Home World Chinese militaire vliegtuigen, vaartuigen komen de Taiwanese wateren en het luchtruim binnen...

Chinese militaire vliegtuigen, vaartuigen komen de Taiwanese wateren en het luchtruim binnen voor minstens de achtste keer in één week

42
0

Chinese militaire vliegtuigen en schepen werden gedetecteerd in de buurt van Taiwan, zeiden defensiefunctionarissen woensdag, de laatste inval te midden van verhoogde spanningen tussen beide naties.

Het Taiwanese Ministerie van Defensie tweette dat 16 vliegtuigen van het Chinese Bevrijdingsleger en drie marineschepen rond 6 uur lokale tijd waren gesignaleerd. Als reactie daarop zei Taiwan dat het de situatie in de gaten houdt.

“Strijdkrachten hebben de situatie in de gaten gehouden en CAP-vliegtuigen, marineschepen en raketsystemen op het land de opdracht gegeven om op deze activiteiten te reageren”, tweette het ministerie van Defensie.

CHINA’S XI WAARSCHUWING VOOR LANDELIJKE COVID-GEVALLEN, MAAR ZEGT ‘LICHT VOORUIT’

In een daaropvolgende tweet zei het dat vier Chinese militaire vliegtuigen “de middenlijn van de Straat van Taiwan waren gepasseerd en Taiwan’s zuidwestelijke ADIZ waren binnengereden” (Air Defense Identification Zone).

De invallen door Chinese strijdkrachten bijna dagelijkse kost geworden. Maandag werden Chinese militaire vliegtuigen en verschillende schepen ontdekt in de buurt van Taiwan, wat het zevende incident in de afgelopen week was.

Vorige week herhaalde Peking de bedreigingen tegen de eilandnatie en waarschuwde het dat buitenlandse politici die contact hebben met het zelfbesturende eiland “met vuur spelen”.

Een woordvoerder van het Chinese Taiwan Affairs Office zei dat het land zich in het nieuwe jaar opnieuw inzet voor “het beschermen van de soevereiniteit en territoriale integriteit” en “complotten voor onafhankelijkheid van Taiwan” tegen de zelfbesturende democratie die zich in 1949 afscheidde van het vasteland van China.

Een lid van het Volksbevrijdingsleger kijkt door een verrekijker tijdens militaire oefeningen terwijl het Taiwanese fregat Lan Yang aan de achterkant wordt gezien, op vrijdag 5 augustus 2022. China is de afgelopen weken herhaaldelijk de wateren en het luchtruim van Taiwan binnengedrongen, Taiwanese defensiefunctionarissen hebben gezegd.

Een lid van het Volksbevrijdingsleger kijkt door een verrekijker tijdens militaire oefeningen terwijl het Taiwanese fregat Lan Yang aan de achterkant wordt gezien, op vrijdag 5 augustus 2022. China is de afgelopen weken herhaaldelijk de wateren en het luchtruim van Taiwan binnengedrongen, Taiwanese defensiefunctionarissen hebben gezegd.
(Lin Jian/Xinhua via AP)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“De boosaardige steun voor de onafhankelijkheid van Taiwan onder anti-Chinese elementen in enkele andere landen is een opzettelijke provocatie”, zei Ma Xiaoguang op een tweewekelijkse persconferentie.

Taiwan organiseerde vorige week ook militaire oefeningen om het publiek gerust te stellen over zijn vermogen om de dreigingen van China het hoofd te bieden voorafgaand aan de Chinese nieuwjaarsvakantie van deze maand.

“Het allerbelangrijkste is het handhaven van de veiligheid van ons luchtruim en de nationale veiligheid”, zei luchtmacht luitenant-kolonel Wu Bong-yeng tegen verslaggevers op Hsinchu Air Base net ten zuiden van de hoofdstad Taipei.

Bradford Betz van Fox News heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleFlorida Rep. Greg Steube opgenomen in het ziekenhuis nadat hij van het dak viel: rapport
Next articleNoord-Korea vervolgt naar verluidt christenen meer dan enig ander land ter wereld: studie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.