Home Latest Headlines De gouverneur van Michigan, Whitmer, verwachtte een plan aan te kondigen om...

De gouverneur van Michigan, Whitmer, verwachtte een plan aan te kondigen om Pre-K te bieden aan alle 4-jarigen in de staat

4
0

Gretchen Whitmer, gouverneur van Michigan zal naar verwachting tijdens haar State of the State-toespraak woensdag een plan aankondigen om kleuteronderwijs te bieden aan alle 4-jarigen in Michigan in een poging gezinnen met stijgende kosten te helpen.

Het plan, dat Whitmer heeft gepusht sinds ze zich voor het eerst kandidaat stelde voor gouverneur in 2018, zou werkelijkheid kunnen worden als de Democraten voor het eerst in decennia de volledige controle over de deelstaatregering hebben.

Voortbouwend op het Great Start Readiness-programma van de staat voor risicokinderen uit gezinnen met lage inkomens, zou het voorstel ervoor zorgen dat alle 110.000 4-jarigen van de staat naar de kleuterschool kunnen gaan. Het plan zou gezinnen gemiddeld ongeveer $ 10.000 aan kosten voor kinderopvang besparen, volgens een verklaring van het kantoor van de gouverneur.

“Elke ouder weet dat een vroege start cruciaal is voor de toekomst van hun kind”, zei Whitmer in een verklaring aan The Associated Press.

Het kantoor van de gouverneur zei dat het plan de komende vier jaar zal worden uitgevoerd. Hoewel de kosten van het plan niet werden verstrekt, wordt verwacht dat Whitmer in de komende weken een voorstel voor het budget zal indienen.

MICHIGAN-GEGERING WHITMER ONTVANGINGSPLOT: CO-LEIDER KRIJGT 16 JAAR GEVANGENIS

Het begrotingsoverschot van Michigan zal naar verwachting volgend najaar $ 9,2 miljard bereiken, met $ 4,1 miljard in het schoolhulpfonds.

Voormalig Republikein Luitenant-gouverneur Brian Calley, die nu president en CEO is van de Small Business Association of Michigan, zei in een verklaring dat het plan van Whitmer “ervoor zal zorgen dat elke 4-jarige in Michigan tegen het einde van 2014 gratis voorschoolse educatie kan krijgen.” haar tweede termijn.”

President Joe Biden en andere democraten probeerden in 2021, en faalden, om universele kleuterschool – een van Biden’s campagnebeloften – voor alle staten op te nemen in het $ 3,5 biljoen “Build Back Better” -voorstel.

De gouverneur van Michigan, Gretchen Whitmer, spreekt de menigte toe tijdens de inauguratieceremonie op 1 januari 2023 in Lansing, Michigan.  Whitmer zal naar verwachting een plan aankondigen om universeel kleuteronderwijs te bieden aan alle 4-jarigen in de staat.

De gouverneur van Michigan, Gretchen Whitmer, spreekt de menigte toe tijdens de inauguratieceremonie op 1 januari 2023 in Lansing, Michigan. Whitmer zal naar verwachting een plan aankondigen om universeel kleuteronderwijs te bieden aan alle 4-jarigen in de staat.
(AP Photo/Al Goldis, Bestand)

Het volledige voorstel voor “Verlagen van MI-kosten” dat Whitmer van plan is te onthullen tijdens haar State of the State-toespraak in de Michigan House Chambers – Whitmer’s eerste persoonlijke sinds de pandemie-uitbraak in 2020 – omvat ook een eerder aangekondigde terugdraaiing van de pensioenbelasting en een aanzienlijke verhoging van de inkomstenbelastingvermindering van de staat.

Terwijl Whitmer en andere democratische leiders in de wetgevende macht plannen voor belastingverlaging aankondigden tijdens een persconferentie op 12 januari, wordt er nog steeds onderhandeld over de omvang van de verlichting in de wetgevende macht. De Senaatscommissie voor Huisvesting en Human Services heeft dinsdag een wetsvoorstel ingediend dat het Earned Income Tax Credit zou verhogen van een match van 6% van het federale krediet naar 30% en met terugwerkende kracht zou zijn tot het belastingjaar 2022.

WHITMER KIDNAPPING PLOT: 3 MANNEN VEROORDEELD VOOR STEUN AAN TERRORISTISCHE DAAD

Ook de huisrepublikeinen lijken het eens te zijn met het verhoogde belastingkrediet. Staatsvertegenwoordiger Bill G. Schuette van Midland zei in een verklaring dat hij “tevreden” is dat de senaatsdemocraten het wetsvoorstel hebben gewijzigd om met terugwerkende kracht in te gaan op het belastingjaar 2022.

Whitmer ging niet specifiek in op de Democraat van de senaat plan in haar verklaring, maar ze zei dat het verhogen van het belastingkrediet “een gemiddelde gecombineerde terugbetaling van $ 3.000 zou opleveren voor meer dan 700.000 werkende gezinnen in heel Michigan.”

Na een evenement dinsdag in Lansing vertelde Whitmer aan verslaggevers dat haar “eerste en belangrijkste doel” was om de belasting op gepensioneerden ongedaan te maken, maar zei dat er nog “veel discussie en onderhandeling” nodig is.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Whitmer zat bij de inwoners van Michigan tijdens het evenement om te bespreken hoe inflatie hen beïnvloedt. Salina Montes, een moeder van een 1-jarige, barstte in tranen uit toen ze beschreef dat ze thuis moest blijven omdat ze geen kinderopvang kon betalen.

Previous articleRwanda shoots at DR Congo army jet, says violated its airspace | Armed Groups News
Next articleGov’t mismanagement, external pressures as Arab currencies crash | Economy News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.