Home World Chinees Nieuwjaar brengt nieuwe COVID-19-angsten met zich mee in plattelandsgebieden, aangezien miljoenen...

Chinees Nieuwjaar brengt nieuwe COVID-19-angsten met zich mee in plattelandsgebieden, aangezien miljoenen mensen naar huis reizen voor vakantie

7
0

BEIJING, China – Met de eerste besmettingen van COVID-19-gevallen in de grote steden van China Nu we voorbij zijn, zijn alle ogen gericht op het platteland, aangezien er een nieuwe golf van infecties wordt voorspeld. De voorbereiding van de afgelegen en vaak armere regio’s van China zal ingewikkeld zijn.

“Zelfs met goede gezondheidsfaciliteiten in een grote stad als Shanghai, waren we volledig overweldigd. We kunnen alleen maar afwachten wat er op het platteland gebeurt”, zegt een 25-jarige geneeskundestudent die werkt als kinderarts in een van de grootste kinderziekenhuizen vertelde Fox News Digital.

BEKIJK: CHINA CENSOREN WORTELDEN MET EEN STROOM AAN PROTESTVIDEO’S; PROTESTERS LEREN ‘GEAVANCEERDE’ LOOPHOLE

“Toen de overheid onverwachts alle COVID-19-beperkingen losliet, wisten we niet wat ons overkwam. We waren totaal niet voorbereid.”

Een man met een gezichtsmasker doet boodschappen voor Chinese nieuwjaarsdecoraties in een winkel op het trottoir in Peking, zaterdag 7 januari 2023. China heeft de sociale media-accounts opgeschort of gesloten van meer dan 1.000 critici van het regeringsbeleid inzake de COVID- 19-uitbraak, aangezien het land is verhuisd om zich verder open te stellen.

Een man met een gezichtsmasker doet boodschappen voor Chinese nieuwjaarsdecoraties in een winkel op het trottoir in Peking, zaterdag 7 januari 2023. China heeft de sociale media-accounts opgeschort of gesloten van meer dan 1.000 critici van het regeringsbeleid inzake de COVID- 19-uitbraak, aangezien het land is verhuisd om zich verder open te stellen.
(AP Foto/Andy Wong)

De kinderarts, die haar naam geheim hield vanwege veiligheidsoverwegingen, zei: “Het ziekenhuis zat vol. Overal waar je keek waren ouders met hun kinderen. Ik werk in een gewone week zo’n 55 uur, maar tijdens de piek ben ik gestopt met het tellen van de uren. We werden niet gedwongen om overuren te maken, maar we wisten allemaal dat als we dat niet zouden doen, we onmogelijk iedereen zouden kunnen helpen.”

CHINA VERLICHT ‘ZERO-COVID’-BELEID EEN ‘ZELDZAME VERTONING VAN ZWAKHEID’ VAN XI JINPING, ZEGT DE PROTESTEERDER VAN HET TIANANMEN-PLEIN

Ze zei dat de voorwaarden voor de behandeling van zieken minimaal waren. “We hadden vier tot vijf minuten per patiënt. Ik voelde me slecht, omdat de ouders uren moesten wachten voordat ze naar een dokter gingen, en we maar een paar minuten konden beoordelen. Maar het kon niet anders. Gelukkig waren de ouders zo dankbaar, ik denk dat het duidelijk is we zitten allemaal in hetzelfde schuitje.”

Een vrouw met een masker draagt ​​een kind langs arbeiders die een uitstalling versieren ter ere van het 20e partijcongres in Peking.

Een vrouw met een masker draagt ​​een kind langs arbeiders die een uitstalling versieren ter ere van het 20e partijcongres in Peking.
(AP Foto/Ng Han Guan)

In de meeste van De grootste steden van China, inclusief Beijing en Shanghai, is de eerste COVID-piek gepasseerd. In een recente studie gepubliceerd door Frontiers of Medicine, een door de Chinese overheid gesponsord tijdschrift, voorspellen Shanghainese experts dat de eerste golf tegen het einde van januari de Chinese plattelandsgebieden zal treffen.

