Home World Colombia meldt dat in 2022 215 mensenrechtenverdedigers zijn vermoord

Colombia meldt dat in 2022 215 mensenrechtenverdedigers zijn vermoord

3
0

Colombia’s mensenrechtenwaakhond meldt dat 215 pleitbezorgers van de mensenrechten werden vorig jaar gedood, het hoogste dodental sinds de ondertekening van een vredesakkoord met linkse rebellen in 2016.

José Ricaurte Quintero, oprichter van de Maná Survivors Association, was een van de laatste slachtoffers van 2022. Hij werd in december op straat vermoord in Armenië. Zijn groep steunde gedurende meer dan vijf decennia families van verdwenen mensen gewapend conflict in Colombia.

COLOMBIA DRUG BENDE ZET NAAR VERSLAG $ 70 G OP HONDEN HOOFD

Colombia's mensenrechtenwaakhond meldde dat in 2022 215 mensenrechtenverdedigers zijn vermoord. Dit is het hoogste sterftecijfer in Colombia sinds 2016.

Colombia’s mensenrechtenwaakhond meldde dat in 2022 215 mensenrechtenverdedigers zijn vermoord. Dit is het hoogste sterftecijfer in Colombia sinds 2016.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Het kantoor van de ombudsman zegt dat de moorden samenvallen met plaatsen die van strategisch belang zijn voor georganiseerde misdaadgroepen drugshandelillegale mijnbouw en smokkelwaar.

De regering van Gustavo Petro — Colombia’s allereerste linkse president — heeft in zijn “totale vrede”-beleid voorgesteld vredesbesprekingen te beginnen met gewapende groeperingen zoals de ELN-guerrilla’s en contact op te nemen met dissidenten van de FARC die weigerden het vredesakkoord te ondertekenen, evenals met het Gulf Clan-kartel, met wie de regering aankondigde een wapenstilstand.

Ombudsman Carlos Camargo sprak de hoop uit dat dergelijke gesprekken zouden leiden tot een vermindering van de acties tegen leiders van mensenrechtengroepen.

Previous articleAP op feiten gecontroleerd op Twitter voor claim ‘Latinx’ verdeelt Iberiërs: ‘Slechts 3% van Latino’s gebruikt deze term’
Next articleDOJ treating investigations into Biden and Trump’s handling of classified docs the same, Garland says

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.