Home Politics De rechtbank van Pennsylvania beslist dat er op 7 februari speciale verkiezingen...

De rechtbank van Pennsylvania beslist dat er op 7 februari speciale verkiezingen worden gehouden om de vacatures in het staatshuis op te vullen

14
0

Een rechtbank in Pennsylvania oordeelde vrijdag dat er volgende maand speciale verkiezingen zullen worden gehouden om drie vacatures in de districten van het Democratisch leunend Huis te vervullen, waarbij partijdige controle over de kamer op het spel staat.

Een driekoppig panel van de Commonwealth Court koos de kant van de Democratische vloerleider van het Huis, vertegenwoordiger Joanna McClinton uit Philadelphia, die op 7 februari was verhuisd om alle drie de Allegheny County-zetels samen te bezetten.

De beslissing was een verlies voor Rep. Bryan Cutler, de republikein van Lancaster die aan het hoofd staat van zijn caucus in het Huis, en wiens rechtszaak tot doel had twee van de speciale verkiezingen uit te stellen tot de voorverkiezingen in mei.

De bestelling ondertekend door Democratische rechter Michael Wojcikdie niet kwam met een mening die de redenering volledig uiteenzette, zei dat Cutler niet bewees dat hij een duidelijk recht heeft op wat hij zocht of dat het bevel dat hij wilde in het algemeen belang was.

Wojcik schreef dat hij het eens was met het argument van McClinton dat Cutler de rechtbank vroeg om kwesties aan te pakken die niet geschikt zijn voor de rechtbanken.

PENNSYLVANIA GOV.-VERKOZEN JOSH SHAPIRO SELECTEERT LEIDERS VAN PARKEN, LANDBOUWAGENTSCHAPPEN

De rechter zei dat Cutler uitspraken zocht over “niet-gerechtvaardigde politieke kwesties over welke partij in het Huis van Afgevaardigden de meerderheid heeft en, gelijktijdig, wie in het Huis van Afgevaardigden de bevoegdheid heeft om op te treden als meerderheidsleider” en verkiezingsbevelen uitvaardigde in de tussenliggende periode tussen het einde van de laatste tweejarige wetgevende zitting op 30 november en de start van de huidige zitting eerder deze maand.

Het Pennsylvania State Capitol is te zien op 14 december 2020 in Harrisburg, Pennsylvania.  Een rechtbank in Pennsylvania oordeelde dat er op 7 februari 2023 samen speciale verkiezingen zullen worden gehouden om drie vacatures in de districten van het State House te vervullen.

Het Pennsylvania State Capitol is te zien op 14 december 2020 in Harrisburg, Pennsylvania. Een rechtbank in Pennsylvania oordeelde dat er op 7 februari 2023 samen speciale verkiezingen zullen worden gehouden om drie vacatures in de districten van het State House te vervullen.
(AP Photo/Matt Slocum, Bestand)

Cutler bracht een verklaring uit waarin hij de rechtbank beschuldigde van het negeren van elementaire wiskunde en eerdere wetten.

“In plaats van een geschil op te lossen waarvan het antwoord op basis van de cijfers vanzelfsprekend was, koos de rechtbank de weg van de minste weerstand en verzwakte daarmee de fundamenten van onze republiek en het geloof in de rechtsstaat”, zei hij.

De perssecretaris van McClinton gaf een verklaring af waarin hij de beslissing ‘goed nieuws noemde voor de bijna 200.000 inwoners van Allegheny County die momenteel niet vertegenwoordigd zijn in de staats huis.”

PENNSYLVANIA GOV.-VERKOZEN JOSH SHAPIRO NOMINEERT KHALID MUMIN ALS SECRETARIS VAN ONDERWIJS

Democraten wonnen 102 zetels bij de verkiezingen in november, maar een van hun herkozen zittende leden stierf in oktober aan kanker en twee anderen namen ontslag in december omdat ze ook voor hogere functies waren gekozen.

Tijdens een discussiesessie deze week vertelden functionarissen van Allegheny County de rechters dat de voorbereidingen in volle gang waren om de drie speciale verkiezingen op 7 februari te houden, met stembiljetten die klaar waren om te worden gedrukt en de meeste stembureaus en verkiezingsmedewerkers aanwezig waren.

Cutler had er eerder mee ingestemd om de zetel van wijlen Rep. Tony DeLuca op 7 februari te bezetten, maar wilde enkele maanden wachten om speciale verkiezingen te houden voor districten die het meest recentelijk werden vertegenwoordigd door voormalig Rep. Austin Davis, die volgende week zal worden beëdigd als luitenant-gouverneur , en inmiddels eerstejaars US Rep. Summer Lee.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Door de drie vacatures hebben de Republikeinen een tijdelijke meerderheid van 101 tegen 99, maar de GOP kan later deze maand een lid verliezen. Republikeinse afgevaardigde Lynda Schlegel Culver uit Northumberland County hoopt een speciale verkiezing van de senaat te winnen en een zetel te bezetten die voor het laatst werd bekleed door John Gordner, een Republikein die tussentijds aftrad om senaatsadvocaat te worden.

De enge partijdige inzinking in het Huis leidde vorige week tot de verkiezing van Rep. Mark Rozzi, D-Berks, als een zelfbenoemde onafhankelijke spreker, op basis van alle Democratische stemmen en 16 Republikeinen.

Rozzi maakte donderdag de samenstelling bekend van een groep van zes staatsvertegenwoordigers, drie van elke partij, die hem zullen adviseren over mogelijke regels voor de sessie van 2023-24. De Speaker’s Workgroup to Move Pennsylvania Forward zal streven naar “een tweeledige overeenkomst om een ​​einde te maken aan de patstelling in het Huis”, zei het kantoor van Rozzi bij de aankondiging dat het dinsdag met zijn werk zal beginnen.

Previous articleGasleiding tussen Litouwen en Letland ontploft | Nieuws
Next articleFrene Ginwala: eerste democratische S-Afrikaanse parlementsvoorzitter sterft | Nieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.