Home World De Iraakse premier verdedigt de aanwezigheid van Amerikaanse troepen, zegt dat het...

De Iraakse premier verdedigt de aanwezigheid van Amerikaanse troepen, zegt dat het nodig is om ISIS te bestrijden

14
0

De Iraakse premier Mohammed al-Sudani zegt dat hij een onbeperkte aanwezigheid van Amerikaanse troepen in het land steunt ISIS bestrijdenwaardoor hij op gespannen voet kwam te staan ​​met zijn aanhangers en door Iran gesteunde functionarissen.

In een recent interview met The Wall Street Journal zei Sudani VS en NAVO-troepencontingenten waren nodig om Iraakse eenheden te trainen en te helpen bij het tegengaan van ISIS, maar bleven meestal buiten de strijd.

De Iraakse premier Mohammed Shia al-Sudani en de Duitse bondskanselier (niet op de foto) geven op 13 januari 2023 een gezamenlijke persconferentie in de kanselarij in Berlijn.

De Iraakse premier Mohammed Shia al-Sudani en de Duitse bondskanselier (niet op de foto) geven op 13 januari 2023 een gezamenlijke persconferentie in de kanselarij in Berlijn.
(TOBIAS SCHWARZ/AFP via Getty Images)

“Binnen Irak hebben we geen strijdkrachten nodig”, zei Sudani. “Als er een dreiging is voor Irak, dan is het de penetratie van [ISIS] cellen door Syrië.”

Het Amerikaanse leger en zijn partnertroepen in Irak en Syrië zetten hun strijd om ISIS in 2022 te degraderen voort, waarbij ze honderden operaties uitvoerden waarbij meer dan 1.000 ISIS-strijders werden gedood of gevangengenomen. ‘

DE VROUW VAN ALABAMA DIE AANSLUITING VAN ISIS HOOPT TERUG IN DE VS TE WORDEN TOEGESTAAN

De VS en partnertroepen voerden in totaal 313 operaties tegen ISIS uit Irak en Syrië in 2022, zei het Centrale Commando van de Verenigde Staten (CENTCOM), waarbij 108 van die operaties werden uitgevoerd in Syrië en 191 in Irak. De operaties resulteerden in de detentie van in totaal 374 ISIS-strijders, 215 in Syrië en 159 in Irak. In totaal werden in 2022 ook minstens 686 strijders gedood, 466 in Syrië en minstens 159 in Syrië.

Er zijn momenteel ongeveer 2.000 Amerikaanse troepen in Irak en nog een multinationale trainingsmacht onder bevel van de NAVO. In Syrië zijn ongeveer 900 Amerikaanse troepen gestationeerd.

vertelde Soedan Het journaal hij wil dat Irak betrekkingen met de Verenigde Staten onderhoudt die vergelijkbaar zijn met die van Saoedi-Arabië en andere olie- en gasproducenten in de Perzische Golf.

“Daar streven we naar”, zei hij. “Ik zie dit niet als een onmogelijke zaak, om te zien dat Irak een goede relatie heeft met Iran en de VS”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Sudani zei dat hij van plan is ergens volgende maand een delegatie op hoog niveau naar Washington te sturen voor gesprekken met Amerikaanse functionarissen. Assistenten zeiden dat ze hoopten dat de verhuizing de weg zou effenen voor een toekomstige ontmoeting met president Biden.

Michael Lee van Fox News heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleAdvocaat in impeachment Trump prijst Biden voor omgaan met geheime documenten: ‘Volgens het boekje’
Next articleNAVO-chef hint op meer leveringen van zware wapens aan Oekraïne | NAVO Nieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.