Home World De Russische Medvedev zegt dat de Japanse premier zichzelf moet opensnijden |...

De Russische Medvedev zegt dat de Japanse premier zichzelf moet opensnijden | Oorlogsnieuws Rusland-Oekraïne

14
0

Voormalig president die ooit werd gezien als een hervormer, heeft zichzelf opnieuw uitgevonden als een aartshavik sinds Rusland vorig jaar Oekraïne binnenviel.

De voormalige Russische president Dmitry Medvedev heeft de Japanse premier Fumio Kishida beschuldigd van schandelijke onderdanigheid aan de Verenigde Staten en stelde voor dat hij zichzelf ritueel zou opensnijden.

Het was de laatste in een lange reeks schokkende en provocerende uitspraken van Medvedev, die ooit werd gezien als een westers georiënteerde hervormer, maar zichzelf opnieuw heeft uitgevonden als een aartshavik sinds Rusland vorig jaar Oekraïne binnenviel.

Sprekend op een persconferentie in Washington op zaterdag, een dag na een top met de Amerikaanse president Joe Biden op vrijdag maakte Kishida geen melding van de opmerking van Medvedev en werd er niet naar gevraagd.

Japanse functionarissen die met Kishida reisden, reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar en in Japan was niemand onmiddellijk beschikbaar voor commentaar op de opmerkingen in de ambtswoning van de premier of het ministerie van Buitenlandse Zaken buiten de normale werkuren.

Fumio Kishida en Joe Biden
De Amerikaanse president Joe Biden heeft een bilaterale ontmoeting met de Japanse premier Fumio Kishida [Jonathan Ernst/Reuters]

Medvedev is een prominente bondgenoot van president Vladimir Poetin, die fungeert als plaatsvervangend voorzitter van de Russische Veiligheidsraad en van een orgaan dat toezicht houdt op de defensie-industrie.

Hij reageerde op een ontmoeting op vrijdag tussen Kishida en Biden, waarna de twee leiders een gezamenlijke verklaring aflegden waarin stond: “We verklaren ondubbelzinnig dat elk gebruik van een kernwapen door Rusland in Oekraïne een daad van vijandigheid tegen de mensheid zou zijn en niet te rechtvaardigen in hoe dan ook.”

Op zaterdag zei Kishida dat de G7-top van grote geïndustrialiseerde landen in Hiroshima in mei blijk zou moeten geven van een sterke wil om de internationale orde en rechtsstaat te handhaven na de Russische invasie van Oekraïne.

Medvedev zei dat de nucleaire verklaring “paranoia” jegens Rusland getuigde en “de herinnering verraadde aan honderdduizenden Japanners die werden verbrand in het nucleaire vuur van Hiroshima en Nagasaki”. overgave aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

In plaats van hiervoor berouw van de VS te eisen, had Kishida laten zien dat hij “slechts een dienstknecht van de Amerikanen” was.

Hij zei dat dergelijke schaamte alleen kon worden weggewassen door het plegen van “seppuku” – een vorm van zelfmoord door opensnijden van de ingewanden, ook bekend als “hara-kiri” – tijdens een vergadering van het Japanse kabinet na de terugkeer van Kishida.

Sinds de Russische invasie van Oekraïne heeft Medvedev herhaaldelijk gewaarschuwd dat westerse inmenging in de crisis zou kunnen leiden tot een nucleaire oorlog, en heeft hij de Oekraïners “kakkerlakken” genoemd, in de taal die volgens Kiev openlijk genocidaal is.

Poetin heeft gezegd dat het risico van een nucleaire oorlog toeneemt, maar hield vol dat Rusland niet “gek geworden is” en dat het zijn eigen nucleaire arsenaal ziet als een puur defensief afschrikmiddel.

Previous articleSådan gør du brug af Google Flights
Next articleMcCarthy komt op gang terwijl de Republikeinse meerderheid in de eerste week productief wordt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.