Home Latest Headlines De nieuwe senator van Missouri belooft de ‘overijverige’ regering Biden te bestrijden

De nieuwe senator van Missouri belooft de ‘overijverige’ regering Biden te bestrijden

5
0

Eric Schmitt, de voormalige procureur-generaal van Missouri die de eerste rechtszaak tegen de regering-Biden leidde, wegens vermeende samenzwering met Big Tech om spraak te censureren, belooft dezelfde “vechtlust” te brengen als eerstejaars senator naar het 118e congres.

“Ik ben er vast van overtuigd dat het eerste amendement een kloppend hart is van de grondwet dat fundamentele menselijke expressie beschermt”, vertelde Schmitt aan Fox News Digital.

“En in dit land geloven we in individuele rechten, en we geloven dat mensen hun mening kunnen uiten zonder dat de overheid of het regime hen censureert of hen vertelt wat ze wel en niet mogen zeggen. Dus ik neem dat aan dezelfde vechtlust voor de Senaat, waar die ook heen leidt.”

Schmitt, die vier jaar lang de hoogste aanklager van de Show Me State was, stapt in de zetel van Republikeinse senator. Roy Blunt, die met pensioen ging.

HAKEEM JEFFRIES GEEFT BIDEN PASS OVER VERKEERDE BEHANDELING VAN GECLASSIFICEERDE DOC’S: ‘NIET OPZETTELIJK’

Eric Schmitt, R-Mo., belooft een "vechtlust" naar Capitol Hill.

Eric Schmitt, R-Mo., zweert een “vechtlust” naar Capitol Hill te brengen.
(Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images)

Tijdens zijn ambtstermijn als procureur-generaal, Schmitt leidde een baanbrekend proces tegen de regering-Biden, waarin werd beweerd dat topambtenaren samenspanden met Big Tech-bedrijven om onder meer bepaalde toespraken over COVID-19, de werkzaamheid van maskers en het Hunter Biden-laptopverhaal te onderdrukken.

Schmitt zegt dat de verantwoordelijkheid voor dat soort vermeende “enorme censuurondernemingen” een focus zal blijven van zijn werk op Capitol Hill.

“In welke commissies ik ook zit, welke wetgeving dan ook, dat zal essentieel zijn om die individuele rechten en vrijheden te beschermen en achter een overijverige en aanmatigende en te verreikende federale regering aan te gaan”, zei hij.

FBI ONTMOETE WEKELIJKS MET GROTE TECH VOORUITGANG VAN DE VERKIEZING VAN 2020, GEtuigt AGENT

De opdrachten van de commissie moeten nog worden vastgesteld, maar de senaat komt op 23 januari bijeen, kort daarna zal over die opdrachten worden beslist door de leiding van de senaat.

Op deze bestandsfoto van 6 augustus 2020 spreekt de procureur-generaal van Missouri, Eric Schmitt, tijdens een persconferentie in St. Louis.

Op deze bestandsfoto van 6 augustus 2020 spreekt de procureur-generaal van Missouri, Eric Schmitt, tijdens een persconferentie in St. Louis.
(AP Photo/Jeff Roberson, Bestand)

Schmitt wil ook wat hij noemt de ‘administratieve staat’ ontmantelen, federale regels en voorschriften die zijn ingesteld door agentschappen zonder federaal toezicht.

“Ik denk dat we de administratieve staat fundamenteel moeten ontmantelen. Het was nooit de bedoeling van de oprichters dat een stel niet-gekozen mensen zoveel macht zouden hebben en aan niemand verantwoording hoeven af ​​te leggen”, zei hij.

Tactisch zegt Schmitt dat hij wetgeving wil opleggen die zegt dat bureaus voor elke nieuwe regel meerdere andere regels en voorschriften moeten intrekken.

FAUCI BEWEERDE DAT HIJ GEEN BEPAALDE E-MAIL HEEFT ‘HERINNERD’: ERIC SCHMITT

“Het zou sommige van deze regels en voorschriften die, als ze ooit een doel hadden, hebben overleefd, uit de boeken halen, en innovatie, vindingrijkheid en mensen die hun dromen nastreven in de weg staan”, zei hij.

Schmitt is een van sommigen de Republikeinse politici die zich tijdens de tussentijdse verkiezingen verzette tegen Mitch McConnells leiderschap van de Republikeinse minderheid in de Senaat. Ondanks een uitdaging van Rick Scott, R-Fla., Werd McConnell opnieuw verkozen tot minderheidsleider van de Senaat, waarmee hij de langstzittende partijleider in de geschiedenis van de Senaat werd.

Als procureur-generaal leidde de linkse Schmitt een eerste rechtszaak in zijn soort tegen de regering-Biden, wegens vermeende samenzwering met Big Tech-platforms om spraak te onderdrukken.

Als procureur-generaal leidde de linkse Schmitt een eerste rechtszaak in zijn soort tegen de regering-Biden, wegens vermeende samenzwering met Big Tech-platforms om spraak te onderdrukken.
(Chip Somodevilla/Getty Images)

Schmitt zegt dat onenigheid over leiderschap tijdens zijn ambtstermijn niet centraal zal staan.

“Ik zal altijd de kiezers in gedachten houden die me hierheen hebben gestuurd en wat ze wilden. Ze wilden een vechter. Ze wilden een kampioen voor de dingen waar ze om geven. in Missouri‘, aldus Schmitt.

Een van die dingen, zegt Schimtt, is het bestrijden van inflatie.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Hoge inflatie … het is niet een of andere daad van God, zoals een orkaan. Daar is een formule voor’, zei hij. ‘En het blijkt dat als je biljoenen en biljoenen en biljoenen dollars uitgeeft die je niet hebt en de binnenlandse energievoorziening afsnijdt, de prijzen voor alles omhoog gaan.

“En dus ga ik elke dag vechten voor die werkende gezinnen, en ik zal werken met iedereen die dezelfde waarden en intenties deelt. En ik ga werken om echt slechte wetgeving te blokkeren die het mensen moeilijker maakt om te bereiken hun dromen.”

Previous articleDe Oekraïense Zelenskyy vraagt ​​zich af of Poetin ‘nog leeft’, verzekert Moskou van wel
Next articleWat gebeurt er in Peru na weken van gewelddadige protesten? | Politiek nieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.