Home Politics De burgemeester van NYC, Eric Adams, noemt de golf van migranten aan...

De burgemeester van NYC, Eric Adams, noemt de golf van migranten aan de grens een ‘nationale crisis’ tijdens het bezoek aan El Paso

10
0

De burgemeester van New York, Eric Adams, ging dit weekend naar El Paso om de Grens VS-Mexico terwijl zijn stad overweldigd is geraakt door duizenden migranten die de afgelopen maanden naar het noorden zijn vervoerd, waardoor de openbare middelen tot het uiterste worden gedreven.

Na aankomst in El Paso zaterdagavond, Burgemeester Adams noemde de golf van migranten een “nationale crisis” die om een ​​nationale oplossing vraagt.

De burgemeester van NYC, Eric Adams, ontmoet een groep asielzoekers buiten de Sacred Heart Church in El Paso, Texas.

De burgemeester van NYC, Eric Adams, ontmoet een groep asielzoekers buiten de Sacred Heart Church in El Paso, Texas.
(Fabien Lévy)

Adams zei dat hij en de burgemeester van El Paso, Oscar Leeser, “in de frontlinie stonden en dat we federale steun nodig hebben”.

Het bezoek kwam nadat de stad een noodverzoek voor wederzijdse hulp had ingediend bij de staat New York voor hulp bij het opvangen van aankomende asielzoekers.

GEORGE SOROS-GESTEUNDE OPEN GRENSGROEP DIE DESANTIS AANKLAAGT OM MIGRANTVLUCHTEN SCHENDT FEDERALE BELASTINGWETTEN: RAPPORT

“We zien nu meer mensen aankomen dan we ooit hebben gezien – gemiddeld meer dan 400 mensen per dag deze afgelopen week, met 835 asielzoekers die alleen op één dag aankomen, de grootste aankomst op één dag die we tot nu toe hebben gezien,” Adams zei in een verklaring. “Dit alles duwt New York City naar de rand.”

Burgemeester Eric Adams van NYC bezoekt een CBP-verwerkingsfaciliteit.

Burgemeester Eric Adams van NYC bezoekt een CBP-verwerkingsfaciliteit.
(Fabien Lévy)

De stad heeft naar verluidt de afgelopen week meer dan 3.100 asielzoekers ontvangen, waarvan er afgelopen donderdag alleen al 835 zijn aangekomen.

Sinds het voorjaar van 2022 merkte Adams op dat de stad ongeveer 40.000 asielzoekers had opgenomen, 74 noodopvangcentra en vier humanitaire hulpcentra had geopend.

TEXAS MANNEN GEARRESTEERD BIJ DE MEXICO GRENS NADAT TROOPER ONWETTIGE IMMIGRANTEN VINDT IN KOFFERBAK VAN AUTO

Burgemeester Adams vertelde vrijdag aan Caribbean Power Jam Radio dat hij verwachtte dat de toestroom van migranten de stad maar liefst 2 miljard dollar zou kosten.

De burgemeester van NYC, Eric Adams, en de burgemeester van El Paso, Leeser, bezoeken een gebied waarvan bekend is dat asielzoekers de grens oversteken.

De burgemeester van NYC, Eric Adams, en de burgemeester van El Paso, Leeser, bezoeken een gebied waarvan bekend is dat asielzoekers de grens oversteken.
(Fabien Lévy)

De perssecretaris van Adams zei vrijdag dat de reis van de burgemeester naar El Paso “meerdere stops aan en nabij de zuidgrens van de VS” zal omvatten, aangezien de stad “te maken blijft hebben met een ongekende toestroom” van asielzoekers.

De burgemeester van NYC, Eric Adams, ontmoet geloofsleiders in de Sacred Heart Church om de grenscrisis te bespreken.

De burgemeester van NYC, Eric Adams, ontmoet geloofsleiders in de Sacred Heart Church om de grenscrisis te bespreken.
(Fabien Lévy)

Levy zei dat Adams het Office of New Americans-El Pasto County, Texas bezocht “om te leren wat ze horen van aankomende zoekers.”

“De realiteit van de situatie is dat deze migranten dingen worden beloofd voordat ze de grens oversteken die gewoon niet beschikbaar zijn”, zei Levy.

GRENSCRISIS: 3 MEISJES VERLATEN BIJ RIO GRANDE, MEXICAANSE AMBTENAREN REDDEN

Levy zei dat de burgemeester zaterdagavond in El Paso aankwam. Een bericht laat zien dat Adams en Leeser een “geïmproviseerd bezoek brengen aan een gebied waarvan bekend is dat asielzoekers de grens oversteken, evenals een gebied waar veel asielzoekers slapen”.

Levy deelde ook een video van burgemeesters Adam en Leeser die stopten bij El Paso’s Healing Garden en het gedenkteken in Walmart om respect te betuigen aan de bijna twee dozijn migranten die in 2019 zijn vermoord “tijdens een racistische schietpartij tegen immigranten”.

Een andere video van Levy laat zien dat Adams met asielzoekers spreekt buiten de Sacred Heart Church. Levy zei dat de migranten “overweldigend” hun hand opstaken om de burgemeester te vertellen dat ze willen werken.

Een paar naar verluidt verteld De New York Post ze wilden dat de burgemeester “me meenam” terug naar New York toen hem werd gevraagd wat hun boodschap aan Adams zou zijn.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Het bezoek van de burgemeester heeft vergelijkingen getrokken met het korte bezoek van president Biden aan El Paso om de grens tussen de VS en Mexico te bekijken. In een tijdsbestek van ongeveer vier uur liep de president een stuk van de grens en inspecteerde hij een drukke haven waar grensbeambten demonstreerden hoe ze voertuigen doorzochten op drugs, geld en andere smokkelwaar. Toch veel critici berispte de president voor het niet bezoeken van gebieden die het meest getroffen zijn door illegale grensoverschrijdingen.

Julia Musto van Fox News heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleNBA-legende Bill Walton, mede-auteurs van een opiniestuk over het plan om de dakloze bevolking van San Diego te verhuizen
Next articleDaniel Jones en Saquon Barkley loodsen Giants naar eerste playoff-overwinning sinds Super Bowl XLVI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.