Home World De nieuwe legerchef van Israël belooft het leger vrij te houden van...

De nieuwe legerchef van Israël belooft het leger vrij te houden van politiek

8
0

Israëls nieuwe legerleider beloofde maandag het leger politiek vrij te houden, dagen nadat zijn voorganger zich had uitgesproken tegen geplande wijzigingen in militaire operaties op de bezette Westelijke Jordaanoever.

Luitenant-generaal Herzi Halevi trad tijdens een ceremonie in Jeruzalem aan als stafchef van het leger. Hij is de eerste kolonist op de Westelijke Jordaanoever die als legerleider fungeert.

Hij volgt Aviv Kohavi op, die zich dit weekend in een reeks interviews uitsprak tegen de verdeling van het gezag van het leger, met name op de bezette Westelijke Jordaanoever. Kohavi sloot een termijn van vier jaar af.

2 PALESTIJNEN GEDOOD IN AFZONDERLIJKE GEWELDIGE CONFRONTATIES MET ISRAËLIS OP DE WESTBANK

Premier Benjamin Netanyahu heeft beloofd de controle over het militaire orgaan dat toezicht houdt op het beleid voor burgerzaken op de Westelijke Jordaanoever over te dragen aan zijn minister van Financiën, Bezalel Smotrich. Itamar Ben-Gvir, de nieuwe minister van Nationale Veiligheid van het land, krijgt het bevel over de paramilitaire grenspolitiewiens troepen opereren op de Westelijke Jordaanoever onder het gezag van het leger.

Luitenant-generaal Herzi Halevi, midden, de nieuwe legerleider in Israël, beloofde het leger van het land politiek vrij te houden.  Halevi nam zijn nieuwe post in tijdens een ceremonie in Jeruzalem.

Luitenant-generaal Herzi Halevi, midden, de nieuwe legerleider in Israël, beloofde het leger van het land politiek vrij te houden. Halevi nam zijn nieuwe post in tijdens een ceremonie in Jeruzalem.
(AP Photo/ Maya Alleruzzo, Zwembad)

Zowel Smotrich als Ben-Gvir zijn ultranationalistische leiders van de kolonistenbeweging op de Westelijke Jordaanoever.

ISRAËLISCHE WETGEVING STELT WET VOOR VOOR BIJLAGE JORDAN VALLEY-GEBIED VAN WESTBANK

In een interview met de publieke omroep Kan zei Kohavi dat “het onmogelijk is dat er in een bepaald gebied twee commandanten zullen zijn met twee verschillende instructies, een voor de grenspolitie en een voor het leger.” Hij noemde een dergelijke situatie ‘onprofessioneel en onethisch’.

Hij zei ook dat het scheiden van de civiele administratie van het ministerie van Defensie op de Westelijke Jordaanoever en de commandostructuur van het leger “schade zou kunnen aanrichten” voor zowel Israëli’s als Palestijnen. Hij vertelde Kan dat benoemingen in het burgerlijk bestuur moeten worden gemaakt door de stafchef, in plaats van door politici, en “zonder enige externe overwegingen, en zeker geen politieke overwegingen”.

Israël veroverde de Westelijke Jordaanoever, samen met Oost-Jeruzalem en de Gazastrook, in de oorlog in het Midden-Oosten van 1967. De Palestijnen zoeken alle drie de gebieden voor een toekomstige onafhankelijke staat.

Ongeveer 500.000 Israëliërs wonen in nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever die door het grootste deel van de internationale gemeenschap als illegaal worden beschouwd. Het burgerlijk bestuur is verantwoordelijk voor het beleid dat van invloed is op zowel de nederzettingen als de meer dan 2,5 miljoen Palestijnen die in het gebied wonen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Halevi verwees terloops naar de controverse en zei in zijn inaugurele rede dat hij “zou houden het leger unitairezakelijk, moreel en professioneel, verstoken van alle overwegingen die geen veiligheid zijn.”

Previous articleDe herstelbetalingscommissie van San Fran stelt $ 5 miljoen voor aan elke zwarte oude ingezetene, totale kwijtschelding van schulden
Next articleCA-politie schiet gewapende verdachte dood die een minderjarige gijzelde

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.