Home Latest Headlines CT-gouverneur Lamont stelt een open draagverbod en andere wapenbeperkingen voor

CT-gouverneur Lamont stelt een open draagverbod en andere wapenbeperkingen voor

9
0

Regering van Connecticut, Ned Lamont kondigde maandag een reeks voorgestelde wapenwetten aan in een staat die al wordt beschouwd als een van de strengste voor het bezit van vuurwapens, waaronder een staatsbreed verbod op openlijk dragen dat naar verwachting sterke tegenstand zal oproepen van voorstanders van wapenrechten.

Lamont onthulde zijn nieuwste plannen om wapengeweld te beteugelen tijdens een persconferentie in Waterbury met collega-democraten, waaronder procureur-generaal William Tong en burgemeesters van de grootste steden van de staat, evenals staats- en lokale wetshandhavers.

Lamont en andere functionarissen zeiden dat de wetgeving, die ook nieuwe registratievereisten voor spookwapens en maandelijkse limieten voor handwapenaankopen bevat, nodig is om het toenemende wapengeweld te beteugelen en illegale vuurwapens in de hele staat aan te pakken. Hartford registreerde bijvoorbeeld 39 moorden in 2022, de meeste in twee decennia.

CT aangeklaagd door GUN RIGHTS GROUP OVER SEMI-AUTOMATISCHE VUURWAPENSVERBOD

“Dat gevoel van angst en angst dat veel mensen voelen – het doet ons geen goed om te zeggen dat we ons in een van de veiligste staten van het land bevinden … en mensen voelen zich niet veilig”, zei Lamont. ‘In de afgelopen moeilijke jaren zijn er meer schietpartijen geweest. Ze zijn overal in het land. Ze zijn in onze staat.’

Lamont en anderen op de persconferentie verwezen ook naar de schietpartij van zaterdagavond waarbij 10 mensen om het leven kwamen Ballroomdansclub in de omgeving van Los Angelesdoor hun ongenoegen te uiten en door te praten over de noodzaak van meer wapenbeheersing.

De voorstellen van de gouverneur omvatten een verbod op het momenteel legaal openlijk dragen van vuurwapens, terwijl het verborgen dragen nog steeds is toegestaan; het beperken van handwapenaankopen tot één per maand om bulkaankopen en illegale verkoop te ontmoedigen; en nog eens $ 2,5 miljoen uitgeven aan antigeweldprogramma’s van de gemeenschap.

Lamont wil ook het verbod van de staat op niet-geregistreerde spookwapens actualiseren. Dit zijn vuurwapens die uit kits zijn samengesteld en geen serienummer hebben, waardoor ze moeilijk te traceren zijn. Hij zei dat een fout in het huidige verbod het moeilijk maakt om te handhaven.

Het voorstel voor een wapenbeleid van de democratische regering van Connecticut, Ned Lamont, omvat een open draagverbod en nieuwe registratievereisten.

Het voorstel voor een wapenbeleid van de democratische regering van Connecticut, Ned Lamont, omvat een open draagverbod en nieuwe registratievereisten.
(AP-foto/Jessica Hill, bestand)

Een staatswet uit 2019 vereist dat spookwapens bij de staat worden geregistreerd, maar alleen degenen die zijn verzameld nadat de wet van kracht werd. De politie zei dat het moeilijk is om te bepalen of een spookwapen voor of na de wet is gemaakt. De voorgestelde wetgeving zou vereisen dat alle spookwapens, inclusief die welke voor de wet zijn samengesteld, moeten worden geregistreerd.

De gouverneur nam in zijn voorstellen echter geen plan op waarover hij vorig jaar tijdens zijn herverkiezingscampagne sprak – het opheffen van een uitzondering op het verbod op bepaalde halfautomatische geweren waardoor mensen die dergelijke vuurwapens bezaten voordat het verbod van kracht werd, ze mogen houden. .

Republikeinen in de democratisch gecontroleerde wetgevende macht legden verklaringen af ​​waarin ze de voorstellen van de gouverneur bekritiseerden omdat ze te veel gericht waren op gezagsgetrouwe burgers en niet genoeg op criminelen die zich niet aan de wet houden.

“Vandaag hebben de gouverneur en de democraten een bekend pad naar een ‘ieders probleem’ gebaand door voorstellen te doen die ervoor zorgen dat gezagsgetrouwe wapenbezitters opnieuw het grootste deel van de vracht zullen dragen”, zei de Republikeinse leider van het Huis, Vincent Candelora. “Op hun persconferentie ontbrak elk gesprek over het focussen op de mensen die vierkant verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van chaos in onze gemeenschappen.”

DEM. SEN. MURPHY VRAAGT OF RECHTSHANDHAVING MOET WORDEN GEFINANCIERD IN STATEN DIE WEIGEREN WAPENWETTEN TE HANDHAVEN

Republikeinse afgevaardigde Craig Fishbein, lid van het Huis van Afgevaardigden van de Judiciary Committee, voegde eraan toe: “Als ze worden aangenomen, zullen deze nieuwe voorstellen meer doen om gezagsgetrouwe burgers lastig te vallen en hun grondwettelijke rechten uit te oefenen, en weinig om de toegenomen gewelddadige misdaad die door de VS raast te beteugelen. onze staat.”

De Connecticut Citizens Defence League, een prominente groep voor wapenrechten, heeft niet onmiddellijk een bericht teruggestuurd om commentaar te vragen.

Volgens staatsambtenaren en experts heeft Connecticut enkele van de strengste wapenwetten van het land, waarvan vele werden aangenomen in de maanden na de schietpartij op Sandy Hook Elementary School in 2012 waarbij 20 kinderen en zes onderwijzers om het leven kwamen. De staat verbiedt bijvoorbeeld veel halfautomatische geweren en verbiedt magazijnen met meer dan 10 patronen.

Meer recente massale schietpartijen, waaronder vorig jaar in Uvalde, Texas, hebben geleid tot nieuwe oproepen voor meer wapenbeheersing in veel staten.

Groepen voor wapenrechtenwaaronder de Connecticut Citizens Defence League, klaagt momenteel de staat aan bij de federale rechtbank in een poging het verbod ongedaan te maken op wat zij “moderne sportwapens” noemen, zoals geweren in AR-15-stijl, zoals die worden gebruikt op de Sandy Hook-school in Newtown en in vele andere massale schietpartijen.

De burgemeester van Waterbury, Neil O’Leary, een democraat en voormalig politiechef in de stad, zei dat de angst en angst voor gewelddadige misdaad de grootste zijn die hij heeft gezien in zijn vier decennia van openbare dienst.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“Het belangrijkste probleem voor stadsburgemeesters zijn wapens en wapengeweld, geestelijke gezondheid. Het is allemaal met elkaar verweven”, zei hij op de persconferentie van maandag. “En het verdriet dat in ieders hart zit over wat er gisteravond in Californië is gebeurd, is gewoon een ander voorbeeld van waarom we allemaal hier in deze kamer zijn.”

Previous articleHoofd Rechten van de Verenigde Naties veroordeelt moord op activist in Eswatini
Next articleDeebo Samuel en Micah Parsons ruilen weerhaken na het verlies van Cowboys tegen 49ers

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.