Home Politics Democratische kingmaker Clyburn ‘all-in’ voor Biden 2024, waarschuwt voor primaire uitdagers

Democratische kingmaker Clyburn ‘all-in’ voor Biden 2024, waarschuwt voor primaire uitdagers

8
0

Rep. James Clyburn uit South Carolina, een koningmaker in Democratische partijpolitieksteunde krachtig president Biden voor herverkiezing op woensdag en waarschuwde leden van zijn partij tegen het uitdagen van de zittende president.

“Ik ben all-in voor President Biden, “vertelde Clyburn in een interview aan Robert Costa van CBS. “Ik denk dat hij in deze twee jaar heeft aangetoond … dat hij herverkiezing verdient. En ik geloof echt dat hij zal worden herkozen, ongeacht wie de Republikeinen ophangen.”

Clyburn is de assistent-democratische leider in het Huis en een gerespecteerde en invloedrijke bondgenoot van het Witte Huis. Zijn goedkeuring van Biden in 2020 wordt alom gecrediteerd Zuid-Carolina bezorgen voor de president in de Democratische voorverkiezingen, waardoor de campagne van Biden nieuw leven werd ingeblazen na nederlagen in Iowa en New Hampshire.

Hij zei dat hij met Biden heeft gesproken en hem heeft aangemoedigd om zich kandidaat te stellen voor herverkiezing door campagne te voeren tegen de nieuwe Republikeinse meerderheid in het Huis.

BEKIJK 2024: TRUMP IS IN – HOE ZIT HET MET DESANTIS, PENCE EN ANDERE POTENTIËLE KANSEN, AFSTANDSHOTS EN WILD CARDS

House Majority Whip Jim Clyburn, DS.C., luistert naar DeAndrea Gist Benjamin, uit South Carolina, genomineerd om de Amerikaanse Circuit Judge voor het Fourth Circuit te worden, die getuigt tijdens haar bevestigingshoorzitting van de Senate Judiciary Committee op dinsdag 15 november 2022.

House Majority Whip Jim Clyburn, DS.C., luistert naar DeAndrea Gist Benjamin, uit South Carolina, genomineerd om de Amerikaanse Circuit Judge voor het Fourth Circuit te worden, die getuigt tijdens haar bevestigingshoorzitting van de Senate Judiciary Committee op dinsdag 15 november 2022.
(Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images)

“Ik heb hem bij vele gelegenheden verteld dat ik geloof dat hij zich moet aankondigen voor herverkiezing en het draaiboek moet krijgen dat in 1948 door Harry Truman is opgesteld en dat moet gebruiken als hun mantra waarop ze zich kandidaat stellen voor herverkiezing”, zei Clyburn.

In 1948 controleerden de Republikeinen het Congres en blokkeerden veel van de Fair Deal-rekeningen van de democratische president Harry Truman. Truman bestempelde het als een “doe-niets-congres” en voerde net zo fel campagne tegen de GOP-meerderheden als tegen de Republikeinse kandidaat Thomas Dewey. de presidentsverkiezingen winnen in een historische ontreddering.

MATT GAETZ ZEGT GECLASSIFICEERD DOCS-SCHANDAAL ‘VOELT DAT DE DEMOCRAT JOE BIDEN UITSCHAKELEN’

President Biden pauzeert tijdens zijn ontmoeting met de Nederlandse premier Mark Rutte in het Oval Office van het Witte Huis in Washington, dinsdag 17 januari 2023.

President Biden pauzeert tijdens zijn ontmoeting met de Nederlandse premier Mark Rutte in het Oval Office van het Witte Huis in Washington, dinsdag 17 januari 2023.
(AP Foto/Carolyn Kaster)

Biden – die met 80 de oudste persoon is die ooit president van de Verenigde Staten is geweest – heeft zijn kandidatuur voor herverkiezing nog niet officieel verklaard, maar verwacht wordt dat hij dat binnenkort zal doen. Zijn rivaal, voormalig president Donald Trump uit 2020, kondigde in november een comeback-campagne voor het Witte Huis aan Dat meldde The Hill eerder deze maand dat Biden zijn campagne ergens in februari zal lanceren, rond de State of the Union-toespraak.

Biden wordt echter als kandidaat geconfronteerd met verschillende kwetsbaarheden die niet beperkt zijn tot zijn leeftijd. Hij blijft een impopulaire president, met zijn goedkeuringsscore die volgens de meeste opiniepeilingen rond de 40 schommelt. En zijn recente controverse over een onderzoek van een speciale raadsman naar het zijne behandeling van geheime documenten heeft huisrepublikeinen een doelwitrijke omgeving gegeven om zijn regering te onderzoeken en heeft mogelijk een aanvalslinie ontwapend die hij zou kunnen gebruiken tegen Trump, die zijn eigen problemen heeft met vermeend verkeerd gebruik van geclassificeerd materiaal.

GOP INSIDERS ZEGGEN dat NEWSOM DEMOCRATEN IN 2024 NIET ZAL REDDEN ALS BIDEN ZICH UITMAAKT, ZOWEL OM ‘DE VLOER’ MET HEM TE Dweilen

Rep. Clyburn gaf president Biden een belangrijke goedkeuring bij de voorverkiezingen van 2020

Rep. Clyburn gaf president Biden een belangrijke goedkeuring bij de voorverkiezingen van 2020
(AP)

Toch zei Clyburn dat hij ervan overtuigd is dat Biden zich kandidaat zal stellen voor herverkiezing, waarbij hij de president prees voor “het aannemen van meer progressieve wetgeving dan welke president dan ook sinds Lyndon Baines Johnson”.

Op de vraag of Biden voor een primaire uitdaging staat, zei Clyburn tegen CBS: “Ik denk niet dat hij dat zal doen, en ik denk ook niet dat hij dat zou moeten doen.”

“De geschiedenis is heel duidelijk over wat er gebeurt als je een zittende president op deze manier uitdaagt”, voegde het congreslid eraan toe. Hij merkte op dat de primaire uitdaging van voormalig senator Ted Kennedy aan president Jimmy Carter in 1980 niet succesvol was en algemeen wordt aangenomen dat hij Carter pijn heeft gedaan bij de algemene verkiezingen tegen voormalig president Ronald Reagan.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Terwijl Biden zijn beslissing afweegt, Trump houdt zijn eerste openbare evenement voor zijn presidentiële campagne in 2024 in Clyburn’s thuisstaat South Carolina op zaterdag 28 januari. Hij zal worden vergezeld door de Republikeinse gouverneur Henry McMaster en senator Lindsey Graham terwijl hij zijn leiderschapsteam in South Carolina onthult tijdens een evenement in het State Capitol Building in Colombia.

Previous articleOverzicht van het Midden-Oosten: economie in Egypte geslecht | Nieuws
Next articleNBA-sterren wakkeren debat aan over virale jeugdbasketbalvideo: ‘Het loopt uit de hand’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.