Home Latest Headlines De Californische gouverneur Gavin Newsom zegt dat het tweede amendement ‘een zelfmoordpact...

De Californische gouverneur Gavin Newsom zegt dat het tweede amendement ‘een zelfmoordpact aan het worden is’ na de schietpartij in Monterey Park

7
0

Democratisch Gouverneur Gavin Newsom van Californië zei dat het tweede amendement “een zelfmoordpact aan het worden is” na het bloedbad dat afgelopen weekend in zijn staat plaatsvond.

Na de massale schietpartij in Monterey Park waarbij minstens 11 doden vielen, reageerde Newsom vurig tijdens een interview op maandag’s “CBS Evening News”.

“Niets hieraan is verrassend. Alles hieraan is irritant”, vertelde Newsom aan CBS’ Norah O’Donnell.

MONTEREY PARK SCHIETEN: DODENTAL STIJGT NAAR 11, NOG EEN SLACHTOFFER IN ‘ERNSTIGE TOESTAND’

Zoals O’Donnell opmerkte, heeft Californië de strengste wapenwetten van het land. Toch mikte Newsom niet op de grondwet van zijn staat, maar op de Bill of Rights.

“Ik bedoel, de Tweede amendement wordt een zelfmoordpact’, zei Newsom.

De democratische Gavin Newsom hekelde het tweede amendement als een "zelfmoord pact" tijdens een interview met CBS News-anker Norah O'Donnell.

De democratische Gavin Newsom veroordeelde het tweede amendement als een “zelfmoordpact” tijdens een interview met CBS News-anker Norah O’Donnell.
(Screenshot/CBS Nieuws)

‘Maar er zijn veel mensen in dit land die het Tweede Amendement steunen en wettige wapenbezitters zijn,’ drong O’Donnell terug.

SCHIETEN IN CALIFORNIË LAAT TEN MINSTE 7 DOOD, AMBTENAREN ZEGGEN: VERDACHTE IN BEVESTIGING

“Ja, ik heb veel respect – ik heb geen ideologische oppositie tegen iemand die redelijk en verantwoord vuurwapens bezit en achtergrondcontroles krijgt en wordt opgeleid”, antwoordde Newsom.

De Californische gouverneur Gavin Newsom is herhaaldelijk naar voren gebracht als een presidentiële hoop voor de Democraten als president Biden ervoor kiest om in 2024 geen herverkiezing na te streven.

De Californische gouverneur Gavin Newsom is herhaaldelijk naar voren gebracht als een presidentiële hoop voor de Democraten als president Biden ervoor kiest om in 2024 geen herverkiezing na te streven.
(Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images)

Newsom wordt door veel democraten gezien als een potentiële hoopvolle kandidaat voor het Witte Huis in 2024 President Biden kiest ervoor om geen herverkiezing te zoeken.

GOP INSIDERS ZEGGEN dat NEWSOM DEMOCRATEN IN 2024 NIET ZAL REDDEN ALS BIDEN ZICH UITMAAKT, ZWERT DE VLOER MET HEM TE Dweilen

Hoewel Newsom heeft gezegd dat hij Biden voor een tweede termijn zal steunen, trok hij wel wenkbrauwen op met zijn bezoek aan het Witte Huis, aangezien de president op een buitenlandse reis was met critici die grapten dat hij aankwam op 1600 Pennsylvania Avenue om “de gordijnen op te meten”.

Onderzoekers worden gezien buiten de Star Dance Studio in Monterey Park, Californië, op zondag 22 januari.

Onderzoekers worden gezien buiten de Star Dance Studio in Monterey Park, Californië, op zondag 22 januari.
(AP/Damian Dovarganes)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Vieringen van het nieuwe maanjaar op zaterdag werden tragisch nadat een schutter mensen aanviel in een dansstudio in de stad Monterey Park, ongeveer vijftien kilometer ten oosten van Los Angeles.

De dodenlijst steeg tot 11 mensen, terwijl er nog een aantal in het ziekenhuis werden opgenomen. De schutter maakte een einde aan zijn leven na een intense confrontatie met de politie. De autoriteiten hebben nog geen motief achter de aanval gevonden.

Maandag brak er weer een schietpartij in Californië uit, dit keer in Half Moon Bay, ongeveer 50 kilometer ten zuiden van San Francisco, waarbij nog eens zeven doden vielen. Er zit een verdachte vast.

Previous articleIsraeli minister visits UAE ahead of Netanyahu trip: Reports | News
Next articleService members forced to pay back signing bonuses after being fired over COVID vax: ‘Kick in the face’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.