Home World Debat in Spanje over regionale beperkingen op abortusrechten

Debat in Spanje over regionale beperkingen op abortusrechten

15
0

De verhuizing van een regionale regering naar abortusrechten beperken In een groot deel van Midden-Spanje laaide vrijdag het debat over de kwestie opnieuw op in het Zuid-Europese land, in aanloop naar de lokale verkiezingen van dit jaar.

Onder de nieuwe maatregelen die zijn aangenomen door de conservatieve en extreemrechtse coalitie die de regio Castilië en León regeert, vrouwen die een abortus willen er moet optionele toegang worden geboden tot ongevraagde middelen door artsen voordat de procedure wordt gestart.

Deze omvatten het luisteren naar de hartslag van de foetus, het laten maken van een 4D-echo en het inwinnen van psychologisch advies om het aantal abortussen te verminderen.

Patiënten zijn vrij om elk van deze suggesties af te wijzen.

ARBEIDSUITSLUITING GEEFT EINDELIJK ONGEBOREN KANS OP RECHTSBESCHERMING DIE ZE VERDIENEN

De nieuwe maatregelen werden donderdag gepresenteerd door de extreemrechtse vice-president van de regionale regering, Juan Garcia-Gallardo, wiens Vox-partij de junior coalitiepartner is van de reguliere conservatieve Partido Popular in Castilië en León. Spaanse regionale regeringen hebben jurisdictie over het volksgezondheidsbeleid op regionaal niveau. Het land staat voor regionale verkiezingen in juni.

“We gaan elke ouder die het wil zien een real-time video aanbieden om het hoofd, de handen, de voeten, de vingers te zien. Kortom, alle delen van het lichaam van het kind dat zwanger wordt.” zei Garcia-Gallardo.

De aankondiging kreeg veel kritiek in heel Spanje, van de linkse centrale regering en zelfs van het conservatieve hoofd van de regio Madrid.

Garcia-Gallardo drong er vrijdag op aan dat de maatregelen onmiddellijk van kracht zouden worden in Castilië en León, waar ongeveer 2,5 miljoen van de 47 miljoen inwoners van Spanje wonen.

Vrouwen scanderen leuzen terwijl ze spandoeken en spandoeken vasthouden tijdens de demonstratie.  Op 28 september verzamelden demonstranten zich voor de Wereldactiedag voor het recht op vrije, veilige en gratis abortusdemonstratie in het stadscentrum van Madrid.

Vrouwen scanderen leuzen terwijl ze spandoeken en spandoeken vasthouden tijdens de demonstratie. Op 28 september verzamelden demonstranten zich voor de Wereldactiedag voor het recht op vrije, veilige en gratis abortusdemonstratie in het stadscentrum van Madrid.
(Photo by Guillermo Gutierrez Carrascal/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Maar De Spaanse minister van Volksgezondheid Carolina Darias zei dat er geen compromissen zijn toegestaan ​​op het gebied van abortusrechten.

De meeste van de vele vrouwelijke ministers in de centrale regering haastten zich om te veroordelen wat zij beschreven als een aanval op de rechten van de vrouw – een belangrijk politiek vaandel voor de linkse regeringscoalitie van Spanje.

Isabel Díaz Ayuso, een leidende conservatieve figuur en hoofd van de regio Madrid, kondigde vrijdag onverwachts een nieuwe hulplijn voor zwangere vrouwen aan. “Vrouwen moeten vrij kunnen kiezen welke informatie ze willen krijgen”, zei ze.

In Spanje is abortus toegestaan ​​tot de 14e week van de zwangerschapen het land heeft onlangs verschillende maatregelen genomen om de abortusrechten in het hele land te versterken.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Vorig jaar nam het door links gecontroleerde parlement een wet aan die de intimidatie verbiedt van vrouwen die abortusklinieken binnengaan, waar anti-abortusgroepen vaak demonstreerden om patiënten op andere gedachten te brengen. Het land heeft ook de eis voor 16- en 17-jarigen gedumpt toestemming van de ouders te verkrijgen alvorens een zwangerschap af te breken.

Hoewel het katholicisme niet het officiële geloof van Spanje is, heeft het een sterke invloed op delen van de bevolking. Het land was eeuwenlang sterk katholiek en werd van 1935-75 bestuurd door het zelfbenoemde nationaal-katholieke regime van de militaire dictator generaal Francisco Franco.

Previous articleNV lithiummijn gebruikt in EV-productie ontvangt $ 700 miljoen voorwaardelijke lening van US Energy Department
Next articleGasleiding tussen Litouwen en Letland ontploft | Nieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.