Home World Chinese COVID-gevallen hebben een ‘piek’ bereikt tijdens de komst van het nieuwe...

Chinese COVID-gevallen hebben een ‘piek’ bereikt tijdens de komst van het nieuwe maanjaar, zeggen de autoriteiten

5
0

Het aantal COVID-patiënten Het aantal patiënten dat kritieke zorg nodig heeft in de Chinese ziekenhuizen heeft een hoogtepunt bereikt, zeiden de gezondheidsautoriteiten donderdag, terwijl miljoenen mensen door het land reisden voor langverwachte herenigingen met families, wat de vrees voor nieuwe uitbraken deed toenemen.

Er is wijdverspreide scepsis over de officiële COVID-gegevens van China sinds het vorige maand abrupt de antiviruscontroles heeft geschrapt die de 1,4 miljard mensen in China gedurende drie jaar tegen de ziekte hadden beschermd.

China zei afgelopen zaterdag dat tussen 8 december en 12 januari bijna 60.000 mensen met COVID in ziekenhuizen waren overleden – een ongeveer tienvoudige toename ten opzichte van eerdere onthullingen.

TERWIJL CHINA HEROPEND WORDT, IS DAVOS OPTIMISTISCH OVER DE MONDIALE ECONOMIE

Dat aantal sluit echter degenen uit die thuis sterven, en sommige artsen in China hebben gezegd dat ze ontmoedigd zijn om COVID op overlijdensakten te zetten.

Naarmate het reizen weer op gang komt tijdens het drukke nieuwe maanjaar-vakantieseizoen, zouden volgens de laatste prognoses van Het in het VK gevestigde bedrijf voor gezondheidsgegevens Airfinity. Andere experts voorspellen dat er dit jaar meer dan 1 miljoen zullen sterven aan de ziekte.

Maar een ambtenaar van de National Health Commission vertelde donderdag op een persconferentie dat China de piekperiode van COVID-patiënten in koortsklinieken, spoedeisende hulp en met kritieke omstandigheden heeft doorstaan.

Het aantal patiënten met kritieke aandoeningen in het ziekenhuis was op 17 januari meer dan 40% lager dan een piek op 5 januari, aldus een functionaris.

De nieuwe gegevens komen nadat president Xi Jinping zijn bezorgdheid uitsprak over het feit dat plattelandsgebieden slecht waren toegerust om het hoofd te bieden aan een golf van infecties, aangezien vakanties, die officieel op 21 januari beginnen, massa’s stadsbewoners terugbrengen naar hun geboorteplaats.

Voordat COVID eind 2019 voor het eerst opdook in de centraal-Chinese stad Wuhan, stond het vakantieseizoen bekend als de grootste jaarlijkse migratie van mensen waar ook ter wereld.

“China’s COVID-preventie en -bestrijding bevindt zich nog steeds in een tijd van stress, maar het licht komt eraan, volharding is overwinning”, zei Xi woensdag in een vakantieboodschap van de staatsomroep CCTV.

“Ik maak me het meeste zorgen over de plattelandsgebieden en de boeren. Medische voorzieningen zijn relatief zwak in plattelandsgebieden, dus preventie is moeilijk en de taak is zwaar”, zei Xi, eraan toevoegend dat ouderen een topprioriteit waren.

De chaotische exit van China uit een regime van massale lockdowns, reisbeperkingen en massale COVID-tests, heeft ook geleid tot een drugsrun terwijl mensen voor zichzelf vechten tegen de ziekte.

Om aan de stijgende vraag te voldoen, haasten medicijnmakers in China zich om hun capaciteit om belangrijke koorts- en hoestmedicijnen te maken te verdrievoudigen, meldde de door de staat gerunde China Daily donderdag.

China heeft tot nu toe vertrouwd op binnenlandse vaccins om de pandemie te bestrijden, waarbij het in het buitenland gemaakte vaccins heeft vermeden, waarvan sommige studies hebben gesuggereerd dat ze effectiever zijn, terwijl andere buitenlandse behandelingen voor COVID-19 moeilijk te verkrijgen waren in China.

Paxlovid, het antivirale middel tegen COVID-19 van Pfizer, is verkrijgbaar in China, maar was erg moeilijk te verkrijgen via officiële kanalen, volgens berichten in de media en persoonlijke accounts. Merck & Co’s antivirale behandeling molnupiravir is ook goedgekeurd voor gebruik, maar is nog niet overal verkrijgbaar.

Moderna-topman Stephane Bancel vertelde woensdag aan Reuters dat het Amerikaanse bedrijf actief in gesprek was om COVID-19-vaccins aan China te leveren.

Tijdens een bijeenkomst deze week beloofde de Chinese National Medical Products Administration de prijzen van COVID-gerelateerde medicijnen te stabiliseren en de verkoop van namaakproducten aan te pakken.

De Chinese president Xi Jinping, een van de vele staatsfunctionarissen die beweren dat de COVID-19-aantallen in China een hoogtepunt hebben bereikt.

De Chinese president Xi Jinping, een van de vele staatsfunctionarissen die beweren dat de COVID-19-aantallen in China een hoogtepunt hebben bereikt.

‘Aanzienlijke last’

Airfinity schatte woensdag dat 62 miljoen mensen tussen 13 januari en 27 januari met het virus zouden kunnen worden besmet en dat COVID-gerelateerde dagelijkse sterfgevallen op 26 januari een piek zouden kunnen bereiken van 36.000, een sterke stijging ten opzichte van eerdere voorspellingen.

“Onze voorspelling schat een aanzienlijke belasting voor het Chinese gezondheidszorgsysteem voor de komende twee weken en het is waarschijnlijk dat veel behandelbare patiënten zullen overlijden als gevolg van overvolle ziekenhuizen en gebrek aan zorg”, zei Matt Linley, de analysedirecteur van Airfinity.

WIE DRAAGT CHINA AAN OM MEER COVID-19-INFORMATIE VRIJ TE GEVEN NA BEIJING MELDT 60.000 CORONAVIRUS-GERELATEERDE DOOD

Als we verder kijken dan het dodental, is er optimisme dat de heropening van China een economie van $ 17 biljoen nieuw leven zal inblazen die een van de laagste groeipercentages in bijna een halve eeuw kent.

Eigenaren en beheerders van Chinese fabriekendie bijna een derde van ‘s werelds gefabriceerde goederen maken, hopen terug te keren naar de normaliteit na jaren van virusbeperkingen en een recente golf van infecties die de zaken hebben verstoord.

China zou vanaf het tweede kwartaal een scherp herstel kunnen meemaken, zei plaatsvervangend algemeen directeur van het IMF, Gita Gopinath, woensdag tegen Reuters op het World Economic Forum in Davos.

Die hoop heeft de belangrijkste aandelenmarkten van China en de yuan in recente sessies naar de hoogste niveaus van meerdere maanden geduwd.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Het door China gecontroleerde Hongkong, dat probeert zijn financiële en handelsafhankelijke economie nieuw leven in te blazen, zei donderdag dat mensen met COVID-19 vanaf 30 januari niet in quarantaine hoeven, waardoor een van de laatste grote virusbeperkingen wordt opgeheven.

Previous articleDoor COVID geteisterde Chinese fabrieken kijken uit naar een comeback na het nieuwe maanjaar
Next articleFamilie van 6-jarige student uit Virginia die zijn leraar neerschoot, verbreekt de stilte, houdt vol dat het wapen veilig was

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.