van gegevens over COVID-19-sterfgevallen en -infecties nadat het in december abrupt de antiviruscontroles had opgeheven, ondanks een golf van infecties die in oktober begon en ziekenhuizen heeft gevuld met koortsachtige, piepende patiënten.

De Wereldgezondheidsorganisatie en andere regeringen deden een beroep op China om informatie nadat rapporten van stads- en provinciale overheden suggereerden dat honderden miljoenen mensen in China het virus zouden kunnen hebben opgelopen.

De piek van de laatste golf van infecties lijkt voorbij te zijn, gebaseerd op een afname van het aantal patiënten dat koortsklinieken bezoekt, zei Jiao Yahui, ambtenaar van de National Health Commission.

Het dagelijkse aantal mensen dat naar die klinieken ging, piekte op 23 december op 2,9 miljoen en was donderdag met 83 procent gedaald tot 477.000, zei Jiao.

Terwijl internationale gezondheidsexperts dit jaar minstens een miljoen COVID-gerelateerde sterfgevallen hebben voorspeld, had China eerder iets meer dan 5.000 dodelijke slachtoffers gemeld sinds het begin van de pandemie, een van de laagste sterftecijfers ter wereld.

Bejaarde bevolking getroffen

De gemiddelde leeftijd van mensen die sinds 8 december zijn overleden, is 80,3 jaar en 90 procent is 65 jaar en ouder, volgens de gezondheidscommissie.

Het zei dat meer dan 90 procent van de mensen die stierven kanker, hart- of longaandoeningen of nierproblemen had.

De Verenigde Staten, Zuid-Korea en andere regeringen hebben COVID-19-testen en andere controles opgelegd aan mensen die uit China aankomen sinds de piek in gevallen vorige maand begon.

Woensdag nam Peking wraak door nieuwe visa voor reizigers uit Zuid-Korea en Japan op te schorten.

China, ‘s werelds meest bevolkte natie, hield zijn besmettingspercentage en sterfgevallen lager dan die van de Verenigde Staten en vele andere landen op het hoogtepunt van de pandemie met een “nul-COVID” strategie, die tot doel had elk geval te isoleren.

Het beleid sloot de toegang tot sommige steden af, hield miljoenen mensen thuis en leidde tot woedende protesten.

Previous articleTunesië: Protesten tegen de regering vinden plaats op de verjaardag van de revolutie | Arabisch lentenieuws
Next articleDisney kan zich een magisch koninkrijk voorstellen, maar kan innovatief hybride werk en werken op afstand niet bedenken

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.