Home World Chinese militaire schepen en vliegtuigen naderen opnieuw de ruimte van Taiwan, zegt...

Chinese militaire schepen en vliegtuigen naderen opnieuw de ruimte van Taiwan, zegt het ministerie van Defensie

13
0

Chinese militaire schepen en vliegtuigen werden maandagochtend gedetecteerd rond de Taiwanese wateren en het luchtruim, volgens defensiefunctionarissen, terwijl de spanningen tussen de twee naties blijven toenemen.

Het Taiwanese Ministerie van Defensie tweette dat negen vliegtuigen van de Volk’s Bevrijdings Legerof PLA, en vier schepen van de People’s Liberation Army Navy, of PLAN, werden maandag om 6 uur (UTC + 8) gedetecteerd.

“ROC Armed Forces hebben de situatie gevolgd en CAP-vliegtuigen, marineschepen en raketsystemen op het land opgedragen om te reageren [to] deze activiteiten’, luidde de tweet.

CHINESE MILITAIRE VLIEGTUIGEN, SCHEPEN TREDEN TAIWANESE WATEREN, LUCHTRUIM IN VOOR TEN MINSTE ACHTSTE KEER IN ÉÉN WEEK

Voor de derde achtereenvolgende week heeft China naar verluidt militaire vliegtuigen gestuurd en schepen richting Taiwanvaak over de middenlijn van de Straat van Taiwan, een onofficiële bufferzone die Taiwan van China scheidt.

De invallen door het Chinese leger worden dagelijkse kost. Het ministerie van Nationale Defensie tweette gisteren zelfs dat 10 PLA-vliegtuigen en 4 PLAN-schepen in de buurt van Taiwan waren gedetecteerd, en op vrijdag meldden Taiwanese functionarissen 14 PLA-vliegtuigen en drie PLAN-schepen in het gebied.

Op donderdag waren er 31 PLA-vliegtuigen en vier PLAN-schepen in de buurt van Taiwan, en het ministerie van Defensie meldde dat 12 van de vliegtuigen de middenlijn van de Straat van Taiwan overschreden.

Taiwan organiseert militaire oefeningen om te laten zien dat het in staat is weerstand te bieden aan de Chinese druk om de politieke controle van Peking over het eiland te accepteren.

Taiwan organiseert militaire oefeningen om te laten zien dat het in staat is weerstand te bieden aan de Chinese druk om de politieke controle van Peking over het eiland te accepteren.
(AP Foto/Johnson Lai)

Peking herhaalde vorige week bedreigingen tegen de eilandnatie en waarschuwde dat buitenlandse politici die contact hebben met het zelfbesturende eiland “met vuur spelen”.

CHINA’S XI WAARSCHUWING VOOR LANDELIJKE COVID-GEVALLEN, MAAR ZEGT ‘LICHT VOORUIT’

Een woordvoerder van het Chinese Taiwan Affairs Office zei dat het land zich in het nieuwe jaar opnieuw heeft gecommitteerd aan “het beschermen van de soevereiniteit en territoriale integriteit” en “het smeden van plannen voor de onafhankelijkheid van Taiwan” tegen de zelfbesturende democratie die zich in 1949 afscheidde van het vasteland van China.

Vorige week voerden het Taiwanese leger oefeningen uit om het publiek gerust te stellen over zijn vermogen om bedreigingen uit China het hoofd te bieden, voorafgaand aan de feestdag van het nieuwe maanjaar.

China heeft op buitenlandse bezoeken gereageerd door grootschalige militaire oefeningen te houden, door sommigen gezien als een repetitie voor een blokkade of invasie. Beijing stuurt bijna dagelijks vliegtuigen en oorlogsschepen naar Taiwan, waarbij ze vaak de middenlijn van de 160 kilometer lange Straat van Taiwan oversteken die de zijkanten scheidt.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Eind december stuurde China een recordaantal van 71 vliegtuigen en zeven schepen naar Taiwan – de grootste oefening op dergelijke schaal in 2022.

Bradford Betz van Fox News heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleLawmakers call for sending Abrams tanks to Ukraine as Russia warns of ‘global catastrophe’
Next article49ers verslaan Cowboys, gaan door naar NFC Championship Game terwijl winstreak in leven blijft

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.