Home Politics De Pennsylvania-democraat Josh Shapiro legt de ambtseed af om de 48e gouverneur...

De Pennsylvania-democraat Josh Shapiro legt de ambtseed af om de 48e gouverneur van de staat te worden

13
0

Democraat Josh Shapiro legde dinsdag de ambtseed af om de 48ste gouverneur van Pennsylvania te worden.

Shapiro, 49, neemt het roer over in de op vier na dichtstbevolkte staat van het land en heeft meer ervaring in de deelstaatregering dan al zijn recente voorgangers, waaronder zes jaar als verkozen procureur-generaal van Pennsylvania en zeven jaar als wetgever.

Opperrechter Debra Todd legde de eed af op een podium achter het sierlijke Capitool in Harrisburg, met de Amerikaanse senatoren Bob Casey en John Fetterman, ex-gouverneurs, leden van het Congres en enkele duizenden anderen gebundeld tegen de koude winterdag.

“Ik voel me nederig om vandaag voor u te staan ​​als de 48e gouverneur van Pennsylvania”, zei Shapiro aan het begin van zijn 23 minuten durende toespraak met zijn vrouw en vier kinderen in de buurt. “Langs de kronkelige weg die tot dit moment heeft geleid, ben ik gegrondvest in mijn geloof en familie.”

Shapiro volgt de democratische gouverneur Tom Wolf met een beperkte ambtstermijn op en is de eerste gouverneur van Pennsylvania sinds 1966 die wordt gekozen om een ​​lid van zijn eigen partij op te volgen.

DEMOCRAAT JOSH SHAPIRO WORDT DE 48STE GOUVERNEUR VAN PENNSYLVANIA TIJDENS DE INAUGURALE VIERING VAN DINSDAG

Op het podium met Shapiro waren iets meer dan een dozijn mensen die hij had uitgenodigd – waaronder overlevenden van seksueel misbruik van kinderen, ouders van kinderen die zijn omgekomen door wapengeweld en de weduwen van twee staatstroepen die zijn omgekomen tijdens hun plicht – die volgens assistenten zijn werk als procureur-generaal symboliseren en zijn tweeledige beleidsdoelen als gouverneur.

‘Je verhalen, je moed zijn me bijgebleven,’ zei Shapiro terwijl hij ze toesprak. “En ze zullen me elke dag motiveren als ik jullie gouverneur ben.”

Shapiro heeft in zijn toespraak geen specifieke beleidsdoelen uiteengezet. Maar hij benadrukte thema’s die hij voor en na de verkiezingen heeft ontwikkeld: dat kiezers democratie en tolerantie omarmen, extremisme en haat afwijzen en hun leiders vragen hun rechten te beschermen en vooruitgang te boeken op het gebied van belangrijke levenskwaliteitskwesties.

Josh Shapiro wordt op 17 januari 2023 in Harrisburg buiten het Capitool beëdigd als de 48e gouverneur van Pennsylvania.

Josh Shapiro wordt op 17 januari 2023 in Harrisburg buiten het Capitool beëdigd als de 48e gouverneur van Pennsylvania.
(AP Foto/Matt Rourke)

“Dit is het moment om ons te verenigen achter de verenigende kracht van drie simpele waarheden die onze natie de afgelopen tweeënhalve eeuw hebben ondersteund: dat we bovenal, voorbij alle tijdelijke politieke meningsverschillen, onze vrijheid waarderen, we koester onze democratie en we houden van dit land”, zei Shapiro.

Een uur voor de openingsceremonie kwamen Shapiro’s vrienden en aanhangers, de politieke elite en velen die in de nieuwe regering zullen werken samen in de Senaatskamer om getuige te zijn van de beëdiging van de democraat Austin Davis, 33, als Pennsylvania’s eerste zwarte luitenant-gouverneur.