Zoals China viert het nieuwe maanjaar, maken experts zich zorgen dat de miljoenen mensen die de grote steden hebben verlaten, ertoe kunnen leiden dat plattelandsgebieden van het land worden omsingeld door het virus vanwege slechte gezondheidszorgfaciliteiten. Mensen die een paar uur van de steden wonen, wordt geadviseerd om terug te reizen naar hun steden voor het geval ze ziek worden, maar dat is slechts voor sommigen een optie.

CHINA VERDEDIGT HAAR COVID-BEHANDELING NAAR WIE, BIDEN ZEGT DAT BEIJING ONDERMELDING VAN STERFGEVALLEN HEEFT

“Het is niet moeilijk in te schatten wanneer een kind ernstig ziek is door COVID. Elke basisdokter kan het zowel in de stad als op het platteland. Het probleem is niet een gebrek aan kennis maar een gebrek aan voorzieningen. Voor ernstige gevallen heeft men om naar de grotere steden te komen voor behandeling’, voegde de kinderarts uit Shanghai eraan toe.

Gelukkig, het kinderziekenhuis waar ze werkt is beter voorbereid op een toestroom van patiënten. Artsen van andere afdelingen zijn ingeroosterd op de koortskliniek, er zijn meer kamers ontruimd en medicijnen lijken weer beschikbaar. “Ik ben klaar voor de tweede golf. Het kan niet veel erger worden dan de eerste”, zei ze.

Patiënten liggen op bedden en brancards in een gang op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis, te midden van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) in Shanghai, China, 4 januari 2023. REUTERS/Staf

Patiënten liggen op bedden en brancards in een gang op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis, te midden van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) in Shanghai, China, 4 januari 2023. REUTERS/Staf
(Reuters)

Voor het eerst sinds hij is opgeheven nul-COVID-beperkingen begin december 2022 publiceerden de Chinese autoriteiten afgelopen weekend gegevens over COVID-gerelateerde sterfgevallen. Volgens officiële statistieken werden tussen 8 december 2022 en 12 januari 2023 bijna 60.000 sterfgevallen geregistreerd in ziekenhuizen. Jiao Yahui, hoofd van het Bureau of Medical Administration onder de National Health Commission, specificeerde verder dat ongeveer 54.000 dodelijke slachtoffers verband hielden met onderliggende gezondheids condities.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Deskundigen buiten China, ook binnen de Wereldgezondheidsorganisatie, wijzen erop dat deze aantallen onrealistisch laag lijken. Volgens projecties uit de VS gevestigd Institute of Health Metrics and Evaluation (IHME), China zal in 2023 waarschijnlijk een miljoen COVID-sterfgevallen bereiken.

“De enige manier waarop ik deze lage aantallen kan verklaren, is dat mensen hun dierbaren niet in het ziekenhuis laten sterven. Wat kinderen betreft, ze worden altijd door hun ouders naar huis gebracht als er geen hoop op herstel is”, legt de kinderarts uit. In die gevallen zou het een grotere uitdaging zijn om COVID-sterfgevallen bij te houden.

In commentaren die donderdag door de staatsmedia werden gemeld, zei vicepremier Sun Chunlan dat het virus zich op een “relatief laag” niveau bevond, terwijl gezondheidsfunctionarissen zeiden dat het aantal COVID-patiënten in ziekenhuizen en met kritieke aandoeningen afnam.

Reuters bijgedragen aan dit artikel.

Previous articleRechter beveelt Trump om $ 1 miljoen te betalen voor ‘frivole’ rechtszaak tegen Clinton, Comey, Schiff
Next articleLeBron James steunt Shannon Sharpe na incident op rechtbank met Memphis Grizzlies: ‘Dat is mijn man’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.