Home Latest Headlines De republikeinen Gaetz en MTG slaan de handen in elkaar op Twitter...

De republikeinen Gaetz en MTG slaan de handen in elkaar op Twitter terwijl het kwaad bloed van de luidsprekerstrijd in het Huis voortduurt

15
0

Hetzelfde slechte bloed kan nog steeds voortduren tussen vertegenwoordigers Matt Gaetz uit Florida en Marjorie Taylor Greene uit Georgia over de langdurige strijd om de sprekers in het Huis die de benoeming van Kevin McCarthy.

De wetgevers wisselden weerhaken uit tijdens een heen en weer op Twitter nadat Greene de lof van haar collega leek af te wijzen voor het terugkrijgen van commissieopdrachten nadat ze van de commissie was ontdaan Democratisch gecontroleerd congres in 2021.

DOSSIER: Rep. Marjorie Taylor Greene, R-Ga., en Rep. Matt Gaetz, R-Fla., Zijn te zien op de House-verdieping tijdens een stemming waarbij House Republican Leader Kevin McCarthy, R-Calif., niet genoeg kreeg stemmen om voorzitter van de Tweede Kamer te worden op donderdag 5 januari 2023.

DOSSIER: Rep. Marjorie Taylor Greene, R-Ga., en Rep. Matt Gaetz, R-Fla., Zijn te zien op de House-verdieping tijdens een stemming waarbij House Republican Leader Kevin McCarthy, R-Calif., niet genoeg kreeg stemmen om voorzitter van de Tweede Kamer te worden op donderdag 5 januari 2023.
(Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images)

“Bravo @mtgreenee! Ze gaat geweldig werk doen voor de mensen in de belangrijkste commissies die ze heeft VERDIEND”, twitterde Gaetz woensdag. Hij citeerde een regel uit een blogpost die luidde: “Rep. MTG van Georgia is terug op commissieopdrachten nu Republikeinen het Huis hebben ingenomen en de door Rep. Gaetz geleide opstand wat staal in McCarthy’s ruggengraat heeft gezet.”

Greene reageerde op de tweet door House Speaker Kevin McCarthy en de [House Republican Steering Committee] “om op mij te stemmen in de commissies die ik had aangevraagd op het inzendingsformulier dat de meesten van ons hebben ingevuld.”

KWETSBARE DEM-GOUVERNEUR VERSTEEKT DOOR UITDAGERS VOOR AFWIJZING VAN RECORDVERZOEK OVER COVID-SLUITINGEN

Vervolgens hekelde ze Gaetz omdat hij eerder deze maand de stemming van de spreker in het Huis van Afgevaardigden had uitgesteld. Gaetz was een van de 20 House Republikeinen die herhaaldelijk weigerden McCarthy voor te dragen als House Speaker. Hij won uiteindelijk en nam de rol op zich na de 15e stemming en vier dagen stemmen.

“Jammer dat we weken achterlopen nadat je een week bezig was om MTV van 5 naar 1 te krijgen”, zei Greene tegen Gaetz op Twitter, verwijzend naar McCarthy’s concessie om de drempel te verlagen die nodig is voor een “motie om de stoel te verlaten” – een parlementaire gok. dat dwingt een stemming over het behouden van de spreker.

BESTAND: Huisvoorzitter Kevin McCarthy, R-Calif., houdt op donderdag 12 januari 2023 een persconferentie in de US Capitols Statuary Hall.

BESTAND: Huisvoorzitter Kevin McCarthy, R-Calif., houdt op donderdag 12 januari 2023 een persconferentie in de US Capitols Statuary Hall.

De democratische voormalige voorzitter van het Huis, Nancy Pelosi, had een regelwijziging doorgevoerd die vereist dat alleen een lid van de leiding van het Huis een motie kan indienen om te vertrekken.

Greene verklaarde zichzelf een “leidende MAGA-stem in het Congres”, eraan toevoegend dat ze uitkijkt naar haar nieuwe commissieopdrachten.

Gaetz antwoordde dat de Republikeinen andere concessies hadden gekregen, maar zei dat hij “enthousiast was over de [motion to vacate] is terug naar de pre-Pelosi-standaard. Absoluut de moeite waard!”

GAETZ INTRODUCEERT ‘SCHAF DE ATF-WET AF’ NA UITSLUITING TEGEN STABILISEERBEUGELS

“Wij, het Volk, zullen in betere handen zijn als MTG de corrupte Biden Admin verantwoordelijk houdt via commissiediensten”, zei Gaetz. “Ik ben er zo voor.”

Greene vuurde terug naar Gaetz en merkte op dat “het pakket met regels helemaal niet veranderde van 1 januari tot 6 januari, behalve dat MTV van 5 naar 1 ging. “Letterlijk iedereen kan ze online lezen en dat zien. Alle substantiële onderhandelingen vonden plaats in conferentie- en 5 familiesbijeenkomsten vóór de 15 stembiljetten die op 3 januari begonnen.”

McCarthy uiteindelijk won de voorzittershamer na het doen van concessies aan Republikeinen in de House Freedom Caucus, inclusief opdrachten op belangrijke commissieplekken.

Rep. Matt Gaetz, R-Fla., Praat met Rep. Kevin McCarthy, R-Calif., nadat Gaetz gestemd heeft "Cadeau" in de Kamer van het Huis terwijl het Huis voor de vierde dag bijeenkomt om een ​​spreker te kiezen en het 118e congres bijeen te roepen in Washington, vrijdag 6 januari 2023.

Rep. Matt Gaetz, R-Fla., Praat met Rep. Kevin McCarthy, R-Calif., nadat Gaetz “aanwezig” heeft gestemd in de House Chamber terwijl het House voor de vierde dag bijeenkomt om een ​​spreker te kiezen en het 118e congres bijeen te roepen in Washington, vrijdag 6 januari 2023.
(AP Foto/Alex Brandon)

Fox News bevestigde dat McCarthy House Freedom Caucus holdout Reps. Lauren Boebert, R-Colo., Scott Perry, R-Pa., Byron Donalds, R-Fla., En eerstejaars Anna Paulina Luna, R-Fla., in de toezichtscommissie heeft geplaatst .

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Bovendien zullen Gaetz, Andy Biggs, R-Ariz., en Chip Roy, R-Texas, allemaal blijven dienen in de Judiciary Committee, geleid door voorzitter Jim Jordan, R-Ohio.

Fox News Digital heeft contact opgenomen met de kantoren van Gaetz en Greene voor commentaar.

Kelly Laco en Brianna Herlihy van Fox News hebben bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleJosh Allen van Bills zegt dat de persconferentie van Tom Brady ‘een beetje te sentimenteel was naar mijn smaak’
Next articleAmerikaanse senator roept op tot onderzoek naar massasurveillance door wetshandhavers | Overheidsnieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.