Home Politics Conservatieven scherpen hun speren voor historische strijd tegen het schuldenplafond

Conservatieven scherpen hun speren voor historische strijd tegen het schuldenplafond

6
0

Dat werd verwacht van de Amerikaanse regering zijn leenlimiet bereikt op donderdag, waardoor de nieuwe Republikeinse meerderheid van het Huis in staat is om de federale uitgaven af ​​​​te remmen na een explosie van nieuwe schulden in het COVID-tijdperk.

De GOP-meerderheid betekent dat ze inspraak hebben over hoeveel – en zelfs of – ze de $ 31.381 biljoen schuldplafond tegen het begin van de zomer, wanneer het ministerie van Financiën zegt dat het een nieuwe leningsbevoegdheid nodig heeft. Republikeinen lijken tot nu toe verenigd te zijn rond het idee van een bepaald niveau van bezuinigingen voordat er een akkoord kan worden bereikt om het schuldplafond te verhogen.

House Speaker Kevin McCarthy, R-Calif., Zegt al weken dat hij zal aandringen op bezuinigingen, en achter hem staan ​​verschillende Republikeinen met uiteenlopende opvattingen over hoe verder te gaan. Sommigen, zoals Rep. Chip Roy uit Texas, hebben al specifieke ideeën uitgewerkt, zoals het afdekken van de niveaus van het fiscale jaar 2024 op het niveau van het fiscale jaar 2022.

Dinsdag zei Roy in een radio-interview dat dit idee een “start” is en dat de Kamer een “serieus gesprek” moet voeren over hoe we binnen 10 jaar tot een begroting in evenwicht kunnen komen en dat dan “bevestigen” aan het idee van verhoging van het schuldenplafond.

TEXAS REP. ROY ZEGT DAT HIJ SCHULDPLAFONDSTEMMING ZAL GEBRUIKEN OM UITGAVEN HERVORMINGEN UIT TE VOEREN: ‘HET IS MIJN WERK OM NIET TERUG TE GAAN’

De Republikeinen van het Huis hebben een reeks voorstellen met betrekking tot het schuldenplafond, maar het Witte Huis heeft gezegd dat het niet zal onderhandelen over een verhoging van het schuldenplafond.  (Jabin Botsford / The Washington Post via Getty Images / Bestand)

De Republikeinen van het Huis hebben een reeks voorstellen met betrekking tot het schuldenplafond, maar het Witte Huis heeft gezegd dat het niet zal onderhandelen over een verhoging van het schuldenplafond. (Jabin Botsford / The Washington Post via Getty Images / Bestand)

Rep. Andy Biggs uit Arizona daarentegen gaf aan dat hij nooit zal instemmen met een verhoging van het schuldenplafond, zelfs niet als de Democraten en de regering-Biden op de een of andere manier akkoord gaan met forse bezuinigingen, en zei dat de regering al genoeg geld heeft.

“We kunnen het schuldenplafond niet verhogen”, twitterde Biggs woensdag. “Democraten hebben onzorgvuldig ons belastinggeld uitgegeven en onze munteenheid gedevalueerd. Ze hebben hun bed opgemaakt, dus ze moeten erin liggen.”

Vanaf deze week lijkt er geen uniform GOP-standpunt te zijn over het schuldenplafond, en congresmedewerkers gaven aan dat Republikeinen volgende week bijeen zouden komen om een ​​strategie uit te werken. Die vergaderingen zouden uiteindelijk kunnen leiden tot het stellen van voorwaarden waaraan moet worden voldaan voordat de belangrijkste facties van de GOP-meerderheid van het Huis kunnen instemmen met een verhoging van het schuldenplafond.

Maar het ontbreken van een gemeenschappelijk standpunt onder de GOP doet er misschien nog niet toe. Zelfs terwijl de Republikeinen hun speren scherpen ter voorbereiding op onderhandelingen over hoe de federale regering van $ 6,3 biljoen kan worden ingekrompen, werd deze week duidelijk dat de eerste schermutseling waarschijnlijk zal zijn of de Democraten iemand van hun kant sturen om te onderhandelen.

JAMIE DIMON MAAKT ALARM OVER STIJGENDE SCHULD IN DE VS MET ‘POTENTIEEL rampzalige gevolgen’

De regering-Biden heeft een vroeg standpunt ingenomen dat het schuldenplafond zonder enige voorwaarden moet worden verhoogd. Dat volgt het patroon dat de Democraten al jaren volgen, namelijk dat elk wanbetaling van de Amerikaanse regering een economische ramp zou zijn en dat het schuldplafond zonder uitstel of discussie over nieuwe toezeggingen om de manier waarop de regering geld uitgeeft, moet worden verhoogd.

De perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre, heeft herhaaldelijk gezegd dat het Witte Huis niet zal onderhandelen over het schuldenplafond.

De perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre, heeft herhaaldelijk gezegd dat het Witte Huis niet zal onderhandelen over het schuldenplafond.
(Reuters / Bestand)

“Het niet nakomen van de verplichtingen van de regering zou onherstelbare schade toebrengen aan de Amerikaanse economie, het levensonderhoud van alle Amerikanen en de wereldwijde financiële stabiliteit”, zei minister van Financiën Janet Yellen vorige week.

Deze week heeft het Witte Huis meermaals duidelijk gemaakt dat het niet gelooft dat er iets valt te onderhandelen.

“Zoals president Biden duidelijk heeft gemaakt, moet het Congres de schuldlimiet afhandelen en moet dit zonder voorwaarden gebeuren”, zei de perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre, dinsdag.

“We gaan hier niet omheen werken; we gaan hier niet over onderhandelen”, zei ze. “We gaan niet onderhandelen over het schuldenplafond.”

GOEDE VOORUITZICHTEN VOOR 2023 VAN CBO: HOGE INFLATIE, LANGERE GROEI, GROTERE BUDGETTEKORT

Republikeinen weten maar al te goed hoe gevaarlijk het is om grote, belangrijke kwesties op het laatste moment af te handelen – die van vorig jaar $ 1,7 biljoen omnibusuitgavenrekening werd laat geïntroduceerd, met spoed naar de vloer gebracht en aangenomen door de Democraten van het Huis, een tactiek die de Republikeinen hebben gezworen te beëindigen onder hun meerderheid. Daarom zijn de Republikeinen er voorlopig op uit om ervoor te zorgen dat er een soort van heen en weer is.

Huisvoorzitter Kevin McCarthy dringt aan op vroege gesprekken met de Democraten voordat het schuldenplafond een noodgeval wordt, maar tot dusver heeft dit niet mogen baten.

Huisvoorzitter Kevin McCarthy dringt aan op vroege gesprekken met de Democraten voordat het schuldenplafond een noodgeval wordt, maar tot dusver heeft dit niet mogen baten.
(AP Foto / Patrick Semansky / Bestand)

“Ik zou graag met alle leiders, en in het bijzonder met de president, om de tafel willen zitten en gesprekken beginnen”, zei McCarthy dit weekend tegen Fox News. “Ik geloof dat we met iedereen om de tafel kunnen zitten die wil samenwerken.”

“Ik wil nu met hem gaan zitten, dus er is geen probleem”, voegde hij eraan toe.

House Freedom Caucus-voorzitter Scott Perry, R-Pa., ziet het op dezelfde manier, en hij gelooft dat de beste manier om vooruitgang te boeken, is om nu te beginnen met praten voordat het een noodgeval wordt.

“Laten we nu vechten om een ​​einde te maken aan de status-quo”, zei hij in januari op CNN. “Laten we nu naar de kamer gaan.”

De bredere strijd over het schuldenplafond zal waarschijnlijk enkele weken vastzitten in deze schermutseling over de vraag of de Democraten moeten onderhandelen. Tot de zomer zal er geen brandende noodzaak zijn om iets te doen, en de regering-Biden zal die tijd waarschijnlijk gebruiken om de democraten te overtuigen dat het schuldenplafond zonder voorwaarden moet worden verhoogd.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Een factor die de status quo zou kunnen opschudden, is of er een consensus ontstaat rond het idee van onderhandelingen, en al deze week leken de Republikeinen steun te krijgen van de democratische senator Joe Manchin uit West Virginia. Hij vertelde Fox News in een interview in Davos, Zwitserland, dat tweeledigheid de enige weg vooruit is, en hij is het eens met de GOP dat de regering een uitgavenprobleem heeft.

“We moeten samenwerken”, zei hij. “Ik denk dat we ons moeten realiseren dat we een probleem hebben. We hebben een schuldenprobleem. We hebben op dit moment een staatsschuld van $31, ik denk $31,4 biljoen. dat we allemaal erkennen hoe we daar zijn gekomen, hoe we voorkomen dat we verder gaan?”

Previous articleInfographic: weg naar de finale van de Arabian Gulf Cup | Voetbal nieuws
Next articleChelsea Handler beweert dat ze dacht dat zon en maan hetzelfde waren tot ze 40 werd

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.