Home World De VS leiden wapens van Zuid-Korea naar Oekraïne om

De VS leiden wapens van Zuid-Korea naar Oekraïne om

6
0

Het Pentagon heeft zijn in Zuid-Korea gestationeerde troepen gevraagd om apparatuur naar Oekraïne te sturen om het te helpen in de oorlog tegen Rusland Fox News bevestigde donderdag.

Twee functionarissen van defensie zeiden dat de Pentagon had gevraagd De VS dwingt Korea (USFK) om 155 mm houwitserartillerie-munitie te sturen die waarschijnlijk naar Oekraïne zou worden gestuurd na eerst door Duitsland te zijn overgebracht.

De VS “zoekt onder elke steen” naar munitie, vertelde een functionaris aan Fox News.

Oekraïense militairen vuren een gesleepte houwitser af in het oosten van Oekraïne.  Deze foto mag niet worden verspreid in de Russische Federatie.

Oekraïense militairen vuren een gesleepte houwitser af in het oosten van Oekraïne. Deze foto mag niet worden verspreid in de Russische Federatie.
(Anna Opareniuk/ Ukrinform/Future Publishing via Getty Images)

ZELENSKYY VAN OEKRAÏNE VRAAGT OF POETIN ‘NOG IN LEVEN’ IS, MOSKOU VERZEKERT DAT HIJ IS

De woordvoerder van het ministerie van Defensie (DOD), luitenant-kolonel Marty Meiners, heeft geen details over de overdracht van uitrusting bevestigd, maar zei dat de verhuizing geen afbreuk zou doen aan de regionale paraatheid van de VS in en rond Zuid-Korea.

“Elke mogelijke verkoop of overdracht van apparatuur zal nauwgezet worden geëvalueerd ten opzichte van de huidige en toekomstige VS en [Republic of Korea] militaire paraatheidsvereisten op het schiereiland, en zal geen afbreuk doen aan onze defensieve houding of reactievermogen tegen regionale bedreigingen, “zei Meiners.

USFK-woordvoerder, kolonel Isaac Taylor, herhaalde dit en zei dat het verstrekken van wapens aan Kiev van de US Forces Korea (USFK) “nul impact” zou hebben op de Amerikaanse operaties en haar vermogen om haar “ijzersterke inzet voor de verdediging” van Zuid-Korea uit te voeren.

“Het lijdt geen twijfel dat we klaar blijven om ‘vannacht te vechten'”, voegde hij eraan toe.

De aankondiging komt slechts enkele dagen nadat rapporten opdoken waaruit bleek dat de VS ook duizenden artilleriegranaten had overgebracht wapenvoorraden in Israël naar Oekraïne.

Noch Israël noch Zuid-Korea hebben Oekraïne defensieve hulp verleend sinds het begin van de oorlog, hoewel de bezorgdheid is toegenomen dat Rusland zou kunnen beweren dat Seoel en Jeruzalem hun belofte hebben geschonden om Amerikaanse troepen toe te staan ​​wapens uit hun voorraden over te hevelen, meldde The New York Times eerder. deze week.

Medici van het Oekraïense leger vervoeren op 12 januari 2023 een gewonde soldaat naar een ziekenhuis aan de Donbass-frontlinie in Donetsk, Oekraïne.

Medici van het Oekraïense leger vervoeren op 12 januari 2023 een gewonde soldaat naar een ziekenhuis aan de Donbass-frontlinie in Donetsk, Oekraïne.
(Diego Herrera Carcedo/Anadolu Agency via Getty Images)

RUSLAND MEDVEDEV WAARSCHUWT VOOR NUCLEAIRE FALLOUT ALS RUSLAND VERSLAGD WORDT DOOR NAVO-WAPENS IN OEKRAÏNE

Het verzoek van USFK komt bovenop een afzonderlijke verkoop van 100.000 155 mm-artilleriegranaten van Zuid-Korea aan de VS, die de VS vervolgens naar Oekraïne zullen sturen – een deal die al bijna een jaar in de maak is, bevestigden defensiefunctionarissen donderdag.

De drang om meer wapens naar Oekraïne te krijgen komt omdat Rusland naar verluidt heeft geprobeerd zijn leger uit te breiden tot 1,5 miljoen soldaten en zijn oorlogsinspanningen in Oost-Oekraïne te versterken.

Het Britse ministerie van Defensie oordeelde donderdag dat Rusland mogelijk ook T-14-tanks naar Oekraïne wil transporteren nadat Russische media eind december meldden dat Moskou oefeningen hield met de tanks in Zuid-Rusland.

Hoewel het ministerie ook de onbetrouwbaarheid van de tanks opmerkte en zei dat de stap om deze voertuigen naar Oekraïne te sturen “waarschijnlijk in de eerste plaats voor propagandadoeleinden zou zijn”.

Oekraïense tankers voeren onderhoud uit aan hun tanks aan de frontlinie van Donbass terwijl de militaire mobiliteit binnen de Russisch-Oekraïense oorlog op 18 januari 2023 voortduurt.

Oekraïense tankers voeren onderhoud uit aan hun tanks aan de frontlinie van Donbass terwijl de militaire mobiliteit binnen de Russisch-Oekraïense oorlog op 18 januari 2023 voortduurt.
(Diego Herrera Carcedo/Anadolu Agency via Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Het ministerie zei dat “de productie waarschijnlijk slechts in de lage tien ligt” en merkte op dat Russische commandanten “het voertuig waarschijnlijk niet zullen vertrouwen in de strijd”.

Oekraïne heeft zijn westerse bondgenoten herhaaldelijk om tanks gevraagd.

Previous articleDeSantis takes aim at Biden over handling of documents
Next articleUS unemployment claims fall unexpectedly, housing remains tight | Business and Economy News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.