DEMOCRAAT JOSH SHAPIRO ONTVANGT EXTRA STEUN VAN REPUBLIKEINEN IN PENNSYLVANIA GUBERNATORIAL RACE

Shapiro neemt de touwtjes in handen van een uitgestrekte deelstaatregering – ze heeft ongeveer 80.000 werknemers in dienst en verwerkt meer dan $ 100 miljard per jaar aan staats- en federaal geld – die miljarden in reserve heeft en een sterker dan gebruikelijke economie voor de langzaam groeiende staat.

Maar hij gaat ook de straat oversteken van het kantoor van de procureur-generaal naar de executive suite in het Capitool, zelfs nu het Huis van Afgevaardigden verlamd is door een partijdige strijd om controle en Republikeinse wetgevers proberen de speelruimte van de uitvoerende macht weg te nemen om regels vast te stellen.

Shapiro zelf heeft tweepartijen gepredikt en benadrukte zijn steun van onafhankelijken en republikeinen bij de verkiezingen toen hij een krachtige overwinning van 15 procentpunten behaalde op de extreemrechtse Republikeinse kandidaat, staatssenator Doug Mastriano.

Voor ten minste de komende twee jaar moet elke nieuwe wet onder Shapiro een GOP-stempel van goedkeuring hebben, gezien de Republikeinse meerderheid met zes zetels in de senaat.

Daartoe heeft Shapiro geprobeerd radioactieve politieke kwesties te vermijden, het midden te houden bij verschillende diepgewortelde beleidsgevechten en verschillende Republikeinen in dienst te nemen voor zijn kabinet.

Van de senaat ranking RepublikeinSenaatsvoorzitter Pro Tempore Kim Ward, R-Westmoreland, zei dat de toespraak van Shapiro “behoorlijk tweeledig” klonk.

“Ik denk dat dat heel belangrijk is, want zo gaan we regeren met de Republikeinse Senaat en het Democratische Huis en de gouverneur”, zei Ward.

Shapiro zal later deze week ethische bevelen voor zijn administratie ondertekenen, zeggen assistenten, en zal spreken voor een gezamenlijke zitting van de wetgevende macht wanneer hij zijn eerste begrotingsplan op 7 maart presenteert.

Shapiro nam dinsdag ook ontslag als procureur-generaal en liet de leiding over aan zijn plaatsvervanger van zes jaar, Michelle Henry, 54, een officier van justitie uit Bucks County die Shapiro van plan is te nomineren om de laatste twee jaar van zijn ambtstermijn te vervullen.

Shapiro, een vrome jood, koos een stapel van drie joodse bijbels uit om zijn eed af te leggen, waarbij religieuze tolerantie een prominent onderdeel van het evenement werd, waarbij leden van verschillende religies vooraf een bezwering uitspraken.

Een daarvan was een familiebijbel; de tweede was van de Tree of Life Synagogue in Pittsburgh, waar een schutter in 2018 11 gelovigen doodde bij de dodelijkste antisemitische aanval in de geschiedenis van de VS; en de derde was een door het leger uitgegeven boekdeel gedragen door Herman Hershman uit Philadelphia op D-Day in 1944.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

De inhuldiging culmineerde in een uitverkocht feest van $ 50 per kaartje in Rock Lititz Studios in Lititz, waar honderden optredens van rappers Wiz Khalifa en Meek Mill, singer-songwriter Smokey Robinson en indierockband Mt. Joy werden bekeken.

De evenementenruimte was gedrapeerd in tinten rood en blauw licht en decor voordat Shapiro – geïntroduceerd door Mill – later op de avond tevoorschijn kwam met de nieuwe luitenant-gouverneur. Schreeuwend over de menigte heen noemde hij het een nacht om Pennsylvania te vieren“een plek waar we geloven in kansen, een plek waar we geloven in echte vrijheid.”

‘En mensen, we kunnen niet wachten om morgen voor jullie aan de slag te gaan,’ zei Shapiro. “Laten we doorgaan, iedereen.”

Previous articleEen middelbare scholier uit New Hampshire sterft na een ski-ongeluk in Gunstock Mountain Resort
Next articleVoormalig directeur atletiek Cornell scheurt NIL: ‘Een absolute ramp’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.