Home Health COVID-uitbraak in China besmet 80% van de bevolking

COVID-uitbraak in China besmet 80% van de bevolking

13
0

De mogelijkheid van een grote COVID-19-rebound in China de komende twee of drie maanden is ver weg, aangezien 80% van de mensen besmet is geraakt, zei een prominente overheidswetenschapper zaterdag.

De massale verplaatsing van mensen tijdens de aanhoudende vakantieperiode van het nieuwe maanjaar kan de pandemie verspreiden en infecties in sommige gebieden stimuleren, maar een tweede COVID-golf is op korte termijn onwaarschijnlijk, Wu Zunyou, hoofdepidemioloog van het China Center for Disease Control and Prevention , zei op het Weibo-platform voor sociale media.

Honderden miljoenen Chinezen reizen door het land voor vakantiereünies die waren opgeschort onder onlangs versoepelde COVID-trottoirs, waardoor de vrees voor nieuwe uitbraken in plattelandsgebieden die minder uitgerust zijn om grote uitbraken te beheersen, toeneemt.

ARTSEN IN CHINA ONTMOEDIGEN COVID AAN TE NEMEN ALS REDEN VOOR PATIËNTEN DIE TIJDENS EEN UITBRAAK STERVEN

Een patiënt ligt op een bed op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis te midden van een uitbraak van het coronavirus in Shanghai, China, op 17 januari 2023.

Een patiënt ligt op een bed op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis te midden van een uitbraak van het coronavirus in Shanghai, China, op 17 januari 2023.
(REUTERS/staf)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

China is de piek van COVID-patiënten in koortsklinieken, eerstehulpafdelingen en met kritieke omstandigheden gepasseerd Nationale Gezondheidscommissie aldus een functionaris donderdag.

Volgens overheidsgegevens waren op 12 januari bijna 60.000 mensen met COVID in het ziekenhuis overleden, ongeveer een maand nadat China abrupt zijn nul-COVID-beleid had ontmanteld.

Maar sommige experts zeiden dat dit cijfer de volledige impact waarschijnlijk enorm onderschat, omdat het degenen die thuis sterven uitsluit, en omdat veel doktoren hebben gezegd dat ze ontmoedigd zijn om daarbij verwijzend naar COVID als doodsoorzaak.

Previous articleMike McCarthy van Cowboys legt bizar einde spel uit: ‘Dat was duidelijk niet het plan’
Next articleEuropese Unie gaat beeldvormingsgegevens van kanker samenvoegen met kunstmatige intelligentie om vroegtijdige diagnose te versnellen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.